۲۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۵۱
کد خبر: 81766776
T T
۰ نفر
سازمان غذا و داروي آمريكا داروي جديد اسكيزوفرني را تاييدكرد

تهران-ايرنا-سازمان غذا و داروي آمريكا داروي Vraylar را براي درمان اسكيزوفرني و اختلال دوقطبي تاييد كرد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، تمام بيماري هاي رواني به يك شكل درمان نمي شوند و تنوع دارويي، متناسب با نياز هر بيمار در اين حوزه به شدت احساس مي شود.
روان ‌گسيختگي يا اسكيزوفرني يك اختلال رواني است كه مشخصه اصلي آن از كار افتادگي فرايندهاي فكري و پاسخگويي عاطفي ضعيف است. اين بيماري از ساير بيماري هاي روان شناختي شديدتر و خطرناك تر است و بيشتر به صورت توهم شنيداري، توهم‌ هاي جنون آميز يا گفتار و تفكر آشفته بروز مي كند.
مبتلايان به اين بيماري دچار عوارضي مانند هذيان، توهم، عدم ارتباط منطقي در رفتار و گفتار، انزوا و گوشه نشيني هستند. اين بيماري بيشتر در سنين 15 تا 35 سالگي مشاهده مي شود و در بين مردان و زنان به يك اندازه شايع است.
اختلال دوقطبي بيماري ديگري است كه مهمترين مشخصه آن، عدم تعادل در رفتار و احساسات بيمار است. تغييرات خلق و خو، ميزان انرژي و سطح توانايي فرد مدام در حال تغيير است و بيمار شرايط روحي مشخصي و پايداري ندارد. افراد مبتلا به اين عارضه گاهي بسيار پر انرژي هستند و به سرعت تغيير حالت مي دهند و به افرادي بي حوصله و بد اخلاق تبديل مي شوند. افسردگي، صحبت كردن سريع، واكنش هاي سريع و بدون فكر و كم خوابي از مهمترين علايم اين بيماري به شمار مي آيند.
آزمايش اثربخشي داروي Vraylar روي هزار و 754 بيمار مبتلا به اسكيزوفرني در سه دوره شش هفته اي بررسي شد.
نتايج نشان مي دهد كه اين دارو قادر به كاهش علايم در بيماران است. همين فرآيند در سه آزمايش سه هفته اي روي هزار و 37 بيمار مبتلا به اختلال دو قطبي، منجر به كاهش علايم بيماري شد.
رعشه خفيف، لكنت زبان و حركات غير ارادي عضلات از مهمترين عوارض جانبي اين دارو در بيماران مبتلا به اسكيزوفرني و بي قراري حركتي، سوء هاضمه، استفراغ و خواب آلودگي از مهمترين عوارض جانبي اين دارو در مبتلايان به اختلال دو قطبي گزارش شده است.
سازمان غذا و دارو در مورد استفاده از اين دارو و تمام دارو هاي ديگر اسكيزوفرني و اختلال دو قطبي در بيماري هاي رواني مرتبط با زوال عقل در افراد مسن هشدار داده است.
درحال حاضر بيماران مبتلا به اختلال اسكيزوفرني با داروهاي آنتي ساي كاتيك (antipsychotic) درمان مي شوند؛ اما در درمان همه اين بيماران موثر نيست و عوارض جانبي نيز دارد. همچنين اين دارو براي افرادي كه علايم بيماري را دارند، اما ابتلاي آنها به اسكيزوفرني به طور قطعي مشخص نشده است، گزينه مناسبي نيست.
علمي (6) ** 9259**1440
۰ نفر