۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۱:۴۵
کد خبر: 81764870
T T
۰ نفر

شهريار آخرين حلقه از سلسله شاعران حكيم بود

۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۱:۴۵
کد خبر: 81764870
شهريار آخرين حلقه از سلسله شاعران حكيم بود

كيش – ايرنا – شاعر معاصر كشورمان شهريار را آخرين حلقه از سلسله شاعران حكيم دانست و گفت : عرصه ادبيات چشم انتظار بروز و ظهور شاعراني حكيم است .

به گزارش خبرنگار ايرنا ، قادرطراوات پور جمعه شب در مراسم گراميداشت روز شعر و ادب فارسي و مقام استاد شهريار ، وي را شاعري حكيم عنوان كرد و افزود : در روزگاري بسر مي بريم كه در عصر قحطي حكما از جنس شاعران هستيم ، حكيم كسي است كه به بسياري از علوم روزگار يا تسلط اكتسابي دارد و يا از باب معرفت بجايي مي رسد كه انسان ها را تحت تاثير قرار مي دهد كه شهريار آخرين حلقه از سلسله شاعران حكيم بود كه در عرصه زبان فارسي بروز و ظهور كرد وبعد از آن چشم انتظار شاعراني حكيم هستيم .
وي افزود : شهريار به معناي حقيقي حكيم است چرا كه سخنان وي همچون حكماي پيش از خود است ، او همان كاري را كرد كه فردوسي حكيم انجام داد .
اين شاعر معاصر با ياد آوري اينكه شعر شهريار به 90 زبان دنيا ترجمه شده است افزود : شايد اگر پژوهش بيشتري صورت بگيرد متوجه خواهيم شد اشعار اين شاعر بزرگ به تمامي زبان هاي زنده دنيا ترجمه شده باشد .
سراينده مجموعه شعر ' يوسف ' ،انسان بودن را يكي از مهمترين ويژگي هاي شهريار بر شمرد و افزود : او انساني كامل و متعالي از نوع غير معصوم بود .
وي افزود : او انساني بود كه از آسمان بهره گرفته و مورد عنات خاص بود ، آسمانيان هم وي را مي شناختند و اگر اين توجه نبود نام شهريار تا به اين حد به درخشندگي نمي رسيد .
طراوت پور با بيان اينكه شهريار عاقبت به خير شد گفت : او متصل به معارف قرآني و درياي عظيم معرفت اهل بيت (ع) بود
اين شاعر معاصر در مورد نامگذاري روز شعر و ادب فارسي به نام استاد شهريار و اعتراض هاي وارد به آن گفت : برخي بر اين موضوع ايراد گرفتند ، من مطمئن بودم اگر اين روز به نام شاملو نامگذاري مي شد محافل روشنفكري سكوت اختيار مي كردند .
وي گفت : يكي از دلايل اين اعتراض و سخن گفتن بر عليه شهريار در رسانه ها اين بود كه شهريار شاعر امير المومنين (ع) بود ، او براي انقلاب زحمات زيادي كشيد .
طراوت پور افزود : دردي كه عده اي را مي سوزاند و سبب شده عليه نامگذاري اين روز اعتراض كنند همگامي شهريار با انقلاب ، دفاع مقدس و مردم بوده است ، او انساني كاملا بيدار و حق خواه بود ، شهريار مي توانست در مورد انقلاب اظهار نظر نكند و اين موضوع چيزي از بزرگي وي كم نمي كرد .
به گزارش ايرنا ، رييس سابق دفتر شعر و ادب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي حق خواهي را از ويژگي هاي ذاتي شهريار عنوان كرد و گفت : يكي از دلايل سخن گفتن بر عليه شهريار از همين باب است .
وي با بيان اينكه شعر شهريار از منظر شعري متعالي است و سر به آسمان ادبيات مي سايد افزود : شعر او اوج محبت است و بر هر دلي مي نشيند .
طروات پور در پايان با تاكيد بر اينكه گراميداشت ياد شهريار تنها گراميداشت روز شعر و ادب نيست افزود : اين روز بهانه اي است كه اهالي ادبيات به احترام شعر فارسي گردهم آيند كه اميدواريم اين نوع برنامه ها استمرار داشته باشد .

* شهريار قلندر ، رند و پير عالم سوز است
محقق و پژوهشگر معاصر زبان و ادبيات فارسي به نحوه نامگذاري روز شعر و ادب فارسي و مخالفت هاي صورت گرفته در اين زمينه اشاره كرد و گفت : تلاش ما اين بود كه روزي را به نام شاعري نمونه انتخاب كنيم كه با عصر ما نسبتي داشته باشد .
علي اصغر شعر دوست با ياد آوري اينكه شهريار بهترين گزينه براي اين منظور بود افزود : انتخاب خود را به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارجاع داديم و پس از تاييد شوراي فرهنگ عمومي و مصوب شدن آن اين روز به نام روز شعر و ادب فارسي و بزرگداشت شهريار درتقويم رسمي كشور نامگذاري شد .
وي با بيان اينكه مخالفت ها و اعتراضات زيادي به اين نامگذاري صورت گرفت گفت : استاد شفيعي كدكني در اين مورد مي گويد ،در تحقيق و پژوهش و نظر سنجي كه پيش از انقلاب و پس از آن در بين دانشجويان صورت گرفت ، شهريار با امتيازي بالا در ميان پنج شاعربرتر در جايگاه نخست قرار گرفت .
شعر دوست با تاكيد بر اينكه شهريار شعر خود را به عالم قدسي پيوند زد گفت : او هر چه كرد از دولت قرآن ، معرفت اهل بيت (ع) كرد ، تا قرآن زنده است شعر شهريار نيز زنده است .
وي گفت : شهريار از جمله معدود انسان هايي است كه در دوران حيات خود به بالاترين حد اجتهاد رسيد و روحيه استغنا داشت محقق و پژوهشگر معاصر زبان و ادبيات فارسي ، دليل ماندگاري شهر شهريار در كنار تسلط به ادبيات كلاسيك را داشتن حافظه بالا دانست و گفت : او با ادبيات ايران به خوبي آشنا بود ، ادبيات تركي را مي دانست و به زبان فرانسه تسلط داشت .
شعر دوست با ياد آوري اينكه شهريار شاعري انقلابي و مردمي بود افزود : او مي گفت پس از انقلاب جوان شدم و روحيه ديگر براي سرايش شعر يافتم ، شهريار پس از انقلاب 400 صفحه شعر گفت و دهه 57 تا 67 را جهاد قلمي خود ناميد .
به گزارش ايرنا ، وي اضافه كرد : شهريار براي تمامي حوادث پس از انقلاب ، دوران دفاع مقدس ، شهداي جنگ شعر گفت ، به دليل همين انقلابي بودن عده اي وي را آزار دادند و حتي شيشه هاي خانه وي را در همان دوران شكستند.
اين پژوهشگر معاصر اظهارداشت : او به دليل استقلال فكري هيچگاه حاضرنشد شعر خود را به اربابان قدرت بفروشد ، او شاعري حق پرست ، پارسا و صادق واز شهرت زيادي قبل و بعد از انقلاب برخوردار بود .
امام جمعه موقت كيش نيز شهريار را شاعري حكيم و خوش سخن دانست و گفت : در زمان حيات شهريارجلسه اي با وي داشتم و از او پرسيدم كدام يكي از سروده هايت از بهترين هاست و او در پاسخ گفت ' علي اي هماي رحمت تو چه آيتي خدا را ' .
حجت الاسلام رحمان يوسف پور شهريار را شاعري بزرگ و مريد اهل بيت (ع) عنوان كرد و گفت : او از قرآن و معرفت اهل بيت (ع) بهره هاي زيادي برده است .
شعر خواني ، اجراي موسيقي سنتي برگرفته از اشعار شهريار و موسيقي آذري از بخش هاي ديگر اين مراسم بود.
مراسم بزرگداشت شعر و ادب فارسي و مقام استاد شهريار جمعه شب با حضور مسئولان فرهنگي ، امام جمعه موقت كيش و جمعي از علاقمندان به شعر و ادب فارسي در مركز همايش هاي بين المللي خليج فارس برگزار شد .
27 شهريور روز شعر و ادب فارسي و بزرگداشت استاد سيد محمد حسين شهرياراست .
1630**1641 /6048