۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۲۷
کد خبر: 81765200
T T
۰ نفر

15 درصد مبتلايان به زوال عقل درمان مي شوند

۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۲۷
کد خبر: 81765200
15 درصد مبتلايان به زوال عقل درمان مي شوند

تهران-ايرنا-نايب رييس انجمن آلزايمر ايران با بيان اينكه شايع ترين نوع زوال عقل، آلزايمر است،گفت:15 درصد موارد ابتلا به زوال عقل درمان پذير هستند.

دكتر غلامرضا حاجتي روز شنبه در نشست خبري به مناسبت روز جهاني آلزايمر (30 شهريورماه مصادف با 21 سپتامبر) اظهار كرد: 15 درصد موارد ابتلا به زوال عقل (دمانس) در اثر كمبود ويتامين B12، كم كاري تيروئيد، افزايش مايع داخل مغز و افسردگي بروز مي كند كه درمان پذير است اما ساير موارد ابتلا، پيشرونده است و فقط مي توان سير پيشرفت آنها را كند كرد.
وي افزود: دومين علت بروز دمانس، بيماري هاي عروقي مغز مانند سكته هاي مغزي است و پس از آن اختلالات متابوليك مانند عفونت ها و ايدز، ضربه هاي مغزي، بيماري هايي مانند جنون گاوي و مصرف داروها از عوامل بروز اين بيماري به شمار مي روند.
حاجتي در مورد سن شيوع دمانس گفت: شيوع اين بيماري در بين افراد زير 65 سال، در جوامع مختلف كمتر از يك درصد است، در بين افراد بالاي 65 سال شيوع آن به پنج درصد مي رسد و به ازاي هر 10 سال افزايش سن، شيوع اين بيماري 10 درصد افزايش مي يابد.
متخصص روان پزشكي در مورد علايم اوليه اين بيماري اظهار كرد: در مراحل اوليه دمانس،حافظه كوتاه مدت فرد مختل مي شود به گونه اي كه فرد توانايي به يادآوري مطالب جديد را ندارد و بعد به تدريج حافظه بلند مدت متناسب با آسيب وارده به قسمت هاي مختلف مغز، دچار اختلال مي شود.
حاجتي افزود:در مراحل پيشرفته تر اين بيماري، بيمار آدرس منزل را فراموش مي كند، نزديكان خود را نمي شناسد، در شمارش پول دچار مشكل مي شود، اضطراب دايمي دارد، توانايي مراقبت از خود را از دست مي دهد و براي انجام امور روزانه به مراقبت ديگران نيازمند مي شود.
وي با بيان اينكه به طور كلي مشكلات مبتلايان به دمانس به دو دسته مشكلات حافظه و مشكلات رفتاري و رواني تقسيم مي شود، توضيح داد: مشكلات حافظه با درمان دارويي برطرف مي شود اما درمان مشكلات رفتاري رواني، ابتدا غيردارويي است كه با مراقبت خانواده ها ميسر مي شود و پس از آن در موارد حادتر درمان هاي دارويي ارايه مي شود.
حاجتي با يادآوري اينكه 600 هزارنفر درايران و 46.8 ميليون نفر در جهان به دمانس مبتلا هستند، افزود:ابتلا به دمانس در بين زنان به دليل استرس 6 درصد بيشتر از مردان است.
30 شهريور ماه مصادف با 21 سپتامبر روز جهاني آلزايمر نام گذاري شده است. 'براي رويارويي با دمانس و بيماري آلزايمر با ما همگام شويد' شعار امسال سازمان جهاني بهداشت به مناسبت گراميداشت اين روز و جلب توجه بيشتر جوامع، عنوان شده است.
دمانس يا زوال عقل به اختلال مزمن و گاهي حاد فرايندهاي رواني به علت نوعي بيماري مغزي گفته مي شود كه با تغيير شخصيت، اختلال در حافظه، داوري و انديشه، اختلال كلامي، تغييرات روان شناختي و روان پزشكي و مختل شدن فعاليت هاي روزمره همراه است.
شايع ترين نوع دمانس، آلزايمر است در اين بيماري نوعي اختلال در عملكرد مغز ايحاد مي شود كه به تدريج توانايي هاي ذهني بيمار تحليل مي رود.
علمي(3)1834**1440
۰ نفر