تشكيل مثلث تبريز - خوي - قونيه به عنوان مسير نمادين عرفان

اروميه - ايرنا - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: مثلث تبريز - خوي - قونيه مي تواند به مسير نمادين عرفان در دنياي امروز تبديل شود.

علي جنتي شامگاه چهارشنبه در آيين اختتاميه همايش شمس تبريزي در خوي افزود: با تشكيل اين مثلث عرفاني مي توان براي نسل جوان امروزي، نقشه راه تعيين كرد تا در دام عرفان هاي نوظهور نيفتند.
وي اضافه كرد: تحقق اين امر همچنين زمينه شكوفايي روز افزون عرفان اسلامي را فراهم مي كند.
وي اظهار كرد: همه ما بايد تلاش كنيم كه زادگاه تا بارگاه شمس تبريزي ميعادگاه تشنه هاي معرفت اصيل باشد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاكيد بر ساخت در خور شان بارگاه شمس در خوي ادامه داد: شهر خوي كه خاستگاه فقيهان، ‌علما، ‌هنرمندان،‌ اساتيد،‌ عارفان و شهيدان و سرزمين شمس تبريزي است مي تواند قبله گاه جويندگان حقيقت باشد كه بايد زمينه هاي زيرساختي اين امر فراهم شود.
جنتي گفت: گنجينه ارزشمندي در آذربايجان و خوي نهفته است و بايد با استفاده از اين ظرفيت فرهنگي و عرفاني، شمس تبريزي محور توسعه مادي و معنوي اين شهرستان و منطقه باشد.
وي با ابراز خرسندي از حضور در جمع فرهيختگان ادب و هنر ايران زمين افزود: شهر خوي، وادي علم و ادب، فقاهت و عرفان بوده و آرامگاه شمس تبريزي بر جايگاه اين شهر افزوده است.
وي اضافه كرد: آرامگاه شمس نشانه پيشينه كهن اين شهر، غناي حكمت و عرفان اين سرزمين و عمق معرفت ديني اين ديار است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به شخصيت بارز شمس تبريزي و تاثيرگذاري اين عارف نامي در زندگي مولانا اظهار كرد: ديدار شمس و مولانا از اسرارآميزترين ديدارهاي تاريخ بشري است كه اين امر در سرنوشت هر دو شخصيت موثر بود.
جنتي برداشت هاي مختلف محققان در خصوص شمس تبريزي را يادآور شد و ادامه داد: اين شخصيت بزرگوار را بايد معمار انسانيت، معلم اخلاق و آينه عرفان و ادب ايراني بدانيم.
داريوش ارجمند از بازيگران سينما و تلويزيون نيز در اين همايش با اشاره به اينكه كيفيت زندگي در تفكر ايراني اسلامي از كميت زندگي بالاتر است، گفت: حضرت سيدالشهدا (ع)، شمس و مولانا و ايرانيان در دوران دفاع مقدس نمادهاي زندگي كيفي هستند.
وي اضافه كرد: اين بزرگواران بايد سنگ راهنماي ما در ارتقاي كيفيت زندگي خود باشند.
وي با قدرداني از اقدامات وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: علي جنتي شجاع ترين وزير فرهنگ و ارشاد كشورمان است كه با وجود تمام فشارها اقدامات قابل توجهي را در حوزه فرهنگ و هنر كشور انجام داده است.
حجت الله ايوبي مديرعامل بنياد شمس و مولانا نيز در اين همايش گفت:‌ براي اجراي معماري مناسب در بناي بارگاه شمس تبريزي، طراحي معماري اين بنا به مسابقه گذاشته شد و بسيار نيز مورد استقبال قرار گرفت.
وي افزود: از بين تمامي طرح هاي ارسالي، كار استاد اردلان انتخاب شد كه در صدد هستيم ساخت آن را آغاز كنيم.
وي اضافه كرد: اميدوار هستيم راهي كه در راستاي شناساندن شمس تبريزي آغاز شده با قوت و قدرت بيشتر ادامه يابد.
در اين آيين از صاحبان مقالات برتر و دست اندركاران همايش ملي شمس تبريزي قدرداني شد.
بارگاه محمدبن علي بن ملك داد تبريزي ملقب به شمس تبريزي از عارفان قرن هفتم در مكاني تاريخي و فرهنگي در شهر خوي قرار دارد.
اين اثر تاريخي با شاخ بزهاي وحشي تزيين شده و زمان ساخت آن مربوط به دوره شاه اسماعيل صفوي است.
2093