به گزارش ایرنا به نقل از اعلام روز چهارشنبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ، محمدرضا شیرزادی افزود: ریشه60 درصد بیماری های عفونی به واسطه رابطه مستقیم و تماس مكرر انسان با دام، مصرف گوشت، لبنیات و فرآورده های دامی است.
وی ادامه داد: فرآورده های غذایی، پوشاك و حتی صابونی كه صبح ها دست هایمان را با آن می شوییم از دام تهیه می شود؛ بنابراین لازم است از سلامت دام ها مطمئن باشیم تا از سرایت بیماری های مشترك بین انسان و دام جلوگیری كنیم.
شیرزادی تاكید كرد: ضروری است در این خصوص حساسیت ها در مناطق روستایی به دلیل تماس بیشتر دامداران با دام بیشتر از شهرها باشد و آموزش به روستاییان، معاینه مداوم دام، تهیه و ذبح بهداشتی دام ها از جمله مواردی به شمار می آید كه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رییس اداره كنترل بیماری های مشترك بین انسان و دام یكی از مهم ترین راه های انتقال بیماری را تماس مداوم با دام، خون دام، ترشحات دامی، مصرف گوشت آلوده و امحاء و احشاء دام ها عنوان كرد و گفت: تب كریمه كنگو و تب مالت بر اثر تماس با دام یا فرآورده های آلوده دامی رخ می دهد و تماس با لاشه دام ها توسط خانم های خانه دار باید كنترل شود.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت، افزود: دام باید از مراجع رسمی مورد تایید ادارات كل دامپزشكی تهیه شود زیرا حتی اگر ظاهر سالمی داشته باشد باید حتما در كشتارگاه ذبح شود،چون ممكن است در دام یك عامل بیماری برای انسان وجود داشته باشد كه ظاهرا در دام دیده نمی شود.
شیرزادی اظهار داشت: ذابح در كشتارگاه آموزش می بیند و موارد بهداشتی را رعایت می كند كه مردم از آن ها ممكن است اطلاعی نداشته باشند؛ از جمله این موارد معاینه دام توسط دامپزشك، استفاده از وسایل حفاظتی توسط ذابح، بازبینی لاشه پس از ذبح و نگهداری دام در دمای بین 2 تا 8 درجه است كه موجب از بین رفتن ویروس ها و باكتری های آلوده در دام می شود.
وی تاكید كرد: تهیه دام از مراكزی كه مورد تایید ادارات كل دامپزشكی هستند به دلیل شناسنامه دار بودن این دام ها ضروری است.
رییس اداره كنترل بیماری های مشترك بین انسان و دام در ادامه اظهار داشت: دامی كه در كشتارگاه ذبح می شود در شرایط پیش سرد كن قرار می گیرد. همچنین هر كس اقدام به تهیه گوشت دام كند نیز باید به مدت 24 ساعت آن را در یخچال نگهداری كند و سپس هر اقدامی از جمله قطعه قطعه كردن گوشت را انجام دهد.
شیرزادی خاطرنشان كرد: بلافاصله فریزكردن دام پس از تهیه آن موجب زنده ماندن ویروس ها و باكتری ها می شود. بنابراین ابتدا باید دام را به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری كرد سپس آن را قطعه قطعه و بعد برای مصرف در فریزر گذاشت. همچنین گوشتی كه به مدت 24 ساعت در یخچال بماند قابل استفاده است و نیاز به فریز كردن ندارد.
رییس اداره كنترل بیماری های مشترك بین انسان و دام، خاطرنشان كرد: نگهداری 24 ساعته گوشت در یخچال علاوه بر اینكه موجب فعل و انفعالاتی می شود كه ویروس ها و باكتری ها را از بین می برد، موجب لذیذتر شدن آن نیز می شود.
اجتمام(1)**1776
تهران - ایرنا - رییس اداره كنترل بیماری های مشترك بین انسان و دام وزارت بهداشت، تهیه دام از مبادی رسمی مورد تایید ادارات كل دامپزشكی، كشتار دام در كشتارگاه ها و نگهداری گوشت دام در یخچال بلافاصله پس از ذبح را مهم ترین توصیه های بهداشتی تهیه و مصرف دام در روز عید قربان اعلام كرد.