۱۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۳:۰۵
کد خبر: 81753583
T T
۰ نفر
اكران فيلم هاي با كيفيت راهكار خروج از ركود سينماهاست

بيرجند - ايرنا - برخي از مسوولان و سينماداران خراسان جنوبي معتقدند، جلوگيري از ركود و تعطيلي سينماها در گرو حمايت جدي مردم، مسوولان و فيلم سازان و نيز ساخت و اكران فليم هاي با كيفيت است.

آنان روز چهارشنبه به مناسبت فرا رسيدن 21 شهريور ماه روز سينما در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كردند: از آنجايي كه سينماها هويت ملي هر كشوري محسوب مي شوند لذا توليدات سينمايي با بهترين كيفيت و محتوا مي تواند ابزاري براي دفاع از هويت ملي ايران اسلامي باشد.
مدير سينما فردوسي بيرجند،حمايت از سينماها براي بهبود وضعيت زيرساختي آن و توليد فيلم با كيفيت بالا را بهترين راهكار براي افزايش آمار تماشاچيان سينما ذكر كرد.
مجتبي تخمكار افزود: با توجه به ركود سينما در خراسان جنوبي وجود دارد گردش مالي آن مطلوب نيست و نيازمند حمايت همه دستگاه هاست.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر پخش فيلم هاي سينما به صورت ديجيتال است يادآور شد: ديجيتال شدن سينما موجب شده كه بتوانيم فيلم ها را همزمان با تهران اكران كرده و آنها را با كيفيت بهتر به مخاطبان ارائه كنيم.
مدير سينما فردوسي بيرحند ادامه داد: در حال حاضر آمار روزانه تماشاچيان اين سينما 40 تا 50 نفر است كه هنوز تا حد مطلوب فاصله زيادي دارد.
تخمكار، تعداد صندلي هاي سينما فردوسي بيرجند را 350 صندلي ذكر كرد و گفت: با اين تعداد بايد روزانه 200 تا 300 نفر از سينما استفاده كنند.
وي گفت: ارائه بليت هاي نيم بهاي سينما به كاركنان ادارات و دستگاه ها و اطلاع رساني به مردم در مورد ارتقاي كيفيت فيلم ها از لحاظ صدا و تصوير به دليل ديجيتالي شدن آنها مي تواند به افزايش آمار تماشاچيان كمك كند.
وي اظهار كرد: در اين سينما فقط به اسم باز است و اگر بخواهيم استانداردهاي سينما را مد نظر قرار دهيم سينمايي وجود ندارد.
وي با اشاره به اينكه سينما فردوسي بيرجند هر روز به تعطيلي نزديكتر مي شود، گفت : اين سينما 90 درصد بعد از اكران فليم محمد رسول الله (ص) تعطيل شود.
مدير سينما بهمن بيرجند با اشاره به وضعيت ركود سينماها در خراسان جنوبي گفت: استقبال مردم بيرجند از سينما در حد مطلوبي نيست.
حسين واحدي با بيان اينكه سينماها در بين مردم به عنوان يك ابزار تفريحي و سرگرمي جانيفتاده، يادآور شد: امروز بسياري از سايت ها و فضاهاي مجازي مردم را سرگرم كرده است لذا رغبتي به رفتن سينما نشان نمي دهند.
وي برخوردار نبودن تالارهاي سينما از كيفيت و فضاي مناسب را يكي از دلائل كمبود مخاطب ذكر كرد و گفت: البته در حال حاضر سينما بهمن بيرجند كه متعلق به حوزه هنري است از فضاي مناسبي براي تماشاچيان برخوردار است.
واحدي يادآور شد: اگر فضاي داخلي سينماها مناسب و مطابق ذائقه خانواده ها باشد قطعا در استقبال از سينماها بي تاثير نيست.
وي با اشاره به اينكه سينماهاي استان به علت استقبال كم مردم در حال ركود به سر مي برند گفت: از فيلم هايي كه در طول سال در سينما بهمن اكران مي شوند تعداد اندكي كه از كيفيت خوبي دارند مورد استقبال قرار مي گيرند لذا توليد فيلم با كيفيت راهكاري براي خروج سينماها از حالت ركود است.
وي، سينماهاي خانگي، جانمايي نامناسب سينماها در خيابان هاي شلوغ و بدون پاركينگ شهر، قرار گرفتن در بافت فرسوده شهري و پخش لوح هاي فشرده فيلم ها در بازار را از ديگر مشكلات بي رونقي و ركود وضعيت سينماها در خراسان جنوبي ذكر كرد.
مدير سينما بهمن بيرجند با اشاره به اينكه تبليغات از ديگر عوامل جذب مخاطب سينماهاست گفت: تبليغات نيازمند سرمايه است و سينماداران هم به دليل كمبود سرمايه، امكانات لازم براي تبليغ در سطح شهر را ندارند.
واحدي ادامه داد: فيلم سازان ما بايد بر جذب مخاطب به سمت فيلم هاي ارزشمند تاريخي و ديني كه مطابق با اعتقادات اسلامي مردم است بروند.
يك شهروند بيرجندي هم به روز نبودن فليم هاي سينما را يكي از دلائل كاهش تماشاچيان دانست و گفت: ارائه فيلم هاي با محتوا و جذاب را يكي ديگر از عوامل جذب مخاطبان سينما ذكر كرد.
علي ابراهيمي افزود: فيلم سازان بايد سعي كنند با توجه به ذائقه مردم در هر گروه و سني به توليد فيلم بپردازند.
وي اظهار كرد: براي پويايي سينماهاي استان بحث مخاطب شناسي و عرضه فيلم هاي مناسب ضروري است.
وي با اشاره به اينكه سينماداران تبليغات مناسبي را در سطح شهر براي جلب مخاطب ندارند افزود: اطلاع رساني و تبليغ براي جذب مشتري در هر كار، امر ضروري است.
يكي ديگر از شهروندان بيرجندي هم گفت: با تكثير و فروش فيلم ها در بازار، مردم نسبت به گذشته رغبت كمتري براي رفتن به سينما دارند اما در عين حال راه اندازي تالارهاي جذاب با برخورداري از سالن هاي نمايش مناسب در سينماها موجب جذب مخاطب مي شود.
فاطمه اميرآبادي با اشاره به اينكه وجود پاركينگ مناسب خودرو يكي از امكانات ضروري براي استقبال كنندگان از سينماهاست افزود: اين درحالي است كه دو سينماي بيرجند در مركز شهر و خيابانهاي شلوغ شهر واقع شده كه نياز به پاركينگ دارد.
وي، ساختمان قديمي سينما، صندلي هاي فرسوده و جذاب نبون تالارهاي سينما را از جمله دلايل كم رونقي برخي از سينماهاي استان دانست و گفت: مسوولان بايد براي حيات مجدد سينما ها برنامه ريزي و چاره انديشي كنند.
وي ادامه داد: كيفيت مطلوب فيلم هاي اكران شده در سينماها يكي از عوامل رونق بخشيدن دوباره به سينماهاست كه نمونه آن فيلم محمد رسول الله (ص) است.
معاون امور هنري و سينمايي اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان جنوبي هم در اين رابطه گفت: استقبال مردم از سينماها به نوع فيلم و تبليغات انجام شده در اين مورد بستگي دارد هر چه فيلم هاي با ارزش و فاخري توسط فيلم سازان تهيه شود مردم استقبال بيشتري از آن دارند.
سيد علي زم زم ادامه داد: در مورد برخي از فيلم ها تبليغات زيادي نمي شود لذا مردم رغبت چنداني به تماشاي اين فليم ها نشان نمي دهند.
وي با اشاره به اينكه طي دو سال گذشته سينماهاي استان به سيستم ديجيتال مجهز شده اند گفت: با ديجيتالي شدن سينماها، فيلم ها همزمان با تهران اكران مي شود لذا اين موضوع نيز در جذب مخاطب بسيار تاثير گذار است.
وي ادامه داد: فضاهاي سينماها بايد از حالت سنتي و قديمي خارج و با امكانات روز و سليقه مردم بويژه جوانان تجهيز شود تا جذابيت لازم را براي مخاطبين داشته باشد.
وي گفت: اكران فليم هاي با محتوا و مطابق با ذائقه مردم مي تواند به افزايش تماشاچيان و مخاطبان سينماها كمك شاياني كند.
وي اضافه كرد: نمايش هاي خانگي، شبكه هاي ماهواره اي و تلويزيوني در كاهش جذب مخاطب به سينما بي تاثير نيست اما اگر فيلم سازان به تهيه فيلم ها خوب و فاخر بپردازند قطعا افراد زيادي از اين فليم ها استقبال مي كنند.
زم زم، تعداد سينماهاي استان را چهار سينما ذكر كرد و گفت: از اين تعداد دو سينما در بيرجند و در دو سينما در شهرهاي قاين و فردوس قرار دارد.
وي گفت: با توجه به جمعيت 750 هزار نفري خراسان جنوبي هم اكنون سرانه صندلي سينما در استان به ازاي هر 581 نفر، يك صندلي است.
وي ادامه داد: با پيگيري هاي انجام شده مجتمع فرهنگي و هنري شهرستان طبس مجهز به سيستم سينماي ديجيتال شده كه با اكران فيلم محمد رسول الله (ص) آغاز بكار مي كند.
معاون امور هنري و سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان جنوبي با بيان اينكه سينماها هويت ملي هر كشوري محسوب مي شود لذا رونق آن از اهميت زيادي برخوردار است.
زم زم افزود: امروز در شرايطي كه دشمنان با جنگ نرم و تهاجم فرهنگي به مقابله با ايران اسلامي اقدام كرده اند سرمايه گذاري بر روي سينماها مي تواند سنگري براي مقابله با دشمن در اين جنگ باشد.
وي گفت: اكران فيلم هايي مطابق با فرهنگ اسلامي، اعتقادي و ملي ايران در سينما پاسخي به توطئه ها و تهاجم فرهنگي دشمن عليه ملت بويژه جوانان اين مرز و بوم است.ك4
6054/ 6075