رای قاطع به نظارت هوایی شهرداری کرمان بر ساخت و سازها

کرمان - ایرنا - یکصد و هشتاد و ششمین نشست شورای اسلامی شهر کرمان روز دوشنبه (پنج آذر) با دستورکارهای مختلف برگزار شد؛ از جمله مساله نظارت هوایی شهرداری باهدف جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز که همه اعضای حاضر به آن رای دادند تا طرحی تدوین و عملیاتی شود.

به گزارش ایرنا، این دور از نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان امروز با حضور ۱۰ نفر از ۱۱ عضو شورای شهر و شهردار کرمان در ساختمان شورا برگزار شد.

انتخاب حسابرس، اصلاح ردیف‌های بودجه شهرداری، تغییر نام آرامستان هنرمندان به فرهیختگان و تاکید بر ایجاد بازارچه‌های جامع در شهر از جمله مواردی بود که علاوه بر درخواست های موردی شهروندان مورد بررسی قرار گرفت.

در بخشی از جلسه، ابتدا نامه شهرداری با موضوع صدور مجوز انشعاب در محدوده ای از شهر مطرح شد که دبیر شورا درباره آن گفت: درخصوص تقاضای ساکنان اراضی واقع در کوچه‌های خیابان پهلوان (جاده سیدی)، با پیشنهاد شهرداری در کمیسیون موافقت شد.

سیدمحمد موسوی افزود: همچنین مقرر شد منطقه یک شهرداری بر ساخت و سازهای غیرمجاز نظارت جدی تر داشته باشد و گزارشی از وضعیت ساخت و سازهای غیر مجاز در این محدوده را به شورا ارائه کند.

به گفته وی، قرار شده شهرداری امکان نظارت بر ساخت و سازهای غیر مجاز از طریق نظارت هوایی (پهپادی) مانند برخی شهرداری‌ها مثل یزد را بررسی و پیشنهادهای لازم را طی ۲ هفته آینده به این شورا ارایه کند.

رییس کمیسیون حقوقی شورا هم گفت: درخصوص تقاضای ساکنان اراضی واقع در کوچه‌های خیابان پهلوان (جاده سیدی )، با پیشنهاد شهرداری موافقت شد اما نکته مهمتر در این زمینه نظارت هوایی بر ساخت و ساز غیرمجاز است که برخی شهرها مثل یزد از مدت‌ها پیش نظارت پهپادی انجام می‌دهند و هزینه آن نسبت به زمین‌هایی که حفاظت می‌شود، ناچیز است.

محمد امینی زاده بیان کرد: قرار شد شهرداری کرمان نیز امکان نظارت هوایی را بررسی و پیشنهاد آن را به شورا ارائه کند.

به گزارش ایرنا این پیشنهاد با ۱۰ رای موافق تصویب شد.

تاکید بر ایجاد بازارچه‌های جامع در سطح شهر

در ادامه جلسه امروز شورا، درخواست کسبه میوه و تره بار محدوده بلوار پزشک برای راه اندازی بازارچه‌های محله ای در سطح شهر، با توجه به مصوبه کمیسیون خدمات شهری در این خصوص و توضیحات مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری مطرح و مصوب شد شهرداری نسبت به جابه‌جایی بازارچه میوه واقع در بلوار پزشک طی مدت یک هفته آینده اقدام کند و سازمان مربوطه نظارت کافی بر این بازارچه‌ها داشته باشد.

کیفیت و قیمت در بازارچه ها

رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورا در این خصوص گفت: از اول این دوره شورا مطرح بوده که یکسری بازارچه‌ها و ظرفیت‌هایی را در سطح شهر برای رفاه مردم ایجاد کنیم که بازارچه‌ها ایجاد شد و فضای آنها خوب است اما مدنظر ما به لحاظ کیفیت و قیمت بوده که اتفاق نیفتاده است.

محمد امین شمسی افزود: این بازارچه هم تا الان رایگان در اختیار فرد بوده و قرار شده اول بازارچه جدید احداث و بعد نسبت به جابه‌جایی آن اقدام شود.

محسن تویسرکانی، شهردار کرمان هم گفت: نظارت بر بازارچه‌ها کار ما نیست؛ در حالی که بعد از راه اندازی، میوه خارجی می‌آورند.

اما در این حین، امینی زاده رییس کمیسیون حقوقی شورا به شهردار پاسخ داد که نظارت درخصوص قیمت و کیفیت میوه با ماست چون خودمان عرضه می‌کنیم.

تویسرکانی همچنین ادامه داد: اینکه پیشانی شهر را با حلبی و شیروانی درست کنیم، نازیبا و به هم ریخته است؛ باید بازارچه جامع براساس طرحی که خودمان ارائه می‌دهیم با سرمایه‌گذاری احداث شود و مکان‌ها موقتی نباشد.

رییس شورای اسلامی شهر کرمان هم در این باره گفت: درست است که باید بازارچه خوبی شکل بگیرد البته باید توسط شهرداری باشد و اگر سرمایه گذاری شود دوباره از کنترل خارج می‌شود، لذا بازارچه‌هایی مدنظر است که مالکیت آن با شهرداری باشد.

علیرضا نادری افزود: الان وضع موجود سبب اعتراض کاسبان میوه فروشی شده که معترضند کاسبی آنان کساد شده ؛ تا زمانی که بازارچه بعدی شکل نگرفته این بازارچه که میوه با قیمت مناسب را در اختیار مردم قرار می‌دهد، تعطیل نشود.

در نهایت این پیشنهاد با ۶ رای موافق و چهار رای مخالف تصویب شد.

تغییر نام آرامستان هنرمندان به فرهیختگان

دستور کار بعدی، نامه شهرداری کرمان با موضوع نامگذاری آرامستان هنرمندان بود که دبیر شورا در این باره گفت: درخواست مربوط به قطعه ای است که قبلا بخشی از آن توسط شهرداری برای دفن هنرمندان اختصاص داشته و با توجه به مواردی که به کمیسیون‌های مختلف ارائه شده بود، درخواست تدفین سایر افراد و اقشار اعم از عرصه های علمی و ورزشی در این قطعه در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت.

موسوی اضافه کرد: اول اینکه نام قطعه به «فرهیختگان» تغییر کرد، همچنین برای ساماندهی آرامستان توسط عوامل داخلی شهرداری، طراحی لازم انجام و نتایج به شورا ارائه شود؛ برای دفن سایر افراد هم صحبت این بود که دستگاه‌های متولی در این حوزه پیشنهادهای خود را بدهند و بعدا در شورا بررسی شود.

محمود بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در این زمینه گفت: اگر قرار است طراحی صورت گیرد توسط شهرداری رخ دهد و هزینه زیادی نداشته باشد.

طرح نامگذاری آرامستان هنرمندان به آرامستان «فرهیختگان» و ساماندهی آن توسط عوامل داخلی شهرداری نیز با ۹ رای موافق تصویب شد.

موافقت با اصلاح ردیف‌های بودجه شهرداری

دبیر شورا در ادامه درخواست شهرداری کرمان برای اصلاح ردیف‌های بودجه را مطرح کرد و گفت: درخواست شهرداری این است که مبلغ ۲ میلیارد تومان از محل احداث پارک ترافیکی کودک کاهش پیدا کند و به تامین و نگهداشت سیستم‌های فرماندهی تقاطع های سطح شهر اضافه شود که این پیشنهاد در کمیسیون بودجه شورا تصویب شده است.

اعضای شورای شهر نیز با اصلاحیه بودجه سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل در ردیف‌های جدول پیوست با ۱۰ رای موافقت کردند.

دستور کار بعدی هم اصلاحیه بودجه شهرداری بود که دبیر شورا در این خصوص گفت: شهرداری جدولی را فرستاده که از اعتبارات برخی طرح‌ها کم و به بهسازی بلوار حمزه چهار میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان اضافه شود.

چانه‌زنی برای زمین شهرک‌های سلامت و کارگاهی

وی افزود: همچنین شهرداری تقاضا کرده ۵۰ میلیارد تومان از بودجه مربوط به تملک و تجهیز زمین باهدف احداث شهرک های «سلامت» و «کارگاهی» کاهش و به ردیف زیرسازی و آسفالت معابر اختصاص یابد که در جلسه کمیسیون بودجه برای کاهش موافقت شد اما نه برای زیرسازی آسفالت بلکه باهدف خرید قیر بود که شهرداری درخواست دیگری مبنی بر ۶۶ میلیارد تومان مطرح کرد و ردیف تامین آن مشخص نبود لذا در کمیسیون بحث این مطرح شد که ۵۰ میلیارد تومان به ازای آن ۶۶ میلیارد تومان جایگزین شود.

رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان در این باره گفت: ۲ پیشنهاد مطرح شد؛ بخش اول چهار میلیارد و ۳۷۵ میلیون تومان از بند یک تا ۶ برای بلوار حمزه که موافقت شد اما بخش دوم یعنی بندهای ۷ و ۸ که مربوط به شهرک سلامت و شهرک کارگاهی است حداقل از بحث‌های جدی ما در این دوره بوده که برای زمین و تجهیز آن برنامه ریزی شود.

امینی زاده افزود: با این تصمیم که ۵۰ میلیارد تومان کل بودجه ای که برای تملک زمین شهرک سلامت و کارگاهی گذاشتیم، حذف و در جای دیگر هزینه شود مخالفم لذا پیشنهاد کردم کمیسیون بودجه مصوبه جداگانه بیاورد اما بخش اول معقول و مورد موافقت است که بلوار حمزه تمام شود.

وی گفت: نمی توان گفت چون کاری برای احداث شهرک‌های سلامت و کارگاهی انجام نشده، بودجه آن را حذف کنیم بلکه باید گزارش دهید چرا کاری انجام ندادید؟.

رییس شورا هم در این زمینه تاکید کرد که مصوبات باید جدا از هم باشد چه مخالف و چه موافق داشته باشند.

اما رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان در مورد این درخواست شهرداری گفت: بخش اول پیشنهاد به همین شکل است که از بند اول تا ۶ کاهش داریم تا به پروژه تکمیل بلوار حمزه اضافه شود و همه موافق بودند؛ درخصوص ۵۰ میلیارد تومان برای زیرسازی آسفالت که اعضای کمیسیون برای خرید قیر موافق بودند، مدیران شهرداری توضیح دادند دولت در حال حاضر امکان تامین زمین برای شهرک کارگاهی و سلامت را ندارد.

حسین چناریان افزود: براساس توضیح شهرداری با توجه به اینکه تا پایان سال چند ماه باقی مانده و نهضت آسفالت هم رضایتمندی ایجاد کرده و شرایط طوری است که اگر بودجه اضافه شود شهرداری در فصل بارندگی می‌تواند قسمتی از تعهدات را تامین کند، این پیشنهاد با توجه به نهضت آسفالت منطقی است.

در نهایت اعضای شورا تصمیم گرفتند بخش اول شامل بندهای یک تا ۶ این پیشنهاد به رای گذاشته شود که با ۹ رای موافق و یک رای ممتنع به تصویب رسید؛ اما بخش دوم هم برای بررسی و تصمیم گیری به کمیسیون بودجه رفت.

موافقت با پیشنهاد شهرداری به منظور در اختیار گذاشتن چند قطعه زمین در مناطق مختلف از جمله برای احداث پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی (۱۱۵) با حفظ مالکیت شهرداری و ایستگاه تقلیل فشار گاز از دیگر موارد بود.

در ادامه مصوبات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا برای تصویب در صحن شورا مطرح شد، از جمله اهدای ۱۰ عدد کارت هدیه ۱۰ میلیون ریالی به ۱۰ نفر از شرکت کنندگان مسابقه کتابخوانی به مناسبت فرا رسیدن هفته بسیج و درخواست مجوز برای برگزاری مسابقه با موضوعات من و بابای نانوا، تور عکاسی و کارگاه تخصصی پوستر و تصویرسازی ویژه دومین جشنواره نان که مورد موافقت اعضا قرار گرفت.

جانمایی چایخانه آستان قدس

همچنین براساس مذاکرات انجام شده در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، درخصوص بررسی قرارداد چایخانه آستان قدس مقرر شد تا دی ماه سال جاری ۲ مکان، برای این منظور ساخته و مکان‌های موردنظر تا هفته آینده به شورا ارایه شود.

تفاهم‌نامه بین وزارتخانه های کشور و راه و شهرسازی درباره طرح‌های حمایتی اقدام ملی مسکن و تعیین پرداخت عوارض صدور پروانه ساختمانی نیز مطرح و مصوب شد با توجه به تفاهم‌نامه مذکور، پیشنهاد شهرداری درخصوص تقسیط و عوارض پروانه مسکن ملی با لحاظ ۵۰ درصد تخفیف و تقسیط برابر تفاهم‌نامه با رعایت ضوابط و مقررات برای درج در لوایح سال ۱۴۰۴ اقدامات قانونی لحاظ شود.

گزارش و بررسی در خصوص زمین‌های تفکیکی سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ براساس مذاکرات انجام شده در نشست چهارم آذر کمیسیون بهره وری، هوشمندسازی و شفافیت شورا نیز از سوی مدیریت حسابرسی نیز مطرح شد و تصویب شد.

اعضای شورای شهر در این زمینه مقرر کردند شهردار نتیجه و خروجی مدیریت حسابرسی را در سامانه‌ای قابل دسترسی برای مدیران شهری، جمع‌آوری و ساماندهی کند؛ همچنین پیشنهاد اجرایی برای ساماندهی این موضوع طی ۲ هفته آینده به این شورا ارائه شود.

انتخاب موسسه حسابرسی و دیگر موارد

دیگر دستور کار شورا نیز انتخاب حسابرس مربوط به اسناد سال ۱۴۰۲ شهرداری کرمان بود که قرارداد با یک موسسه بخش خصوصی با مبلغ یک میلیارد تومان برای حسابرسی شهرداری مرکز، مناطق پنجگانه، سازمان ها و شرکت شهربازی به تصویب شورا رسید.

در ادامه نامه‌های وارده به شورا از شهرداری کرمان با موضوع درخواست ها برای قدرالسهم املاک مختلف نیز بررسی شد که بیشتر آنها به تصویب رسید.

همچنین نامه شهرداری کرمان درخصوص درخواست شهرداری نصرت‌آباد مبنی بر پیشنهاد واگذاری ۲ دستگاه اتوبوس غیرفعال با مشخصات مندرج در نامه با قیمت کارشناسی مطرح شد که پس از اظهارنظر اعضای شورا، این پیشنهاد با چهار رای مخالف و چهار رای ممتنع به تصویب نرسید.

منصور ایرانمنش، رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا نیز در این زمینه گفت: باید به دنبال خرید و تامین اتوبوس‌های نو برای نقاط مختلف شهر باشیم.

اعتراض یک عضو و جلسه‌ای که از رسمیت افتاد

اما امینی زاده یک عضو شورای شهر کرمان در دقایق پایانی جلسه علنی امروز شورا درباره مصوباتی که به صحن شورا ارایه می‌شود گفت: یک مصوبه کمیسیون حقوقی وجود دارد که هفته سوم یا چهارم است در دستور کار شورا قرار نمی‌گیرد؛ هر جلسه نیز تذکر می‌دهم و می‌گویید جلسه بعدی مطرح می‌شود.

وی از رییس شورا توضیح خواست و نادری هم گفت: نامه در دستور کار قرار نمی‌گیرد و گزارش اولیه هم باید کامل باشد.

رییس کمیسیون حقوقی شورای شهر در پاسخ به رییس شورا، با تاکید بر اینکه موضوع صحبت مصوبه این کمیسیون و نه نامه است، بار دیگر از رییس شورا توضیح خواست که نادری گفت: گزارش اولیه ای که به من دادند، ناقص است و باید کامل‌تر شود تا در اختیار اعضای شورا قرار گیرد.

امینی زاده این بار گفت: مصوبه کمیسیون حقوقی مربوط به ۲۰ آبان است، اینکه شما یا فرد دیگری مخالف هستید و سه هفته در دستور کار قرار نگیرد، توجیه نمی‌شوم.

رییس شورای اسلامی شهر کرمان اظهارکرد: قضاوت نکنید، بنده مخالف نیستم بلکه موافق شفافیت هستم، حتی با این کار که در آخر دوره شورا ساعات حضور و غیاب اعضای شورا انتشار عمومی یابد، موافقت خود را اعلام کردم.

دبیر شورای شهر هم که قصد خروج از جلسه را داشت با درخواست امینی زاده به جایگاه خود بازگشت و گفت: هفته گذشته هم گفتم در این ارتباط و درباره اعضای شورا، لوایح و طرح‌ها هر اقدام که قرار است انجام شود همه اعضا باید حضور داشته باشند و صحبت کنند.

موسوی افزود: در برخی کمیسیون‌ها راجع به مواردی صحبت می‌شود و هر کمیسیون در کمیسیون دیگری ورود می‌کند که به نظرم جایگاه ندارد؛ یکبار باید صحبت کنیم که هر کس راجع به چه حیطه‌ای باید صحبت کند.

در این میان، در شرایطی که منصور ایرانمنش و حسین چناریان جلسه را ترک کرده بودند، با خروج موسوی و بعد از آن عشرت کردستانی، رییس شورا با توجه به خروج جلسه از حد نصاب، پایان جلسه را اعلام کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha