به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حسین ظریف منش روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به نامگذاری روزهای دهه امامت و ولایت اشاره كرد و گفت: اولین روز این دهه به عنوان ولایت، معرفت، محبت نامگذاری شده است.
وی ولایت و ایثار، شهادت، عدالت، مهدویت، دفاع همه جانبه، امنیت پایدار، وحدت اسلامی، اقتدار، بیداری اسلامی، استكبارستیزی، مقاومت، عزت اسلامی، بصیرت، دشمن شناسی، دین، سیاست و غدیر و امامت و ولایت را عناوین سایر روزهای دهه كرامت برشمرد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر در ادامه برگزاری چهارمین جشنواره شعر غدیر، چهارمین جشنواره تقدیر از دانشجویان، رونمایی از چندین كتاب شعر و سه اثر پژوهشی با عناوین بررسی اسناد نهج البلاغه، پژوهش درباره امام علی (ع) در بیانات رهبر معظم انقلاب و كتاب مرحله اول پروژه دیوان شعر درباره حضرت علی (ع)، برگزاری قریب بر 10 جشنواره علمی پیرامون غدیرپژوهشی، بزرگداشت علامه امینی در گیلان، كتابت خطبه غدیر در زنجان را از برنامه های این ایام برشمرد.
ظریف منش همچنین از برگزاری خطبه خوانی غدیر در مساجد و حسینه ها، اعزام چند هزار مبلغ به روستاها برای ترویج فرهنگ غدیر، پخش هفتاد قسمت ارمغان غدیر و سخنان آیت الله خزعلی از شبكه های مختلف سیما، برگزاری برنامه ها و جشن های مختلف در دانشگاه های سراسر كشور، سركشی به بیش از چهار هزار خانواده معظم شهدا، برگزاری مسابقات ورزشی و جام های ولایت را از دیگر برنامه ها برشمرد.
به گفته وی بیش از دو هزار و 200 مسجد، حسینیه و بوستان و 220 مدرسه دخترانه و پسرانه میزبان برگزاری جشن های غدیر در این ایام خواهند بود.
مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر گفت: تمامی این برنامه ها با پیام آماده شده قبلی آیت الله خزعلی آغاز شده است.
وی گفت: علاوه بر برگزاری برنامه ها و جشن های دهه امامت و ولایت در اكثر كشورها به صورت خاص در آلمان سومین كنفرانس بین المللی غدیر كرزن گرشن آلمان در دوازدهم مهرماه با همكاری مركز امام علی (ع) آلمان و مجمع جهانی اهل بیت به همراه سمینار غدیر در تایلند، هند و سریلانكا برگزار خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر در ادامه با اشاره به دو مناسبت بزرگ هفته دفاع مقدس و ایام دهه امامت و ولایت، هشت سال دفاع مقدس را نماد عینی تحقق دفاع از ولایت عنوان كرد.
ظریف منش ابراز امیدواری كرد كه همپوشانی این دو مناسبت بتواند پیام بزرگ امام خمینی(ره) و شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را تبیین كرده و در جامعه نهادینه كند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر در ادامه افزود: امسال دهه امامت و ولایت را با یاد و خاطره آیتالله خزعلی برگزار میكنیم.
وی با اشاره به نامگذاری ایام مختلف دهه امامت و ولایت، نامگذاری ایام دهه ولایت و امامت را مستند به فلسفه غدیر و آیات و روایات اسلامی عنوان كرد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر در ادامه همچنین از پردهبرداری از خیمهگاه حضرت ابوالفضل (ع) و ضریح حبیببن مظاهر در دهه امامت و ولایت خبر داد و گفت: با همكاری ستاد عتبات عالیات و بنیاد بینالمللی غدیر پردهبرداری از خیمهگاه حضرت ابوالفضل(ع) در بوشهر و پردهبرداری از ضریح حضرت حبیبابن مظاهر در استان البرز انجام خواهد شد.
ظریف منش از همكاری سازمان بسیج مستضعفین، سازمان اوقاف و امور خیریه و شهرداری تهران در انجام ویژهبرنامههای دهه امامت و ولایت هم گفت و افزود: امسال 250 امام جمعه از شهرستانهای مختلف را به عنوان مسئول بنیاد بینالمللی غدیر منصوب كردهایم تا ویژهبرنامههای این شهرستانها را با دقت بیشتری انجام دهند.
وی اضافه كرد كه در این راستا وزارت امور خارجه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداریها با بنیاد همكاری داشته و همچنین شهرداری تهران مجموعه برنامههای وسیعی را در این رابطه پیشبینی كرده است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر افزود همچنین با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره شعر غدیر، اظهار داشت: از دیگر برنامههای این بنیاد در دهه امامت و ولایت این جشنواره است كه با حمایت سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
ظریفمنش گفت: امسال همچنین اولین جشنواره وبلاكنویسی با عنوان غدیر تجلی امامت و ولایت نیز برگزار خواهد شد.
وی سومین همایش امام علی(ع) با حضور غدیرپژوهان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را نیز از دیگر برنامههای دهه امامت و ولایت برشمرد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر اطعام در روز عید غدیر را از دیگر برنامههای دهه امامت و ولایت عنوان كرد و افزود: برنامههای اطعام در 22 استان انجام می شود كه به عنوان مثال امسال قرار است در استان قم 14 هزار نفر، در استان اصفهان 25 هزار نفر و در اهواز نیز 14 هزار نفر مورد اطعام قرار گیرند.
ظریف منش همچنین از روز عید غدیر به عنوان روز لبخند، شادی دل اهلبیت(ع) یاد كرد و گفت: در احادیث معتبر صله ارحام و هدیه دادن در روز عید غدیر توصیه شده و نیاز است كه این سنت در سطح جامعه بیشتر تبیین و بازگو شود.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر درادامه قرائت زیارت جامع كبیره در روز میلاد امام هادی(ع)، برگزاری مراسم بازدید از سادات جانباز و ایثارگر،كتابت خطبه غدیر توسط خوشنویسان برجسته كشور، برگزاری چهارمین همایش علمی غدیرپژوهی در كرمانشاه، اجرای هنرمندان بسیجی از واقعه غدیر در 132 شهرستان و برگزاری مراسم خطبهخوانی در هیئتها، حسینیهها و مساجد را از جمله برنامههای این بنیاد برای ایام دهه امام و ولایت برشمرد.
ظریفمنش نهادینه كردن واقعه غدیر، یادواره شهدای سادات در استان یزد، جشنهای ویژه در یك هزار مسجد تهران، مراسم تجلیل از سادات و جشنهای غدیر در خانههای محله شهر تهران را از دیگر برنامه های این ایام عنوان كرد.
ظریفمنش از همكاری وزارت امور خارجه و مجمع جهانی اهلبیت(ع) در راستای اجرای برنامههای دهه امامت و ولایت در كشورهای دیگر خبر داد و گفت: از دو سال قبل با همكاری و دستور وزیر امور خارجه و با همكاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در 57 كشور نمایندگیهایی تاسیس كردهایم و همچنین با همكاری مجمع جهانی اهلبیت(ع) 700 مركز علمی و اهلبیتی در سراسر دنیا دایر شده كه امسال نیز ویژهبرنامههایی در ماجرای غدیر خواهند داشت.
وی خاطرنشان كرد كه در كشورهای لبنان، عراق، آذربایجان، سنگاپور، ونزوئلا، آلمان، انگلستان، ایالات متحده آمریكا، چین، هند و شماری دیگری از كشورها مجموعه برنامههای غدیر برگزار خواهد شد.
فراهنگ**1355**9132 ** 1569
تهران - ایرنا - مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر با تشریح برنامه های دهه امامت و ولایت گفت: این برنامه ها از امروز با برگزاری مراسم دعای عرفه و با شعار امیرالمومنین (ع)، معیار زندگی و محور وحدت در ایران و ا كثر كشورهای جهان آغاز شد.