به گزارش روز سه شنبه ايرنا گروه فرهنگي ايرنا، سيد محمد بهشتي در ديدار با هيأتي متشكل از رييس پژوهشكده باستان شناسي افغانستان و اساتيد دانشگاه كابل افزود: فعاليت هاي ميراث فرهنگي و گردشگري عملي و ميداني است و فعاليت هاي پژوهشي در حوزه ميراث فرهنگي در پژوهشكده هاي باستان شناسي، حفاظت و مرمت آثار تاريخي -فرهنگي، ابنيه و بافت، مردم شناسي، زبان و گويش، هنرهاي ملي سنتي و ميراث طبيعي و گردشگري انجام مي شود.
وي گفت: مشاركت كارشناسان افغان در پژوهش هاي باستان شناسي اين پژوهشگاه در آموزش كارشناسان افغانستاني موثر باشد .
بهشتي افزود: همكاري آموزشي در تعريف پروژه هاي مشترك بين دانشگاه كابل و موسسه باستان شناسي افغانستان با حضور استادان ايراني در قالب برگزاري كارگاه ها شيوه ديگري از آموزش است كه مي توان از آن استفاده كرد.
رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: شركت كارشناسان افغانستاني درهمايش هاي تخصصي در قالب تفاهمنامه هاي نيز در ارتقاي دانش باستانشي كشور دوست و برادر افغانستان موثر است.همكاري
بهشتي انعقاد تفاهم نامه همكاري بين ايران و افغانستان به منظور برقراري ارتباطات فرهنگي را خواستار شد.
**ثبت اموال منقول و غيرمنقول افغانستان
رييس پژوهشكده باستان شناسي افغانستان نيز با اشاره به اشتراكات فرهنگي ميان ايران و افغانستان گفت: چند دهه جنگ باعث شد بيشتر آثار تاريخي و اموال فرهنگي افغانستان از بين برود ولي هم اكنون با مساعد تر شدن شرايط و توجه جامعه جهاني موسسه باستان شناسي فعاليت هاي خود را از سر گرفته است .
عبدالقدير تيموري با بيان اين جمله كه در سال هاي اخير توانسته ايم اموال منقول و غيرمنقول زيادي از كشور افغانستان را به ثبت برسانيم، افزود: همكاري با ايران مي تواند زمينه ساز فعاليت هاي آينده موسسه باستان شناسي افغانستان و ارتقاي سطح علمي كارشناسان آن باشد .
سليمان صمدي، استاد دپارتمان تاريخ عمومي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه كابل نيز در اين جلسه گفت: دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه كابل از 4دپارتمان تاريخ عمومي، فلسفه ، انسان شناسي و باستان شناسي و تاريخ معاصر تشكيل شده است كه آماده همكاري در هر 4دپارتمان با ايران هستيم .
او مواردي همچون ايجاد تبادل علمي بين دانشگاه كابل و ايران، ايجاد مركز تحقيق و پژوهش با ايران، برگزاري سمينار و كنفرانس ها ،استفاده از تجارب اساتيد ايراني و ... را ازمواردي دانست كه منجر به ارتقاي سطح علمي كارشناسان افغانستاني مي شود.
مجتبي عارفي استاد دپارتمان انسان شناسي و باستان شناسي دانشگاه كابل نيز، آموزش و مرمت آثار تاريخ ، حفظ ميراث فرهنگي سنتي ، فعاليت در حوزه هنرهاي اسلامي ، چگونگي نگهداري آثار ، موزه داري ، معماري و بررسي كتيبه ها و مطالعات خطوط را از مواردي اعلام كرد كه اين دانشگاه مي تواند در آن از تجارب اساتيد ايراني كمك گيرد .
هيات علمي فرهنگي افغانستاني كه به دعوت پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري به ايران سفر كرده است در طول 2 روز اقامتش در تهران از پژوهشكده هاي مختلف پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري و موزه ملي ايران بازديد و با مديران آنها راه هاي گسترش همكاريهاي دو جانبه را بررسي مي كند.
اعضاي هيأت افغانستاني پيش از ديدار با رييس پژوهشگاه هاي ميراث فرهنگي و گردشگري از پژوهشكده هنرهاي ملي 'سنتي'و كارگاه هاي مختلف آن بازديد كردند و در جريان روند احياي هنرهاي سنتي ايران قرار گرفتند.
فراهنگ**1293**1601**
رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري:
ايران به ارتقاي علمي باستان شناسان افغانستان كمك مي كند
۲۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۴۴
کد خبر:
81760897
تهران- ايرنا- رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: به منظور ارتقاي علمي باستان شناسان افغانستان از حضور كارشناسان حوزه ميراث فرهنگي اين كشور در اجراي پژوهش هاي عملي مرتبط با فعاليت پژوهشكده هاي اين پژوهشگاه استقبال مي كنيم.