حيدر دارابي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: وجود گروه نان و غلات،شير و لبنيات، گوشت، حبوبات ،گردو،بادام، نان و غلات ، ميوه و سبزي جات به اندازه كافي در رژيم غذايي روزانه همه افراد به ويژه دانش آموزان در فصل مدارس ضرورتي اجتناب ناپذير است.
وي اظهار كرد:رعايت نكردن رژيم غذايي متناسب نياز بدن منجر به كوتاهي قد، سوء تغذيه، كاهش بهره هوشي و افت تحصيلي مي شود.
دارابي بيان كرد: حذف وعده صبحانه و استفاده از مواد ناسالم غذايي براي ميان روزي ها در طول سال تحصيلي از مهمترين آسيب هاي وارد شده به رژيم غذايي روزانه كودكان و نوجوانان در سنين مدرسه است.
وي با اشاره به اين نكته كه 25 درصد انرژي روزانه بدن از طريق وعده صبحانه تامين مي شود افزود: مسوولان مدارس و والدين براي آموزش كودكان در مورد پيامدهاي منفي خودداري از صرف وعده صبحانه اقدام كنند.
وي بيان كرد: صرف شام در ساعات نخست شب، خوابيدن به موقع كودك و سحرخيزي والدين از تكنيك هايي است كه ميل كودكان به خوردن وعده صبحانه را افزايش مي دهد.
دارابي بهترين غذاهاي صبحانه را يك ليوان شير، پنير و گردو، يك ليوان شير، عسل و گردو، يك ليوان شير يك ساندويج تخم مرغ و يك ليوان شير، كره و مربا ذكر كرد.
وي اظهار كرد: خوردن سه ميان وعده سالم مانند نخود، كشمش، انواع مغزه ها و ساندويج هاي خانگي در فواصل زماني منظم براي كودكان ضروري است.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به شايع بودن بيماري فشارخون و عارضه هاي چاقي و لاغري مفرط در برخي ديگر از كودكان بر لزوم توجه جدي والدين براي ارايه آموزش هاي لازم براي تغذيه سالم در كودكان در رسانه هاي ارتباط جمعي تاكيد كرد.
دارابي گفت: تغذيه نامناسب عامل بيماري هاي فشارخون، قلبي و عروقي،ديابت و انواع سرطان است.
وي گفت:كمبود يد، آهن، كلسيم، روي،ويتامين هايي مانند A وD از شايع ترين كمبودهاي كودكان ناشي از رفتارهاي نادرست تغذيه اي كودكان است كه در صورت نياز و با مشورت پزشك بايد با مكمل ها جبران شود.
وي ابراز داشت:خودداري از مصرف ميوه، سبزيجات خام، شير،گوشت و مصرف بي رويه شكلات و تنقلات شور از مهمترين عادات بد رژيم غذايي كودكان سنين مدرسه است كه در صورت اصلاح اين رفتارها با استفاده از آموزش در مدارس و رسانه هاي ارتباط جمعي زمينه پيشگيري از سوء تغذيه و بسياري از بيماري ها در سنين بزرگسالي را فراهم مي كند.
به گفته متخصصان براي تامين نيازهاي غذايي، هر روز بايد در برنامه غذايي خود از چهار گروه اصلي مواد غذايي استفاده كنيم:
گروه شير و لبنيات: اين گروه شامل شير، ماست، پنير، كشك و بستني است.
اگر حجم يك ليوان را 240 ميلي ليتر در نظر بگيريم ، آنگاه ارزش غذايي يك ليوان شير كم چرب ، با يك ليوان ماست كم چرب، با يك قوطي كبريت پنير و با يك ليوان كشك معادل است.
گروه گوشت ، حبوبات و مغزها: اين گروه شامل انواع گوشت ها مانند گوشت قرمز ( گوشت گوسفند و گاو ) ، گوشت سفيد ( گوشت مرغ، ماهي و پرندگان ) ، تخم مرغ، حبوبات ( نخود ، لوبيا ، عدس، باقلا، لپه و ماش ) و مغزها ( گردو، بادام ، فندوق و پسته ) است. ارزش پروتئيني سه قطعه گوشت خورشتي متوسط پخته ، با يك عدد قسمت پايين ران يك مرغ بزرگ پخته ، با نصف سينه يك مرغ كوچك پخته ، با يك ليوان حبوبات پخته شده، با نصف ليوان انواع مغزها و با دو عدد تخم مرغ برابر است.
گروه نان و غلات: سومين گروه مواد غذايي شامل انواع نان، برنج، ماكاروني، گندم ، جو و ذرت است. ارزش غذايي 30 گرم از انواع نان، مثلا يك كف دست نان سنگك است.
گروه گوشت ، حبوبات و انواع مغزه ها: اين گروه شامل انواع گوشت قرمز ( گوشت گوسفند و گاو ) ، گوشت سفيد ( گوشت مرغ، ماهي و پرندگان ) ، تخم مرغ، حبوبات ( نخود ، لوبيا ، عدس، باقلا، لپه و ماش ) و مغزه گردو، بادام ، فندوق و پسته است.
شهرستان 120 هزار نفري گچساران حدود 20 هزار نفر دانش آموز دارد.
8143/6162
گچساران - ايرنا - يك كارشناس تغذيه با اشاره به اهميت تغذيه كودكان در فرايند يادگيري، سلامتي جسمي و رواني و زندگي آينده نسل فردا گفت: استفاده از چهار گروه مواد غذايي در رژيم غذايي روزانه دانش آموزان ضروري است.