۱۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۷:۲۴
کد خبر: 81783614
T T
۰ نفر
ميزان ابتلا به سرطان در ايران يك پنجم شاخص جهاني است

مشهد- ايرنا- رييس مركز تحقيقات سرطان ايران گفت: ميزان ابتلا به بيماري سرطان در ايران يك پنجم ميزان شاخص كشورهاي پيشرفته جهان است.

دكتر محمد اسماعيل اكبري روز شنبه در مراسم بهره برداري از مركز جامع آموزش، تشخيص و درمان سرطان بيمارستان رضوي مشهد اين ميزان را در ايران 140 بيمار در 100 هزار نفر جمعيت عنوان و بيان كرد: اين ميزان در كشورهاي پيشرفته افزون بر 600 بيمار در 100 هزار نفر جمعيت است.
وي افزود: گرچه سالانه 90 هزار مورد جديد بيماري سرطان در كشور گزارش مي شود اما شيوع آن در ايران از رشد فزاينده اي برخوردار مي باشد بطوري كه بالاترين سرعت را در سطح دنيا به خود اختصاص داده است.
رييس مركز تحقيقات سرطان ايران ادامه داد: كشورهاي پيشرفته با اقدامات پيشگيرانه در سالهاي گذشته توانسته اند سير پيشر رونده بيماري سرطان را مهار كنند.
وي گفت: سرطان پستان شايعترين سرطان در بين زنان كشورمان شناخته شده و سالانه 10 هزار ابتلا به اين بيماري در ايران گزارش مي شود.
دكتر اكبري افزود: در حالي ابتلا به سرطان پستان در ايران طي سالهاي گذشته قريب به شش درصد رشد داشته كه در هيچ جاي ديگر دنيا چنين رشدي ثبت نشده است.
وي همچنين با اشاره به افزايش ابتلا به سرطان معده نيز گفت: اين نوع سرطان هم اكنون كشنده ترين سرطان در بين زنان و مردان ايراني شناخته شده است.
رييس مركز تحقيقات سرطان ايران افزود: دو و نيم درصد از سرطانها درايران در سنين زير 11 سالگي رخ مي دهند.
وي ادامه داد: كشورهاي غربي با اقدامات پيشگيرانه توانسته اند سرطان را مهار كنند اما ايران در اقدامات پيشگيرانه برنامه ريزي جامعي براي كنترل اين بيماري نداشته است.
دكتر اكبري گفت: از سوي ديگر طبق تحقيقات انجام شده عامل سن نقش 70 درصدي در بروز سرطان دارد لذا در پي افزايش اميد به زندگي و آمار هشت درصدي جمعيت سالمندان در ايران ابتلا به سرطان رو به افزايش است.
وي افزود: همچنان عوامل ميكروبي و ويروسي نقش 30 درصدي را در ابتلا به سرطان در بين ايرانيان دارند، در حالي كه اين رقم در كشورهاي اروپايي بين پنج تا شش درصد است.
رييس مركز تحقيقات سرطان ايران با اشاره به رشد دو برابري استعمال دخانيات در بين زنان ايراني طي سالهاي گذشته ادامه داد: طبق تحقيقات انجام شده استعمال سيگار و قليان در بين زنان كشورمان از حدود چهار درصد به بيش از هفت درصد افزايش يافته و اين موضوع عامل مهمي در ابتلا به سرطان ريه به شمار مي رود.
وي همچنين گفت: اقدام بيمارستان رضوي در راه اندازي مركز جامع تشخيص و درمان سرطان كه در چارچوب آن نگاه خوبي به نيازهاي عاطفي و اجتماعي بيماران شده بايد در سطح كشور فراگير شود.
مرحله نخست مركز جامع آموزش، غربالگري، تشخيص و درمان سرطان بيمارستان رضوي مشهد امروز طي مراسمي به بهره برداري رسيد.
3027/1858