به گزارش ايرنا، هم اكنون در استان كردستان سه مجموعه سينمايي فعال هستند كه براي بيش از يك ميليون و چهارصد هزار نفر جمعيت، آمار مناسبي نيست.
وجود پرديس سينمايي بهمن در سنندج به عنوان مجموعه اي دولتي در كنار سينما شيداي سنندج و سينما كوردستان مريوان به عنوان دو سينماي بخش خصوصي تنها سينماهاي استان به شمار مي روند كه در كنار رسالت خويش با كمبود اعتبارات مالي دست و پنجه نرم مي كنند.
پرديس سينمايي بهمن، يكي از پروژه هاي فرهنگي سنندج و استان كردستان است كه با گذشت چند سال از احداث آن به يك پروژه تاثيرگذار فرهنگي براي شهر سنندج تبديل شده است شد.
حيدر مرادي مدير اين مجموعه سينمايي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: پرديس سينمايي بهمن سه سالن نمايش دارد كه تعداد 569 صندلي در سالن اصلي، 130 صندلي در سالن شماره دو و 60 صندلي در سالن شماره سه اين مجموعه وجود دارند.
وي افزود: خوشبختانه در سال 93 درآمدي بالغ بر سه ميليارد و 500 ميليون ريال از محل فروش بليط به اين مجموعه تزريق شد و در مجموع بيش از 200 هزار كردستاني از فيلم هاي نمايش داده شده در سه سالن اين مجموعه ديدن كردند.
مرادي خاطرنشان كرد: قيمت بليط در سال گذشته 30 هزار ريال بود البته در روزهاي سه شنبه قيمت بليط ها نيم بها بوده و در سال گذشته و سال جاري نيز بر اساس تعاملاتي كه با دستگاه هاي اجرايي، نهادهاي عمومي و مراكز علمي و دانشگاهي داشتيم بليط هاي نيم بها و در برخي موارد نيز اكران ويژه و رايگان داشتيم.
مدير پرديس سينمايي بهمن سنندج اعلام كرد: از ابتداي سال جاري تاكنون نيز بيش از 70 هزار نفر از فيلم هاي اين مجموعه ديدن كرده اند و با توجه به اكران هاي ويژه شش ماهه دوم سال و بازگشايي مدارس و دانشگاه ها، پيش بيني مي شود امسال تعداد مراجعه كنندگان با افزايش چشم گيري مواجه شود.
علاوه بر اين پرديس بزرگ، سينما شيداي سنندج ديگر سينماي اين شهر است كه نياز فرهنگي شهروندان را تامين مي كند.
طالبي مدير سينما شيدا تنها سينماي بخش خصوصي سنندج در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين مجموعه سينمايي از سال 74 فعاليت خود را آغاز كرده است.
وي افزود: معمولاً مشكلات سينماها در سراسر كشور به دو سطح ملي و استاني بر مي گردد كه در سطح ملي مي توان به عدم نمايش فيلم هاي خارجي، نبود توليدات متنوع سينمايي و مخاطب پسند اشاره كرد و در سطح استاني نيز مي توان از رقابت نابرابر سينماهاي دولتي و خصوصي نام برد.
طالبي خاطرنشان كرد: تا زماني كه براي ارتقاي كيفي توليدات سينمايي و پاسخگويي به نيازهاي مخاطبان چاره انديشي نشود اين مشكل تداوم خواهد داشت.
وي افزود: عدم حمايت هاي دولتي از اعمال قانون منع كپي رايت و عدم اختصاص اعتبارات لازم براي احداث سالن هاي مناسب، موجب دور شدن مخاطبان از سالن هاي سينما شده و مشكلات عديده اي را براي اين صنعت در كردستان و ديگر نقاط كشور به وجود آورده است.
طالبي اظهار داشت: اگر نگاه مسوولان و متوليان حوزه فرهنگ در استان به سينماهاي بخش خصوصي و دولتي متوازن و يكسان شود بدون شك رونق سينما در استان را شاهد خواهيم بود و مردم استان نيز مي توانند تنوع بيشتري در انتخاب آثار سينمايي استان داشته باشند.
مدير سينما كوردستان مريوان نيز به خبرنگار ايرنا گفت: يكي از دغدغه هاي اصلي سينما در جامعه ما حضور كمرنگ تماشاگران و كاهش فروش بليط ها است كه به نوعي باعث ضرر مالي به مالك سينما و تهيه كننده فيلم ها مي شود.
فاتح بادپروا بيان كرد: سينما مريوان دومين سينما مجهز استان است و در نوع خود يكي از سالن هاي با كيفيت و داراي امكانات روز است.
وي افزود: سينما كوردستان مريوان با 500 صندلي فعاليت دوباره خود را از زمستان 93 شروع كرده است و اميدواريم با حمايت هاي متوليان امر و نگاه متوازن آنان شاهد تقويت سينماهاي بخش خصوصي در استان باشيم.
صنعت سينما در كردستان علاوه بر كمبود سينما و مشكلات حوزه سينماداري از نظر امكانات و تجهيزات لازم براي هنرمندان و فيلسمازان اين عرصه نيز با مشكلات بسياري مواجه است.
حضور موفق فيلم سازان و هنرمندان كردستاني در عرصه هاي ملي و بين المللي نشانگر ظرفيت هاي بالاي استان كردستان در حوزه سينما بوده و اگر زمينه هاي لازم براي توسعه فعاليت ها در اين عرصه فراهم شود بدون شك افتخارات بسيار بيشتري براي ايران اسلامي در عرصه هاي جهاني كسب خواهد شد.
مدير انجمن سينماي جوانان استان كردستان در اين خصوص در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: انجمن سينماي جوانان استان كردستان يكي از انجمن هاي فعال كشور در حوزه تربيت نيروهاي خلاق و فعال در حوزه سينما است اما از امكانات و تجهيزات روز بي بهره است.
سيروس ثنايي افزود: متاسفانه اين انجمن از لحاظ امكانات و تجهيزات روز سينما بسيار محروم بوده و در سطح قابل قبولي قرار نداريم.
وي خاطرنشان كرد: با وجود اين محروميت ها، شاهد درخشش فيلم سازان كردستاني در جشنواره داخلي و خارجي هستيم و اين امر همت بالاي هنرمندان استان را مي رساند.
ثنايي افزود: فيلمسازان كردستاني در زمينه توليد، تجهيز و برگزاري كارگاه هاي تخصصي نيازمند حمايت و توجه ويژه هستند امكاناتي كه در انجمن استان وجود دارد جوابگوي نيازهاي استان نيست و ما را در زمينه هاي مختلف از جمله آموزش در شهرستان هاي تابعه با مشكل مواجه كرده است.
مدير انجمن سينماي جوانان استان كردستان اظهار داشت: فيلمسازان استان نيازمند حمايت و توجه دستگاه هاي مختلف به ويژه متوليان فرهنگي هستند.
يكي از فيلمسازان جوان كردستاني نيز وضعيت فيلم و سينما در كردستان را نامناسب دانست و گفت: عدم حمايت از فيلم سازان موجب شده كه فرصت هاي طلايي در زماني كه بيشترين انرژي براي كسب موفقيت توسط فيلمسازان وجود داشته به بي رمقي و سستي بيانجامد.
كيوان مجيدي افزود: سينماي كردستان به واسطه درخشش افرادي هنوز نفس مي كشد كه هنر و استعداد سينما را دارند ولي به هيچ وجه صنعت سينما كمكي به هنر آنها نكرده است.
وي خاطرنشان كرد: استان كردستان داراي فيلسمازان و هنرمندان توانمند زيادي است كه در راستاي شكوفايي استعدادهاي خود نيازمند حمايت و توجه دولت هستند.
در كنار دغدغه هاي سينماداران و هنرمندان عرصه سينما مي توان به ذكر نكاتي ديگر همچون عدم توجه به نياز مخاطبان و علاقه مندان به سينما در 8 شهرستان ديگر استان اشاره كرد كه به نوعي اين نياز جزو خواسته هاي عمومي آنان بوده و بارها در محافل و برنامه هاي فرهنگي و هنري اعتراض خود را نسبت به عدم وجود سينما در شهرهايشان اعلام كرده اند.
هرچند در سال گذشته بيش از 200 هزار نفر از فيلم هاي اكران شده در پرديس سينمايي بهمن ديدن كرده اند و اين نوعي موفقيت براي صنعت سينماي كشور در استان كردستان محسوب مي شود اما بايد به اين مهم توجه كرد كه از اين فروش و استقبال گسترده مردم چه مقدار به هنرمندان و فعالان صنعت سينماي استان كردستان رسيده است.
در كنار اكران فيلم هاي محدود و گزينشي در پرديس سينمايي بهمن سنندج وابسته به حوزه هنري استان كردستان آيا اين امكان فراهم شده است كه سينما شيداي اين شهر و سينما كوردستان مريوان بتوانند ديگر فيلم هاي مخاطب پسند را كه در استان هاي ديگر كشور به ويژه تهران با استقبال پرشور مردمي مواجه شده است براي مخاطبان كردستاني اكران كنند.
اين سوالات و ده ها سوال ديگر در خصوص صنعت سينما در كردستان ما را به اين تامل وا مي دارد كه اگر نگاهي متوازن و از روي تخصصي و دلسوزي به اين حوزه صورت نگيرد در آينده اي نه چندان اين حوزه بيشتر از اكنون نيز تضعيف خواهد شد.ك/4
1904/7351
گزارش از خبات ساعدي
سنندج- ايرنا- استان كردستان داراي ظرفيت هاي زيادي در حوزه سينما است و مردم اين استان نيز ثابت كرده اند كه مخاطبان هميشگي فيلم هاي اكران شده هستند اما ضعف اعتبارات مالي موجب ركود در صنعت ساخت فيلم در استان شده است.