به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، گویی ندایی درونی به این مفسر قرآن می گفت كه برخی اعضای كاروان قرآنی جان خود را در سرزمین منا تقدیم درگاه الهی خواهند كرد.
آیت الله جوادی آملی در این دیدار با اشاره به میهمانی خدا گفت: در این میهمانی به برخی آب و نان داده می شود و به برخی علم و دانش ولی تفاوت این دو اینجاست كه وقتی صحبت از علم و دانش است، نام علما در كنار ملائكه برده می شود. این میهمانی نباید یك جانبه باشد، باید در این میهمانی شما هم چیزی به خدا بدهید تا او چند برابر، شما را اجابت كند.
این مفسر قرآن كریم «دل های شكسته» را دعوت نامه میهمانی خدا دانست و از كاروان قرآنی حج خواست تا با تلاوت كتاب الهی پیام قرآن را به جهانیان برسانند. چرا كه قرآن كریم بهترین ابزار قاریان برای هدایت جامعه است.
اما این روزها در هرگوشه ای از كشور دل های شكسته ای وجود دارد كه در انتظار بازگشت اعضای خانواده خود و حاجیان حرم الهی هستند و یا با دل های بغض آلود و چشم های اشكبار پیكرهای زائران بیت الله الحرام را به خاك می سپاردند.
فاجعه منا دوم مهر ماه همزمان با روز عید قربان حین رمی جمرات زائران، بر اثر سوءمدیریت مسئولان سعودی رخ داد.
در اثر این فاجعه 464 زائر ایرانی كشته شدند.
بیش از چهار هزار زائر از كشورهای مختلف نیز در فاجعه منا جان خود را از دست دادند.
حسن دانش و محسن حاجی حسنی كارگر 2 قاری بین المللی بودند كه به همراه اعضای كاروان قرآنی سراپا به صحبت های آیت الله جوادی آملی گوش می دادند و تصور هم نمی كردند كه قرار است در این میهمانی علاوه بر لبیك گویی در طواف خانه خدا، با فریاد لبیك و تلاوت آیات الهی به دیدار حق نائل شوند.
شب گذشته جامعه قرآنی كشور در مسجد امام صادق(ع) میدان فلسطین گردهم آمدند تا بار دیگر گوش به تلاوت این 2 قاری بسپارند و با بغض و اشك، یاد و خاطره قربانیان كاروان قرآنی حج را مرور كنند.
در این مراسم كه از سوی ستاد بزرگداشت قاریان مهاجر الی الله و با همكاری دستگاه های قرآنی ترتیب یافته بود، بسیاری از قاریان، حافظان، اساتید و پیشكسوتان قرآنی حضور داشتند و حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد هم با سینه ای بغض آلود و چشمانی اشكبار، تسلی بخش خانواده های این فاجعه بود.
اولین قاری این مراسم مسعود سیاح گرجی همسفر مهاجران الی الله بود، همان كسی كه از فاجعه سرزمین منا جان سالم به دربرده بود و اگرچه پس از گذشت 2 هفته از این فاجعه، هنوز حال مساعدی برای تلاوت قرآن نداشت ولی به سفارش اساتید خود لبیك گفت و آیاتی از سوره بقره را تلاوت كرد، هرچند بغض این حاجی دلشكسته در هنگام تلاوت خودنمایی می كرد؛ به ویژه هنگامی كه آیه «الذین اذا اصابتهم مصیبه قالوا انا لله و انا الیه راجعون» را قرائت كرد.
فیلمی كه از تلاوت حسن دانش پخش شد و آیات پایانی سوره فجر را در محضر رهبر معظم انقلاب قرائت می كرد و پخش یكی از آخرین تلاوت های حاجی حسنی كارگر در خانه خدا، اشك قاریان و حاضران را درآورد و ابتهال سیدكریم موسوی نیز حال و هوای خاصی به این مراسم داد.
حسن دانش از قاریان جوان استان یزد بود كه در مسابقات سراسری قرائت و حفظ قرآن سازمان اوقاف خوش درخشید و در مسابقات بین المللی امسال رتبه اول قرائت را نصیب جمهوری اسلامی ایران كرد و برای رساندن پیام قرآن عازم سرزمین وحی شد.
هنوز یك روز از افتخارآفرینی این قاری و دیدار برگزیدگان سی و دومین مسابقات بین المللی قرآن با رهبر انقلاب نگذشته بود كه سازمان دارالقرآن الكریم از نفرات اول این مسابقه در رشته حفظ و قرائت دعوت كرد تا در یك نشست صمیمی به گپ و گفتی با خبرنگاران قرآنی بپردازند و حسن دانش و حجت الاسلام محمدمهدی رجبی با مروری بر خاطرات خود، تجربه هایی را در اختیار علاقه مندان و جامعه قرآنی قرار دادند و اینك مروری بر آن گفته ها داریم.
دانش در آن جلسه گفت كه تلاوت در محضر رهبر انقلاب یكی از نكات درخشان زندگی او بوده و گفت: هرچند در سال 82 و در سن 17 سالگی در حضور رهبر انقلاب به تلاوت قرآن پرداختم ولی آرزو داشتم تا دوباره در محضر ایشان به تلاوت قرآن بپردازم.
وی اضافه كرد: با توجه به این كه می دانستم رهبر انقلاب بر معنا محوری و مفهوم قرائت قاریان تاكید دارند، تلاش كردم تا هنگام تلاوت آیات الهی به این نكات بیشتر توجه كنم. البته نورانیت و ابهت رهبری تاثیر بسیاری بر من داشت و گاهی فكر می كنم ابهت امام خمینی(ره) چگونه بود كه برخی می گویند نمی توانستیم به چهره ایشان نگاه كنیم.
این قاری یزدی افزود: رهبر انقلاب پس از تلاوتم گفتند كه آیات، خیلی خوبی بود، صدای خوبی دارید، لحن و صوت و همچنین وقف و ابتدای خوبی دارید و این گونه تفقد رهبر معظم انقلاب را یكی از نكات درخشان زندگی خودم می دانم.
البته دانش كه 29 بهار از عمرش می گذشت، طی 12 سال توانسته بود هر ساله در مقطع بزرگسالان مسابقات قرآن سازمان اوقاف شركت كند و به گفته خودش از سال 78 كه 13 ساله بوده در این مسابقات شركت داشته و در سال 80 نیز در مقطع زیر 16 سال موفق به كسب مقام اول در مسابقات اوقاف شده بود.
وی كه توانسته بود در سال 91 رتبه اول را در مسابقات قرآن تونس كسب كند به نوجوانان و جوانان سفارش می كرد كه از حضور در مسابقات قران خسته نشوند و هرچند دیگران به او می گفتند كه مسابقات را رها كن ولی او با پشتكار خود ثابت كرد كه شهرستانی ها هم می توانند موفق شوند و لذا بر استعدادیابی نوجوانان در شهرهای مختلف تاكید داشت.
هنگام طرح مسائل مربوط به حفظ قرآن مشخص شد كه این قاری بین المللی، حافظ قرآن هم هست و به شوخی گفت «من باید جایم را با رجبی عوض كنم» یعنی باید در حوزه حفظ ورود كرده و حافظ كل قرآن شوم.
دانش گفت: من هشت جزء از قرآن را حفظ كرده ام و علاقه دارم حفظ را ادامه دهم و حضورم در حوزه نیز به خاطر قرآن بوده و توانستم سطح 2 حوزه را به پایان برسانم.
آخرین سفارش دانش در این نشست صمیمی كه 2 ساعت به طول انجامید، درباره مراحل موفقیت یك قاری بود كه گفت: مرحله اول استماع دقیق آیات است. یعنی پس از این كه استعداد قاری مشخص شد و استاد الگویی را با توجه به نوع صدای قاری برای تقلید معرفی كرد، قاری به طور دقیق و كامل به آیات تلاوت شده گوش می دهد.
وی افزود: مرحله استماع تا زمانی ادامه دارد كه قاری بتواند با صدای قاری زمزمه كند و پس از تسلط به قطعه تلاوت شده مرحله بلندخوانی است و قاری در این مرحله می تواند به گونه ای بلند بخواند كه اگر صدای تلاوت الگو حذف شد، بتواند آن را ادامه دهد و در آخرین مرحله نیز قاری صدای خود را ضبط می كند و با تلاوت استاد مقایسه می كند.
این قاری بین المللی مسابقه ای خواندن، یادگیری الحان و دستگاه های قرآنی و نبودن استاد در كنار قاری را از آسیب های تلاوت دانست و گفت: برخی قاریان الحان و دستگاه های قرآنی را به خوبی فرامی گیرند ولی نحوه بكارگیری آن را نمی دانند.
دانش همچنین گفت: تلاوت قرآن بدون توجه به معنای آیات و با تاكید بر دستگاه های قرآنی به نوعی استفاده ابزاری از قرآن تبدیل می شود در حالی كه الحان باید در اختیار آیات قرآن باشد.
این روزها جای خالی دانش و حاجی حسنی كارگر و مبتهل خوان های گروه تواشیح باقرالعلوم(ع) بیشتر احساس می شود، به ویژه اگر به صحبت های احمد ابوالقاسمی استاد و قاری بین المللی در این زمینه توجه كنیم.
ابوالقاسمی در مراسم یادبود حسن دانش در مكتب الغدیر یزد از قاریان قربانی منا به عنوان ضایعه ای بزرگ برای جهان اسلام یاد كرد و گفت: هیچ چیز نمیتواند این خسارت و ضایعه بزرگ را جبران كند زیرا سالها طول میكشد كه خانواده و جامعهای بتواند یك قاری مانند حاج حسن دانش تربیت كند.
این داور بین المللی قرآن معتقداست : داغ این قاریان جوان كه جزو نخبگان فرهنگی و قرآنی بودند، التیام نخواهد یافت و اگرچه به ظاهر رسالت حسن دانش ناتمام ماند اما به طور قطع، خون او اثرگذار است و راه او كه راه قرآن، عترت و اهل بیت (ع) است، ادامه خواهد یافت.
در فاجعه منا حسن دانش و محسن حاجی حسنی كارگر از قاریان بین المللی و محمد سعید سعیدی زاده، امین باوی و فواد مشعلی از اعضای گروه تواشیح باقر العلوم به عنوان كاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع بودند كه جان خود را از دست دادند.
فراهنگ**1003**
تهران - ایرنا - یكی از توصیه های آیت الله عبدالله جوادی آملی هنگام بدرقه كاروان قرآنی حج این بود كه «شما هم باید در این میهمانی چیزی به خدا بدهید تا او چند برابر، شما را اجابت كند»