۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۸:۴۴
کد خبر: 81765560
T T
۰ نفر
گفت‌وگوهاي فرهنگي راهكاري براي مديريت مشترك جهاني است

تهران- ايرنا- معاون امور بين الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، به نقش مهم و تأثيرگذار جمهوري اسلامي در احياي جاده ابريشم اشاره كرد و گفت: روابط فرهنگي ايران و چين گنجايش توسعه دارد.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا، حجت‌الااسلام محمدجواد ابوالقاسمي روز شنبه در همايش روابط فرهنگي ايران و چين در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، افزود: اين همايش با هدف شناخت هرچه بيش‌تر دو كشور بزرگ و قديمي آسيا و كوشش در گسترش تعاملات، تبادل اطلاعات و گفت‌وگو درباره موضوعات مشتركي برگزار مي‌شود.
وي اضافه كرد: ايران با بهره‌گيري از پشتوانه‌هاي عظيم فرهنگي، تمدني و ديني خود همواره در مسير صلح و دوستي و گفت‌وگو با ساير ملل پيش‌قدم بوده و خواهد بود.
ابوالقاسمي گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي علاوه بر برقراري مناسبات و روابط رسمي فرهنگي با حدود 70 كشور جهان، همواره از فراهم آوردن فرصت‌هاي گفت‌وگو و تبادل نظر با كشورها، فرهنگ‌ها و اديان استقبال كرده و تاكنون تجربه‌هاي ارزشمند و سازنده‌اي را در اين مسير داشته است.
وي اظهار كرد: اكنون كه خشونت و افراط گرايي لجام‌گسيخته مناطق مختلف جهان را در برگرفته است، گفت‌وگوي فرهنگي مي‌تواند تلاشي قابل تقدير و سازنده در مسير صلح و هم‌گرايي براي مديريت مشترك جهاني با مساعي و همكاري دولت ها و جوامع مستقل تلقي شود.
معاون بين‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، برپايي چهارمين دور از نشست روابط فرهنگي ايران و چين با توجه به گسترش منازعات و شرايطي كه در جهان دوقطبي امروز حاكم است، را بسيار حايز اهميت دانست.
وي به موضوعات مختلف اين همايش اشاره كرد و موضوع احياي جاده ابريشم را از ديگر موضوعات در دستور كار اين همايش برشمرد.
رييس‌جمهور چين در سال 2013، پيشنهادي را به منظور احياي كمربند اقتصادي جاده ابريشم و جاده ابريشم دريايي مطرح و از تمامي كشورهاي جهان به ويژه كشورهاي در مسير اين جاده، دعوت به همكاري كرد.
ابوالقاسمي، ادامه داد: جزييات اين طرح در طول اين همايش مورد بحث و بررسي محققان قرار خواهد گرفت؛ ولي آنچه مهم است نقش و تأثيرگذاري ايران است كه در اين طرح ايفا خواهد شد.
به گفته وي، ايران در اين منطقه آشوب‌زده، اگر نگوييم تنها كشور، مطمئناً يكي از كشورهاي امن اين منطقه است كه به همراه فرصت‌هاي فراوان سرمايه‌گذاري، جذابيت زيادي براي سرمايه‌گذاران خارجي ايجاد كرده و رفت‌وآمد هيأت‌هاي متعدد اقتصادي از غرب و شرق عالم به ايران پس از امضاي معاهده برجام، خود گوياي اين موضوع است.
وي يادآور شد: امروز نيز در طرح احياي جاده ابريشم، همكاري اقتصادي بايد زمينه تبادلات و همكاري‌هاي فرهنگي كشورهاي مسير جاده را فراهم كند و زمينه‌ساز شناخت هرچه بيش‌تر مردم كشورهاي منطقه از يكديگر و احياي هويت آسيايي براي مقابله با هجمه هويت و فرهنگ غربي باشد.
ابوالقاسمي، به سابقه روابط ديرينه ايران و چين در ارتباطات و تبادلات فرهنگي و اقتصادي اشاره كرد و گفت: اين سابقه مشترك تاريخي، هم‌اكنون نيز در نگرش مشترك دولتمردان دو كشور به مسايل فرهنگي، سياسي، اقتصادي و ... در ابعاد داخلي و منطقه‌اي و جهاني به چشم مي‌خورد كه خود مي‌تواند بهترين محمل براي گسترش همكاري‌هاي دو كشور و تبادل تجربيات درتمامي زمينه‌ها باشد.
وي اضافه كرد: يقيناً بهره‌گيري مناسب‌تر از ظرفيت‌هاي بالقوه موجود در حوزه روابط فرهنگي ايران مي‌تواند روابط دو كشور را بسيار بالاتر از آن چيزي كه اينك شاهد آن هستيم ارتقا بخشد.
معاون امور بين الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با بيان اينكه روابط ايران و چين از جهت اقتصادي و فرهنگي گنجايش توسعه زيادي دارد، گفت: انديشمندان دو كشور از طريق برپايي اينگونه همايش‌هاي علمي مي‌توانند اقدامات مؤثري را براي رفع موانع موجود بر سر توسعه روابط فرهنگي دو كشور بردارند.
ابوالقاسمي ابراز اميدواري كرد شاهد منطقه‌اي آرام، توأم با صلح و همزيستي مسالمت‌آميز ملت‌هاي آسيايي باشيم.
اين همايش بر اساس تفاهم معاونت پژوهشي و آموزشي اين سازمان با آكادمي علوم اجتماعي جمهوري خلق چين، به صورت دوره‌اي و رفت و برگشت به منظور ايجاد فهم بهتر از زمينه‌هاي فرهنگي روابط دو كشور برگزار مي‌شود.
تاكنون دوره‌هاي اول و سوم اين همايش در پكن و به ميزباني آكادمي علوم اجتماعي و دوره دوم آن در سال 1391 در تهران به ميزباني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شده است.
دوره پنجم اين همايش نيز سال هاي آينده به ميزباني كشور چين در پكن برگزار خواهد شد.
مقالات دوره‌هاي پيشين اين همايش، روابط فرهنگي دو كشور را از زواياي مختلف مورد بررسي قرار داده است. براي دوره چهارم هم سياست‌هاي كلان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و مقتضيات مورد درك در كميته علمي همايش عنوان تحولات بين‌المللي و چشم‌انداز روابط ايران و چين در نظر گرفته شده است و بر اين اساس 5 پنل حول محورهاي احياي جاده ابريشم، افراط‌گرايي، هويت آسيايي، روابط بين مردمي و روابط هنري دو كشور، براي همايش در نظر گرفته شده است.
فراخوان همايش و سفارش مقالات از مدت‌ها قبل انجام شده و در اين همايش 17 مقاله از سوي انديشمندان ايراني و 6 مقاله از سوي انديشمندان چيني ارايه مي‌شود.
فراهنگ**1355**1027