شیراز-ایرنا- استان فارس از دیر باز به عنوان قطب خدمات علوم پزشكی در منطقه جنوب كشور مشهور بوده است ، این استان با 60 بیمارستان دولتی ، دانشگاهی ، خصوصی ومركز آموزشی درمانی و شش هزار و 662 تخت بیمارستانی در شیراز و شهرستان ها حرفهای اساسی برای گفتن دراین عرصه دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، دكتر محمد هادی ایمانیه رییس دانشگاه علوم پزشكی شیراز و قائم مقام وزیر بهداشت و درمان در استان فارس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با تشریح موقعیت بهداشتی و درمانی استان فارس و شیراز ، این استان را قطب خدمات بهداشتی ، درمانی و پزشكی و شیراز را سرآمد شهرها و مناطق جنوب و مركز كشور برای دستیابی به این خدمات ذكر كرد .
بر اساس آمارهای موجود ، مركز بهداشتی ، درمانی استان فارس در گروه بیمارستانهای دانشگاهی - درمانی ، مركز آموزشی درمانی ، مراكز درمانی وابسته به سایر سازمانها و ارگانهای دولتی ، بیمارستانهای خیریه و بیمارستانهای خصوصی تقسیم بندی می شود .
* مراكز بیمارستانی دولتی ، دانشگاهی ، خصوصی و خیریه
شمار این مراكز و بیمارستان ها 60 بیمارستان است كه 34 مورد آن در شیراز و 26 مورد آن در شهرستان ها است ، همچنین شمار تخت های بیمارستانی فعال در شیراز پنج هزار و 12 تخت و تخت های سایر شهرستان ها یك هزار و 650 تخت است .
بر اساس این تقسیم بندی استان فارس دارای 10 مركز آموزشی درمانی ، 30 بیمارستان دولتی - دانشگاهی با پنج هزار و 242 تخت ، شش بیمارستان وابسته به سایر ارگان های دولتی و سازمان ها ، شش بیمارستان خیریه و 12 بیمارستان خصوصی است كه شمار تخت های غیر دولتی و دانشگاهی در این مراكز و بیمارستان ها یك هزار و 420 تخت است .
بر اساس آمارهای موجود ، بیمارستان مسلمین شیراز وابسته به سپاه پاسداران با 156 تخت ، بیمارستان شهید بهشتی وابسته به تامین اجتماعی با 250 تخت ، بیمارستان جنت وابسته به بنیاد شهید و امور جانبازان با 35 تخت ، بیمارستان ایران وابسته به نیروی انتظامی با 36 تخت ، بیمارستان ارتش با 72 تخت و بیمارستان شهید مظفری وابسته به اداره كل امور زندان ها با 35 تخت در شیراز فعال است .
دو بیمارستان خیریه شیراز نیز بیمارستان كوثرومادر و كودك غدیر است كه به ترتیب 300 و 137 تخت فعال دارند و درامور تخصصی و فوق تخصصی به شهروندان خدمات ارایه می كند .
استان فارس در زمینه امور درمانگاهی نیز جایگاهی ویژه دارد بطوریكه 122 درمانگاه در شیراز و 63 درمانگاه در سایر شهرستان های این استان فعال است .
از مجموع 185 درمانگاه فعال دراستان فارس 82 مورد دولتی و دانشگاهی و غیر دانشگاهی ، 86 مورد خصوصی و 17 مورد خیریه است .
* حضور 1453 دكتر فعال در استان فارس
شمار پزشكان فعال در بیمارستان ها ، آزمایشگاهها و مراكز رادیولوژی و پرتو درمانی
پزشكان فعال دراستان فارس نیز به پزشكان عمومی ، پزشكان متخصص درمانی ، پزشكان متخصص عضو هیات علمی تقسیم بندی می شوند كه بر این اساس 196 پزشك عمومی ، 211 متخصص درمانی ، 371 متخصص عضو هیات علمی در شیراز و 214 پزشك عمومی و 471 متخصص درمانی در شهرستان های دیگر فعال است .
* 250 آزمایشگاه ومراكز تشخیص طبی درشیراز
در زمینه آزمایشگاهها و مراكز تشخیص طبی باید گفت این مراكز اغلب در مراكز درمانگاهی و بیمارستانی و مراكز خصوصی فعال است كه شمار آن در كل استان فارس حدود 250 مورد است و اغلب این آزمایشگاهها در شیراز فعال است اما شهرستان ها نیز به فراخور نیاز دارای آزمایشگاه خصوصی و مستقر در مراكز درمانی است .
حدود 150 مورد نیز مركز رادیولوژی و سونوگرافی در شیراز و سایر شهرستان های استان فارس فعال است كه اغلب این مراكز نیز در شیراز دایر است .
تعداد مراكز سنگ شكن و MRI و اسكن ایزوتوپ در استان فارس نیز حدود 28 مورد است كه در بیمارستان های خصوصی و دولتی و دانشگاهی شیراز و مراكز استان ها و شماری نیز در مراكز بخش خصوصی در شیراز فعال است كه از این تعداد 9 مورد سنگ شكن ، یك مورد رادیوتراپی و مابقی مركز MRI است.
* مراكز بیمارستانی وابسته به وزارت بهداشت و درمان
بیمارستان ها ، كلینیكهای تخصصی و فوق تخصصی و مراكز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشكی شیراز در كلان شهر شیراز شامل بیمارستان و مركز درمانی بزرگ نمازی ، درمانگاه شهید مطهری ، بیمارستان آنكولوژی امیر درمانگاه چشم پزشكی پوستچی ، درمانگاه امام رضا ، بیمارستان زنان حضرت زینب ، بیمارستان شهید فقیهی ، مجتمع تخصصی و فوق تخصصی نادركاظمی ، بیمارستان حافظ ، بیمارستان تخصصی شهید چمران ، بیمارستان خلیلی ، بیمارستان اعصاب وروان استاد محرری ، بیمارستان علی اصغر ، بیمارستان ترومای شهید رجایی ، بیمارستان ابن سینا ، بیمارستان قلب الزهرا ، بیمارستان سوختگی قطب الدین و بیمارستان تخصصی اطفال شهید دستغیب است .
برخی از بیمارستان های بزرگ و تخصصی شیراز از جمله بیمارستان نمازی سابقه ای 60 ساله در ارایه خدمات پزشكی دارند ، این بیمارستان اكنون ارایه دهنده خدمات پزشكی به مردم استان فارس و همه استان های همجوار و حتی برخی از مراجعان از استان های شمال و شرق و غرب كشور است.
خدمات پیوند كلیه وكبد كه در بخش پیوند این بیمارستان ارایه می شود در كشور بی نظیر است و بسیاری از پیوندهایی كه دراین بخش انجام می شود گیرنده یا دهنده از سایر استان ها دارد .
همچنین سه مركز بهداشتی شهدای انقلاب ، والفجر و شهدای گمنام در شیراز خدمات بهداشتی عمومی به مردم دراین شهر ارایه می كند.
همه مراكز شهرستان های استان فارس نیز حداقل داری یك مركز درمانی و بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی وابسته به وزارت بهداشت و درمان است و در برخی از شهرستان ها تعداد بیشتری از این مراكز فعال است .
شهرستان فسا دارای دو بیمارستان تخصصی ولی عصر و شریعتی وابسته به دانشگاه علوم پزشكی و شهرستان جهرم نیز دارای سه بیمارستان پیمانیه، شهید مطهریو خاتم الانبیا است.
* مراكز بیمارستانی و درمانگاهی وابسته به تامین اجتماعی
بیمارستان شهید بهشتی تنها بیمارستان وابسته به مدیریت درمان تامین اجتماعی دراستان فارس است ، این بیمارستان با ظرفیت 300 تخت و 250 تخت فعال درسال 1357 و با نام اولیه بیمارستان شیراز افتتاح شد كه پس ازانقلاب به بیمارستان شهید دكتربهشتی تغییر نام داد.
بیمارستان شهید بهشتی با 28 هزار مترمربع مساحت و زیر بنای 20هزارمتر مربع دربخش جنوبی شیراز واقع شده و ارائه دهنده خدمات به طیف متوسط و بیمه شدگان تامین اجتماعی است.
مدیریت درمان تامین اجتماعی دراستان فارس همچنین در سه پلی كلینیك تحت پوشش خدمات بهداشتی درمانی به شهروندان ارایه می دهد .
پلی كلینیك حافظ در فضایی به وسعت پنج هزار و 500 مترمربع و با زیر بنای پنج هزار مترمربع ، پلی كلینیك شهید رضایی در فضایی به وسعت 10 هزار و 300 مترمربع و با زیر بنای هفت هزار مترمربع ، درمانگاه و پلی كلینیك طب سالمندان نیز در فضایی به مساحت سه هزار متر مربع و با 540 متر مربع زیر بنا در شیراز فعال است .
مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس همچنین در شهرهای شیراز ، آباده ، اقلید ، خرامه ، فراشبند ، فسا ، قیر و كارزین ، كازرون ، كوار ، مرودشت ، نی ریز و جهرم دارای درمانگاه است .
* مراكز بیمارستانی بخش خصوصی و خیریه ها
در شیراز همچنین حدود 13 بیمارستان خصوصی فعالیت می كند كه اغلب این بیمارستان ها در زمینه عمومی فعالیت دارند ، برخی نیز مانند بیمارستان چشم پزشكی دكتر خدا دوست خدمات تخصصی و فوق تخصصی ارائه می كند .
بیمارستان های دكتر میر ، پارس ، شهریار ، دكتر میر حسینی ، علوی ، كسری ، فرهمند فر ، شفا ، مشیر ، اردیبهشت ، دنا و مركزی از جمله این بیمارستان ها است .
موارد دیگر مراكزدرمانی در شیراز بیمارستان های خیریه است كه از جمله آن بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی كوثر است و بیمارستان مادر و كودك غدیر شیراز است .
دورنمای كلی مراكز درمانی و بیمارستانی شیراز و استان فارس نشانگر آن است كه بخش عمده ای از این خدمات توسط مراكز علمی و دانشگاهی دولتی و بخش قابل توجهی نیز توسط مراكز غیر دولتی ، خیریه ها ، مراكز نظامی و مراكز خصوصی ارایه می شود.
پر واضح است كه هماهنگی این مراكز و نظاارت بر امور آن و انتظار از دولت و وزارت بهداشت و درمان برای انجام امور بهنیه و ارایه خدمات كامل و نظارت بر همه این مراكز امری دشوار و شدنی است كه تا كنون انجام شده است .ك/4
6113/ 5054 / 1539
فارس قطب خدمات علوم پزشكی جنوب كشور/ 60بیمارستان ، افزون بر شش هزار و 600 تخت
۱۶ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۲۳
کد خبر:
81750697
شیراز-ایرنا- استان فارس از دیر باز به عنوان قطب خدمات علوم پزشكی در منطقه جنوب كشور مشهور بوده است ، این استان با 60 بیمارستان دولتی ، دانشگاهی ، خصوصی ومركز آموزشی درمانی و شش هزار و 662 تخت بیمارستانی در شیراز و شهرستان ها حرفهای اساسی برای گفتن دراین عرصه دارد.