مراسم تشییع این هنرمند توانای آذربایجان روز چهارشنبه در محوطه اجرای روباز مجتمع فرهنگی و هنری 29 بهمن تبریز كه در سال 1383 نیز میزبان آیین تجلیل از عاشیق قربانی بود، با حضور و در میان حزن و اندوه هنرمندان موسیقی، تئاتر، ادیبان و اقشار مختلف تبریز برگزار شد تا پیكر بی جان وی در قطعه نام آوران و هنرمندان آرامستان وادی رحمت دفن شود.
عاشیق رسول قربانی استاد نامی موسیقی عاشیقی كشورمان در سن 80 سالگی شامگاه روز دوشنبه ششم مهرماه به دلیل عارضه مغزی در تبریز دار فانی را وداع گفت.
این هنرمند موسیقی و شاعر آذربایجانی از معروف ترین نوازندگان موسیقی فولكلور آذربایجان و ایران است كه با عنوان ' دده' (پدری) در بین عاشیق ها شناخته می شود.
فرماندار شهرستان تبریز در این مراسم از عاشیق قربانی به عنوان تك ستاره موسیقی مردمی آذربایجان نام برد و گفت: وی هنرمند بزرگی بود كه در حقبقت زبان گویای یك ملت در قالب شعر و موسیقی بود.
رحیم شهرتی فر، ارتحال عاشیق رسول را به عنوان ضایعه ای بزرگ برای موسیقی فولكولور آذربایجان برشمرد و افزود: او كسی بود كه در اجراهای مختلف خود خواسته های ایل و تبار خود با ساز هنرمندانه اش بیان می كرد.
وی با تاكید بر اینكه باید موسیقی عاشیقی توسط نسل جوان و جدید پاس داشته شود، یادآور شد: ما موظف هستیم آثار و افكار افراد برجسته ای چون عاشیق رسول قربانی را حفظ و تقویت كنیم تا یاد و نام این افراد برای همیشه تاریخ زنده بماند.
به گزارش ایرنا، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در مراسم فوق با بیان اینكه عاشیق ها صدای ماندگار ملت هستند، اظهار كرد: عاشیق قربانی نگین این عرصه بود كه از دست دادن وی ضایعه ای بسیار بزرگ برای آذربایجان است.
علی اكبر صفی پور افزود: بدون تردید به دلیل ذات دینی و مذهبی بودن اجراها و سروده های عاشیق قربانی، این هنرمند والامقام هرگز از خاطر مردم ما فراموش نخواهد شد.
در مراسم تشییع پیكر عاشیق رسول قربانی، تعدادی از دوستان و عاشیق های آذربایجان در رثای این عاشیق نامی اشعار و قطعه هایی را قرائت كردند.
عاشیق رسول از معدود هنرمندانی بود كه در فستیوال های خارجی حضور داشته و بیش از سه هزار بیت در مضامین عارفانه و دینی و در مدح ائمه اطهار (ع) شعر سرود كه همه آنها در سینه این هنرمند محفوظ بود.
رسول قربانی از چهره های ماندگار موسیقی ایران هشتم اردیبهشت سال 1314 در روستای عباس آباد منطقه قره داغ به دنیا آمد و فعالیت در عرصه موسیقی عاشیقی را از سال 1330 با شاگردی نزد عاشیق خیرالله، عاشیق حیدر، عاشیق كریم حضرتی و عزیز شهنازی آغاز كرد.
او از سال 1343 در رادیو به اجرای موسیقی پرداخت و گاهی نیز در تلویزیون تبریز آواز می خواند.
وی در سال های میانی دهه 1360 خواندن آوازهایی با مضامین مذهبی و انقلابی را آغاز كرد و از سال 1364 در جشنواره های مختلف موسیقی محلی داخلی حضور یافته و جوایز ممتازی را دریافت نمود.
این عاشیق چیره دست، در فستیوال های خارجی 18 كشور جهان از جمله فرانسه، آلمان، هلند، انگلستان، ژاپن، چین، چك، اسلواكی، اتریش، استرالیا، جمهوری آذربایجان (باكو)، مجارستان، یوگسلاوی و تركیه روی صحنه رفته است.
برخی از اجراهای این هنرمند نامی از جمله در ژاپن و فرانسه با استقبال بسیار چشم گیری مواجه شدو به همین دلیل مدت اجرای وی از یك روز به چند هفته ادامه یافت.
وی طی مراسمی در سال 1389 موفق به دریافت نشان تبریز از شهرداری این كلان شهر شد.
3038/518/1352
تبریز- ایرنا- با تشییع پیكر عاشیق رسول قربانی بر دوش مردم آذربایجان، آخرین ساز این عاشیق نامدار و جهانی برای ابدیت كوك شد.