۱۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۸:۲۸
کد خبر: 81791992
T T
۰ نفر
داروخانه يك موسسه پزشكي است كه بايد داروساز آن را تاسيس كند

شيراز - ايرنا - رييس سازمان غذا و داروي كشور با بيان اينكه، داروخانه يك موسسه پزشكي است كه بايد داروساز آن را تاسيس كنداظهار داشت: در سازمان غذا و دارو، حوزه داروسازي نياز به يك تحول دارد .

به گزارش خبرنگار ايرنا ، دكتر رسول ديناروند روز جمعه براي حضور در نوزدهمين سمينار دانشجويان داروسازي كشور به شيراز سفر كرده بود، در آئين اختتاميه اين سمينار افزود : دانشجويان و اساتيد مي توانند به دنبال اين تحول باشند تا نقش و جايگاه داروساز در كشور بيش از پيش ارتقا يابد.
وي افزود: با وجود اينكه داروسازان تنها پنج درصد جامعه پزشكي را اختصاص داده‌اند، اما سهم بسيار زيادي در حوزه سلامت كشور دارند.
وي با اشاره به نقش داروسازان داخلي در توليد دارو يادآور شد:اثر جمعيت پنج درصدي داروسازان در جامعه پزشكي كشور در حوزه سلامت بيشتر از تعدادشان است.
ديناروند با اشاره به آمار وزارت بهداشت در حوزه دارو گفت: كار سازمان غذا و دارو نظارت بر دارو، محصولات آ رايشي و بهداشتي، محصولات غذايي و فراورده هاي دارويي است و بررسي ها نشان مي دهد كه بالاترين سهم نظارتي سازمان به بخش غذا و دارو مرتبط است.
دكتر ديناروند در اختتاميه نوزدهمين سمينار دانشجويان داروسازي كشور خاطر نشان كرد : : با ارائه طرح هاي درست مي توان در رشته داروسازي تحول ايجاد كرد .
رئيس سازمان غذا و داروي كشور گفت: در وزارت بهداشت، كميته اي وجود دارد كه فرصت هاي شغلي داروسازي را بررسي مي كند و بايد به شيوه اي دورانديشانه، زمينه هاي اشتغال داروسازان آماده باشد و مي توان آن را در ارائه خدمات داروسازان جست و جو كرد.
ديناروند با بيان اينكه لازم است در حوزه آموزش و انجمن داروسازان، آينده شغلي داروسازان را بررسي كنيم، تصريح كرد: دانشجويان و اساتيد مي توانند طرح هاي خود را به انجمن داروسازان ارايه دهند و توسط انجمن، نتيجه اين طرح ها به وزارت بهداشت منتقل و در وزارتخانه پيگيري مي شود، چرا كه انجمن برخواسته از نيازها و شرايط داروسازان است.
وي همچنين با اشاره به شاخص هاي آماري درباره داروسازان و داروخانه هاي كشور گفت: در ايران به ازاي هر صد هزار نفر 22 داروساز و 13 داروخانه وجود دارد.
دكتر حميد اكبري قائم مقام معاون آموزشي وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي نيز در اين سمينار، گفت: يكي از دستاوردهايي كه مي توانيم از اين همايش ها داشته باشيم، كميته دانشجويي فعال در داروسازي است.
وي با بيان اينكه بازنگري در رشته داروسازي آغار شده است، افزود: وقتي كارآفريني باشد اشتغال هم ايجاد مي شود و دانشجويان مي توانند جايگاه و آينده اي بهتر در اين رشته داشته باشند.
دكتر شاهين آخوندزاده قائم مقام معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت و درمان نيز در آئين پاياني اين سمينار دانشجويي، گفت: اين همايش بزرگترين اعتماد به نفس براي دانشجويان است تا با برگزاري چنين همايش هايي، نقش و جايگاه خود را ارتقاء دهند.
وي ادامه داد: با مقايسه آمار و ارقام بين المللي، كشور ما از نظر مقاله، كشور نخست در منطقه است.
قائم مقام معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در خصوص برتري كشور ايران در ارائه مقاله در منطقه، افزود: ميانگين هزينه يك مقاله در كشورهاي دنيا 50 هزار دلار است، اما در كشور ايران پنج ميليون تومان است، همچنين در سال هاي گذشته با وجود تحريم ها، صنعت داروسازي توانست مقاومت كند.
دكتر آخوندزاده با تاكيد بر اساسي داروسازان در دانشگاه هاي علوم پزشكي، اظهار داشت: بعد از صنايع دفاع، صنعت داروسازي قادر به رقابت در عرصه هاي بين المللي است و دانشجويان براي ارتقاي جايگاه داروساز، بايد خودشان تلاش كنند و اين نقش را ايفا كنند.
وي خاطرنشان كرد: با اين توانمندي انساني خوبي كه داريم، لازم است قدر آنها را بدانيم، زيرا تاكنون فعاليت خوبي داشته اند.
دكتر آخوندزاده، با بيان اينكه بايد بيشتر به پژوهش بها داد و با اين توانمندي نيروي انساني كه در اختيار داريم مي توان كارهاي بزرگ تري در كشور و دنيا انجام داد، گفت: برنامه بزرگ وزارت بهداشت براي جلوگيري از مهاجرت نيروي هاي با استعداد، معرفي توانايي هاي كشور به آنها و جذب در مراكز تحقيقاتي است.
دكتر محمدهادي ايمانيه رييس دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز در اين آئين، گفت: لازم است در رشته داروسازي گرايش هايي مانند توليد، آموزش و خدمات دارويي مشخص شود، داروخانه ها درجه بندي شود و خدمات دارويي و ميزان پرداختي متناسب با خدمات ارائه شده باشد.
وي با بيان اينكه مباحث مربوط به اين رشته و فعالان آن در رسانه هاي استان فارس ويژه تر مي شود، گفت: كميته دانشجويي نيز لازم است فعالانه به كار خود ادامه دهد و افراد را در خصوص آموزش و شوراي مشورتي، از بين دانشجويان انتخاب كند.
دكتر ايمانيه با تاكيد بر ايجاد تحول در داروسازان براي ادامه آموزش و آينده شغلي، نسبت به ايجاد ارتباط ميان فعالان كميته دانشجويي داروسازي در فارس، با وزارت بهداشت و درمان، قول همكاري داد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شيراز بيان كرد: دستاورد اين سمينار، مدير پروري و رسيدن به آينده شغلي و ارتقاي جايگاه داروسازان است.
دكتر رهبر مژدهي آذر رييس انجمن داروسازان ايران نيز در اين همايش گفت: اهميت داروسازان در دنيا بسيار است و همكاران بايد به دنبال ارتقاي جايگاه خود باشند.
وي افزود: با همكاري وزارت بهداشت در خصوص پيشبرد اهداف انجمن داروسازان، از معلومات فارغ التحصيلان در داروخانه ها بهره برداري مي شود.
دكتر شاهين محمدصادقي نماينده مردم كازرون در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين همايش، گفت: دارو در درمان بيمار نقش اساسي دارد و كساني كه از كيفيت اين داروها مراقبت مي كنند، داروسازان هستند.
وي افزود: به نظر من بخشي از خوش استعدادترين دانشجويان كشور ما دانشجويان داروسازي هستند و نيز قابليت علمي و استعداد داروسازان كشورمان نسبت به كشورهاي پيشرفته كم نيست، پس لازم است براي دانشجويان تجهيزات و امكانات آزمايشگاهي و زمينه پژوهش و تحقيق فراهم شود.
دكتر محمدصادقي ادامه داد: وظيفه ما اين است كه براي شكوفايي دانشجويان زمينه سازي كنيم كه به آينده خود اميدوار باشند و بتوانند به جايگاه متناسب با دانش و علم خود دست يابند، از سويي لازم است داروسازان براي ارتقاي جايگاه خود، بيشتر به پژوهش و تحقيقات بپردازند.
دكتر حسين نيك نهاد معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز فارغ التحصيلان رشته داروسازي را از توان علمي بالايي برخوردار دانست كه بايد از خود ابتكار داشته باشند و گفت: انجمن داروسازان لازم است جايگاه داروساز را بيشتر مطرح كند و يك فكر اساسي در مورد تحول در نظام داروسازي داشته باشد.
دكتر سليمان محمدي ساماني رييس دانشكده داروسازي شيراز نيز در اين سمينار با اشاره به سرمايه گذاري هاي عظيم برخي كشورهاي دنيا در حوزه پژوهش، گفت: در كشور ما بايد به موضوع پژوهش چند جانبه نگاه كرد و زمينه هاي توسعه آن در ميان جوانان تسهيل شود.
وي خاطرنشان كرد: با حذف ماليات براي پژوهش و واردات تجهيزات، بسترهاي گرايش به سوي اقدامات تحقيقاتي توسعه مي يابد.
نوزدهمين سمينار دانشجويان داروسازي كشور به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي شيراز، پس از چهار روز تبادل نظر و ارائه سخنراني توسط اساتيد و دست اندركاران اين حوزه، هفدهم مهرماه در تالار اجتماعات سينا و صدرا به پايان رسيد.
6113