8.6 درصد از جمعيت روستايي استان زير پوشش كميته امداد هستند

قزوين- ايرنا- مديركل كميته امداد امام خميني‌ (ره) استان قزوين گفت: 8.6 درصد از جمعيت روستايي استان قزوين زير پوشش كميته امداد امام خميني (ره) استان قزوين هستند.

هدايت صفري روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه 73 درصد جمعيت يك ميليون و 201 هزار و 565 هزار نفري استان قزوين، در شهرها و 27 درصد معادل 324 هزار نفر ساكن روستاها هستند.
وي اظهاركرد: در حال حاضر حدود 22 هزار نفر بالاي 60 سال در قالب طرح شهيد رجايي در حمايت اين نهاد هستند كه براي گذران امور زندگي خود ماهانه بين 53 تا 75 هزار تومان توسط كميته امداد به حساب آنها واريز مي شود.
صفري، كميته امداد امام خميني (ره) را نهادي مردمي و برخاسته از متن انقلاب اسلامي دانست كه پس از پيروزي انقلاب به فرمان امام راحل و با هدف رسيدگي به امور محرومان و مستضعفان فعاليت خويش را آغاز كرد.
وي با بيان اينكه اين نهاد به دنبال ارايه خدمات حمايتي بصورت هدفمند و زمان دار به جامعه هدف و اقشار نيازمند است، گفت: اين مجموعه با همتي مضاعف و حركتي جهادگونه تلاش مي كند ضمن ايجاد اشتغال و توانمندسازي مددجويان، آنان را به مرز خودكفايي و خوداتكايي رسانده تا نشاط، شادابي و روحيه كار و تلاش را در بين خانواده ها احيا و انسان پروري را با حفظ عزت نفس و كرامات انساني جايگزين فقير پروري كند.
صفري افزود: اقشار مختلفي از خدمات كميته امداد امام خميني (ره) استفاده مي كنند و سالمندان نيازمند نيز جزو جامعه هدف كميته امداد محسوب مي شوند.
وي تصريح كرد: 24 هزار سالمند زير پوشش اين نهاد هستند و 58 درصد سالمندان تحت حمايت بصورت انفرادي زندگي مي كنند و بسياري از آنان نيز زنان سرپرست خانوار مي باشند.
مديركل كميته امداد امام خميني (ره) قزوين گفت: اين نهاد سعي دارد با هم افزايي و مشاركت ساير موسسه هاي خيريه و سازمان هاي مردم نهاد، خدمات موثر و مطلوب تري به خانواده هاي نيازمند، دهك هاي كم درآمد و اقشار آسيب ديده جامعه ارايه دهد.
صفري اذعان داشت: تعامل خوبي بين اين نهاد با موسسات خيريه وجود دارد و همه بايد تلاش كنيم با يك هم افزايي و توان بيشتر، خدمات موثر و مطلوب تري را به جامعه هدف و سالمندان نيازمند ارايه دهيم تا كيفيت زندگي آنان كاهش نيابد.
مديركل كميته امداد امام خميني (ره) قزوين گفت: كميته امداد با ارايه خدمات سعي دارد خانواده هاي تحت حمايت خود را به استقلال معيشتي و خوداتكايي برساند و از اينرو خدمات و بسته هاي حمايتي خود را بصورت زمان دار و هدفمند به جامعه هدف توزيع مي كند و به حول قوه الهي خدمات اين نهاد هم براي مسوولين و مردم و هم براي جامعه هدف كاملا محسوس و ملموس است.

* 70 درصد مددجويان كميته امداد امام خميني (ره) استان قزوين زنان هستند
مديركل كميته امداد امام خميني(ره) استان قزوين با بيان اينكه 15 هزار و 130 زن سرپرست خانوار تحت حمايت اين نهاد است، افزود: از اين تعداد حدود 12 هزار نفر به دليل فوت سرپرست خانوار و بقيه به علل مختلف ديگر، به تنهايي توان اداره زندگي خود را ندارند و مددجوي اين نهاد هستند.
وي افزود: يك هزار و 530 زن سرپرست خانوار شهري و يك هزار و 800 زن سرپرست خانوار روستايي از خدمات بيمه تامين اجتماعي بهره مند هستند.
اين مسوول اضافه كرد: كميته امداد با اعطاي تسهيلات و برگزاري دوره هاي كارآموزي تلاش مي كند تا براي اين زنان سرپرست خانوار متناسب با شرايط و استعدادهايشان زمينه اشتغال زايي را فراهم كند تا اين افراد بتوانند از استقلال معيشتي بهره مند شوند.

* خودكفايي اقتصادي كميته امداد در اولويت است
مديركل كميته امداد امام خميني (ره) استان قزوين، توانمندسازي و اشتغال مددجويان را يكي از مهمترين اولويت هاي كاري اين نهاد دانست و گفت: يكي از سرفصل هاي حايز اهميت در اين نهاد مردمي، بحث اشتغال، خودكفايي و به كارگيري توان خانواده هاي زير پوشش است.
وي افزود: كميته امداد امام خميني(ره) با ارايه تسهيلات و ايجاد بستر لازم براي اشتغال مددجويان، حمايت خود را از خانواده هاي زير پوشش در قالب محورهاي آموزشي دنبال مي كند.
صفري ادامه داد: اجراي طرح هاي خوداشتغالي و ايجاد فرصت هاي شغلي مناسب براي خانواده هاي نيازمند، با اتخاذ سياست هاي موثر و كارآمد، در راس اهداف و برنامه هاي كميته امداد امام خميني (ره) قرار دارد و ارمغان آن تامين عزت و كرامت خانواده ها و نيل به استقلال اقتصادي است.
وي ملاك خودكفايي را رسيدن به حداقل حقوق كارگري دانست و تصريح كرد: از سال 90 تا 93 تعداد هفت هزار و 306 خانواده تحت حمايت اين نهاد خودكفا شده اند.
صفري يادآور شد: از ابتداي سال جاري تا پايان مرداد ماه 237 طرح خوداشتغالي و خودكفايي با 35 ميليارد و 41 ميليون ريال تسهيلات به مددجويان پرداخت شده است.
وي، توانمندسازي خانواده هاي زيرپوشش را مهمترين هدف و رويكرد كميته امداد امام خميني (ره) عنوان كرد و گفت: تحقق اين مهم در قالب برنامه هاي مختلف به ويژه ايجاد اشتغال پايدار براي مددجويان دنبال مي شود.
صفري اظهاركرد: كميته امداد در ايجاد اشتغال و مشاغل خانگي در كشور و به ويژه در استان قزوين توفيقات خوبي داشته است، چرا كه عمده مشكل ايجاد اشتغال در استان تهيه و تامين مواد اوليه و بازاريابي براي فروش محصولات است كه با حمايت هاي انجام شده اين موانع رفع مي شود.
مديركل كميته امداد امام خميني (ره) استان قزوين از ترويج صنايع دستي و ايجاد كارگاه قالي بافي در روستاها استان قزوين خبر داد و گفت: در حال حاضر بيش از 500 طرح فعال قالي بافي توسط مددجويان در استان قزوين فعاليت مي كند.
صفري در ادامه افزود: امروز در كنار طرح ايتام طرح اكرام تعدادي از كودكان و نوجوانان را داريم كه اگرچه داراي سرپرست خانواده هستند ولي اين سرپرست به دليل بيماري خاص و صعب العلاج قادر به كار و تامين هزينه هاي زندگي نبوده و حتي در زمينه تامين هزينه هاي درماني با مشكلات مختلفي مواجه هستند.
وي افزود: با وجود اينكه در حوزه اكرام، يتيمي بدون حامي نداريم ولي در طرح محسنين سه هزار و 191 حامي فعاليت مي كنند و يك هزار و 261 كودك نيز فاقد حامي هستند.
صفري يادآورشد: همه بايد تلاش كنيم تا با همراهي و همكاري يكديگر بهبود مستمر را در جريان كار رقم بزنيم تا بتوانيم خدمت مطلوب تري را به نيازمندان ارايه كنيم.
هم اكنون 25 هزار و 81 خانوار بصورت دائم با جمعيت نزديك به 50 هزار نفر زير پوشش كميته امداد امام خميني (ره) استان قزوين هستند و بيش از 40 هزار نفر نيز بصورت موردي از خدمات اين نهاد استفاده مي كنند.
7389/ 6128