به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از رويترز، بيش از يك سال است كه هيچ مورد ابتلاي طبيعي فلج اطفال در نيجريه گزارش نشده است. البته هنوز نمي توان گفت كه فلج اطفال در اين كشور ريشه كن شده است؛ چراكه طبق قانون سازمان بهداشت جهاني بايد به مدت سه سال هيچ موردي از فلج اطفال گزارش نشود، تا بتوان گفت فلج اطفال ريشه كن شده است.
افغانستان، نيجريه و پاكستان به عنوان سه منطقه آلوده در سال گذشته توسط WHO درنظر گرفته شدند. اكنون نيجريه از اين ليست حذف شده است و دو كشور افغانستان و پاكستان باقي مانده اند.
ژان گاف، نماينده يونيسف در نيجريه گفت كه نيجريه به نقطه عطف با ارزشي دست يافته است؛ ولي هنوز براي جشن زود است و به منظور ريشه كني كامل، بايد تلاش ها در تمام سطوح ادامه يابد.
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني، تعداد مبتلايان به فلج اطفال از سال 1988 ميلادي كاهش چشمگيري داشته است و فقط 416 مورد در سال 2013 به ثبت رسيد كه با توجه به آمار 350 هزار نفر در سال 1988، بسيار پايين است.
ويروس فلج اطفال كودكان زير 5 سال را تحت تاثير قرار مي دهد و از طريق مواد غذايي آلوده و آب منتقل مي شود و به سرعت در روده گسترش پيدا مي كند و به سيستم اعصاب حمله مي كند و منجر به فلج و معلوليت مي شود.
ابتكار ريشه كني فلج اطفال از سال 1988 از طريق اتحاد دولت ها با سازمان هايي نظير يونيسف و سازمان بهداشت جهاني آغاز شد.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران-ايرنا-سازمان بهداشت جهاني در جلسه اي در نيويورك اعلام كرد كه نيجريه از فهرست كشورهاي بومي فلج اطفال خارج شد كه اين موفقيت نقطه عطفي در ريشه كني فلج اطفال محسوب مي شود.