حیدرالعبادی پنجشنبه گذشته و تنها دو روز پس از آغاز بمباران مواضع تروریست ها توسط جنگنده بمب افكن های سوخوی روسیه با همكاری اطلاعاتی ارتش سوریه، به شبكه تلویزیونی «فرانس 24» گفت كه مایل است عملیات مشابه علیه مواضع تروریست ها در عراق صورت گیرد تا گروه های تروریستی فعال بویژه داعش بیشتر تضعیف شوند.
پس از این درخواست شفاهی، مقام های روسیه اعلام كردند كه مطابق الگوی همكاری با سوریه در سركوب هوایی تروریست ها، در صورت درخواست رسمی دولت عراق این موضوع را بررسی خواهند كرد و زمینه همكاری نظامی ضد تروریستی بغداد و مسكو وجود دارد.
با گذشت چند روز از سكوت مقام های عراقی و روسی در این زمینه، انتشار خبر اظهارنظر «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در یكشنبه گذشته مبنی بر اینكه باید درخواست رسمی از عراق دریافت شود، احتمال عملیاتی شدن همكاری های نظامی بغداد و مسكو را بیشتر كرد.
رییس شورای فدراسیون روسیه (مجلس سنا) هم دیروز (سه شنبه) در این باره گفت كه امكان بررسی درخواست رسمی مشاركت روسیه در عملیات هوایی علیه تروریست ها در عراق وجود دارد.
خانم «والنتینا ماتوینكو» گفت كه منتظر پیام بغداد هستیم.
افزایش اظهارنظرهای مقام های روسی در این باره نشان می دهد، مسكو در حال انجام برنامه ریزی های اولیه است تا با نهایی شدن همكاری های های نظامی بین دو كشور، در كوتاه ترین فرصت عملیات بمباران تروریست ها را از سوریه گسترش دهد تا گروه های تروریستی تحت حمله هوایی به این كشور نتوانند از خاك عراق برای كاهش فشارهای عملیات جنگنده های روسیه استفاده كنند.
با توجه به اینكه گروه های تروریستی بوِیژه داعش در سوریه به علت بمباران ها حالت هجومی خود را از دست داده اند و براساس گزارش های وزارت دفاع روسیه در آستانه زمین گیر شدن هستند، گسترش عملیات به عراق بویژه مواضع اطراف شهر موصل پایگاه اصلی داعشی ها می تواند اثر ضربات هوایی را بیشتر كند.
از سوی دیگر، دفتر اطلاعاتی ضد تروریستی كه با همكاری ایران، روسیه، سوریه و عراق در بغداد شكل گرفته است، نیز می تواند تكیه گاه مناسبی برای سرعت عمل در مبارزه با تروریست ها بویژه داعش باشد كه توانسته با حمایت گروه كشورهای عربی و غربی حامی خود، در چهار سال گذشته بخش های زیادی از خاك عراق و سوریه را اشغال كند و با غارت منابع بانكی و ذخایر طلا در شهرهای تحت تصرف و فروش نفت و منابع معدنی از ذخیره هفت میلیارد دلاری برای افزایش توان خود بهره بگیرد.
با وجود ادعای ائتلاف آمریكایی كه مواضع تروریست ها بویژه داعش را در یكسال گذشته مورد هدف قرارداده است، این گروه پیشروی های بیشتری انجام داد و توانست مناطق بیشتری از خاك عراق و سوریه را تصرف كند و حتی گزارش ها و تصاویر انتشار یافته تایید كننده این موضوع بود كه بسیاری از محموله های تسلیحاتی ارسالی از هوا توسط این ائتلاف در مناطق مركزی تحت تسلط داعش رها می شود.
اكنون با توجه به كارآیی یك هفته ای عملیات ارتش روسیه در بمباران های ضدتروریستی سوریه با استفاده از اسكادران پیشرفته جنگنده های سوخو مستقر در پایگاه لاذقیه انتظار می رود، صدای این جنگنده بمب افكن ها در عراق نیر شنیده شود.
در صورت اجرای چنین عملیاتی، داعش در هر دو سود مورد هدف قرار خواهد گرفت و انتشار گزارش هایی مبنی بر اینكه صدها عضو این گروه و دیگر گروه های تروریستی در جریان بمباران روسیه راهی مرزهای اردن و تركیه شده اند نیز نشان می دهد تروریست ها این احتمال را می دهند عملیات ضد تروریستی سوریه می تواند به عراق گسترش یابد.
اصلی ترین دلیل احتمال گسترش عملیات ضد تروریستی ارتش روسیه به عراق این است كه مسكو با رد درخواست گروه 7 ضدسوری، اعلام كرده است: بمباران مواضع تروریست ها قطع نخواهد شد، بلكه با استفاده از جنگنده بمب افكن های دوربرد و ضربتی سوخو 34 بیشتر می شود.
كشورهای آمریكا، انگلیس، فرانسه، آلمان، قطر، عربستان و تركیه كه عضو اردوگاه ضدسوری هستند و پنج سال پیش با سازماندهی گروه های تروریستی و تكفیری بویژه داعش و جبهه النصره علیه دولت سوریه، زمینه ساز بروز جنگ داخلی و درگیری در این كشور شدند؛ جمعه گذشته در آنكارا با صدور بیانیه مشتركی از مسكو خواستند عملیات در حال انجام علیه تروریست ها در سوریه را هر چه زودتر قطع كند.
اروپام**1516 **1561**1517
مسكو - ایرنا - یك هفته پس از اعلام «حیدرالعبادی» نخست وزیر عراق مبنی بر تمایل بغداد برای گسترش عملیات نظامی ضدتروریستی روسیه به مواضع داعش و دیگر گروه های تروریستی در عراق، نشانه ها و اظهار نظرهای مقام های روسی از برنامه ریزی در این زمینه حكایت می كند.