۲۵ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۰۸
کد خبر: 81761811
T T
۰ نفر
همايش كشوري پسته و سلامت، پسته سالم در رفسنجان گشايش يافت

كرمان - ايرنا - نخستين همايش كشوري پسته و سلامت و پسته سالم با حضور رييس موسسه تحقيقات پسته كشور و جمعي از مديران و فعالان عرصه كشاورزي در رفسنجان آغاز به كار كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، رييس دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان در اين همايش به نقش محصول پسته به عنوان محصول مهم غذايي اشاره كرد و گفت: در سال 70 در رفسنجان دوكارگاه مكانيزه براي برداشت پسته وجود داشت كه از سال 71 تا سال 93اين كارگاه ها و ترمينال ها به تعداد 530 واحد مكانيزه فراوري پسته به روش بهداشتي رسيده است.
علي اسماعيلي نديمي افزود: پسته مي تواند براي كاهش مرگ و مير، كاهش بيماري هاي قلبي و عروقي و انواع سرطان ها مفيد باشد.
وي ادامه داد: در طول دوره برداشت محصول پسته، ناظران و كارشناساني از سوي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان براي نظارت بر امر فراوري پسته بهداشتي به كارگاه هاي خانگي و مكانيزه فرستاده مي شوند.
وي تصريح كرد: جزوه هايي مبني بر آمورش صحيح انبارداري و نگهداري، پسته چيني و فراوري پسته به صورت بهداشتي تهيه و در اختيار فعالان اين عرصه قرار خواهد گرفت.
وي اظهار كرد: افزايش جمعيت و نيز افزايش بيماري ها و سرطان ها كه موجب مرگ و مير مي شوند، باعث نگراني طيف گسترده اي در جامعه شده است و اگر بتوانيم پيشگيري اوليه را اجرا كنيم به سلامت جامعه كمك بزرگي مي شود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان بيان كرد: در كشور ايران بر اساس تحقيقات، از سال 91 تا كنون 38 درصد از مرگ و ميرها ناشي از سكته هاي قلبي و عروقي و 18 درصد از اين مرگ و ميرها مربوط به سرطان ها است.
وي با بيان اينكه مصرف آجيل ها در كاهش مرگ و ميرها نقشي اساسي دارد، اظهار كرد: در طول سه دهه گذشته مردم از گياه خواري (غذاهاي داراي فيبر) به سمت مصرف غذاهاي پر انرژي و چربي دار، روغن هاي جامد و مصرف غذاهاي فست فودي و غير استاندارد گرايش پيدا كرده اند.
اسماعيلي گفت: اين تغيير رفتار تغذيه اي مردم را به سونامي بيماري هاي قلبي و عروقي و سرطان ها سوق داده است.
وي افزود: رژيم غذايي حاوي آجيل ها مي تواند يكي از عوامل پيشگيري از اين بيماري ها باشد.
وي تصريح كرد: مصرف آجيل بر كاهش فشارخون و ديابت و ساير بيماري هاي التهابي و مرگ و ميرهاي كلي اثر بخش است .
اسماعيلي با بيان اينكه بادام، گردو و پسته داراي منابع غني آهن و منيزيم است، گفت: پسته داراي ويتامين b6 و ساير آنتي اكسيدان ها است و مصرف 80گرم از اين محصول براي هر فردي در طول سه ماه مي تواند در سلامتي موثر باشد.
اسماعيلي در رابطه با اينكه پسته در كاهش عوارض بيماران ديابتي نيز موثر است، عنوان كرد: اگر قند خون بالاتر از 126 نرفته باشد، مي تواند وضعيت پيش از ديابت را پايدارتر سازد.
در همايش پسته و سلامت و پسته سالم، 52 مقاله به دبيرخانه ارسال شده كه 21 مقاله به صورت شفاهي و بقيه به صورت پوستر ارايه مي شود.
محورهاي اين همايش شامل پسته و سندرم متابوليك، پسته و بيماري هاي قلبي و عروقي، پسته و بيماري هاي كبدي، پسته و كم خوني، پسته و بدخيمي ها، پسته و بيماري هاي عفوني و ميكروبي و پسته و تغذيه ، مديريت كاشت،داشت و برداشت، فراوري بهداشتي پسته، قوانين و استانداردهاي پسته، مايكوتوكسين هاي پسته، عوامل بيولوژيك خطرآفرين پسته از باغ تا انبار و باقيمانده سموم شيميايي است.
همچنين برپايي 20 غرفه مرتبط با صنايع پسته (شيريني پسته و غذاهايي كه با پسته تهيه مي شوند، صنايع تبديلي پسته و سموم كشاورزي درختان پسته) از برنامه هاي جنبي اين همايش دو روزه است.
7433/3028