به گزارش ايرنا، هجدهم ذي الحجه سال دهم هجري، آفتاب سوزان درست در وسط آسمان شبه جزيره عربستان قرار گرفته بود و به شدت بر سرزمين غديرخم مي تابيد.
كاروانيان خسته، اما سرمست از جذبه هاي معنوي حج و عطر صفا و مروه با قلب هاي سرشار از ايمان و يقيني كه به آب زمزم تطهيري نو يافته بود، به دور از تعلقات مادي در بيابان خشك و برهوت طي طريق مي كردند.
كاروان نور از حجه الوداع باز مي گشت، حجاج به محلي در ميانه راه مكه به مدينه رسيدند، ندايي آسماني جلوه اي از ملكوت را در غدير متجلي ساخت.
ˈاي رسول خدا هر آنچه كه از جانب پرودگارت بر تو فرو فرستاده شده است را به ديگران بگو و اگر چنين نكني بر رسالت خويش عمل نكرده اي.
دستوري قاطع كه مجال هيچ درنگ و تاملي در انجام آن را براي پيامبر خدا (ص) باقي نمي گذاشت.
با وجود گرماي طاقت فرساي تابستان، كاروان سالار حج، فرمان توقف داد تا پيش رفتگان بازپس گردند و واپس ماندگان فرا رسند، سكوت بر كاروانيان مستولي و چشمها به دهان مبارك پيامبر (ص) دوخته شد كه چه پيام مهمي است كه نبي مكرم اسلام در اين گرماي سوزان بايد حاجيان را به آن متذكر شود؟
بيابان عربستان از گرماي خورشيد 18 ذي الحجه بي تاب شده بود، لهيب خورشيد نيمروزي زمين و هوا را داغ و تفته كرده بود، هركس در ذهن خود احتمالي مي داد.
كاروانيان، به فرمان خاتم پيامبران باز ايستادند تا بشنوند پيامي را در جايي كه تا ابديت تاريخ زنده و منبعي لايزال و چشمه اي جوشان و چراغ هدايت انسانها خواهد بود.
پيامبر اعظم (ص) پس از اقامه نماز بر منبري از جهاز شتران كه در وسط جمعيت آماده شده بود، بالا رفت و خطبه مبسوطي در شرح وظايف مسلمانان و مناقب اهل بيت ايراد نمود.
در پايان خطبه رسول خدا(ص) بازوي علي (ع) را بالا گرفت و آنگاه فرمود: اي مردم چه كسي از جان مردمان به ايشان از خودشان، سزاوارتر است؟ همه گفتند: خدا و رسول او بهتر ميدانند، پيامبر رحمت (ص) فرمود: 'خداوند مولي و سرور من است و من مولي و سرور مومنانم و بر مومنان از جانشان سزاوارترم، هر كه را من مولي و سرورم، پس علي نيز مولي و سرور او است' و اين سخن را سه بار تكرار فرمود.
حضرت محمد (ص) سپس فرمود: خدايا طرفدار كسي باش كه طرفدار علي باشد و خصم آن باش كه با او بستيزد، دوست بدار هر كه او را دوست دارد و دشمن بدار هر كه او را دشمن دارد و ياري كن هر كه او را ياري كند و خوار بدار هر كه او را خوار بدارد و بگردان حق را با او هر جا كه او ميگردد.
پيامبر گرامي اسلام در ادامه تاكيد كرد: به هوش باشيد بايد هر كس در اينجا حاضر است اين سخن را به غايبان برساند.
همگان پس از شنيدن اين جملات به حضرت علي عليه السلام تبريك گفتند و به محض اينكه جمعيت براي رسيدن به منازل خود از هم متفرق شدند، آيه اي نازل شد:اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتي و رضيت لكم الاسلام دينا.
آري، غدير معناي عميق ولايت است، ولايت عادل ترين، باكفايت ترين و مومن ترين انسانها، آنكه خود از سرچشمه خالقيت نشات گرفت و منبعي از جلوه نورانيت حق براي جهانيان شد.
غدير خم روز آغازين اين ولايت ناب شد و بدين سان روز ولايت عيد غدير برترين اعياد از آن جهت شد كه حكم الهي در دست اميرالمومنين قرار گرفت.
تلالو اين هديه آسماني قرن هاست كه روشني بخش دلهاي صاف و سينه هاي صادق است و در بوستان امامت و ولايت جلوه گر شده و حركت سبز خود را در آسمان آبي ولايت به سوي خورشيد عبوديت ادامه مي دهد.
غدير، براستي عيدي است بزرگ چرا كه غم ها و ناله هاي شيعيان كه طي سالها چون جام شوكران در نهاد آنان ريخته شده بود، در اين روز با برخورداري از نعمت ولايت به شور و شعفي وصف ناپذير بدل شده است.
باشد كه در عصر حاضر، قدر اين نعمت بزرگ و پرعظمت را بدانيم .
7389/ 3013
قزوين- ايرنا- غدير، بركه اي به وسعت همه درياها، تجلي ولايت و نور جاودانه خورشيد است كه نمي توان آنطور كه بايد توصيفش كرد، اگر چه جرعه اي از زلال آن، همه جان هاي شيفته را سيراب مي كند.