به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، مطالعات قبلی نشان داده بود كه استرس احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد؛ ولی دلیل این موضوع در پرده ای از ابهام قرار داشت، تا اینكه پژوهش های محققان دانشگاه فلوریدا دلیل این موضوع را روشن كرد.
مغز در واكنش به استرس، هورمونی ترشح می كند كه این هورمون سبب افزایش تولید یك پروتئین به نام بتا آمیلوئید می شود.
تجمع بتا آمیلوئید در مغز منجر به تولید پلاك هایی می شود كه برقراری ارتباط بین سلول های مغز را مختل می كنند و سبب افزایش آلزایمر می شود.
محققان معتقدند این مطالعه یك استراتژی كاربردی برای مهار آلزایمر پیش روی آنان قرار داده و آن، استفاده از آنتی بادی برای مسدود كردن هورمون استرس است.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر كاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می كند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه كهولت سن نیست و عوامل ژنتیكی، سكته مغزی و شوك عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی اكنون آلزایمر مهمترین دلیل از كار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است. هزینه نگهداری از بیماران مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان حدود 605 میلیارد دلار است كه معادل یك درصد از تولیدات ناخالص داخلی كل جهان است. از هر 3 سالمند در سراسر دنیا، یك مورد بر اثر آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقل جان خود را از دست می دهد.
بررسی های محققان مركز آلزایمر آمریكا نشان می دهد كه احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی، دو برابر سرطان سینه است. در ادامه تحقیقات آمده است كه احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی 1 به 6 است؛ در حالیكه این رقم در مردان 1 به 11 است.
نتایج این تحقیقات در نشریه EMBO منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - مطالعات محققان نشان می دهد كه افزایش هورمون مقابله با استرس، سبب افزایش تولید پروتئین مرتبط با آلزایمر می شود.