فرزاد بابايي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: خوردن صبحانه موجب تنظيم سوخت و ساز بدن و متابوليسم شده و به دانش آموزان انرژي و نشاط مي بخشد.
وي به نقش صبحانه در شرايط روحي و حالات رفتاري دانش آموز اشاره كرد و ادامه داد: كاهش قند خون به هنگام صبح، موجب عصبانيت، كم حوصله گي، تاري ديد، كاهش يادگيري، لرزش دست و حتي خوب نديدن و خوب نشنيدن دانش آموز در كلاس مي شود.
بابايي افزود: در چنين شرايطي دانش آموز به بهره هوشي و ناتواني خود در يادگيري بدگمان شده و به فشار روحي دچار مي شود در حالي كه خوردن يك صبحانه كامل همه اين مشكلات را رفع خواهد كرد.
وي در خصوص يك صبحانه كامل گفت: صبحانه كامل مخلوطي از نان و غلات و پروتئين است كه مي توان به نان، پنير وعسل و يا شير به همراه تخم مرغ و خرما اشاره كرد در اين ميان نبايد از تكه هاي ميوه غافل ماند.
به گفته اين كارشناس تغذيه و رژيم درماني، صبحانه كامل بايد حداقل 20 درصد كالري روزانه بچه ها را تامين كند و در غير اين صورت موجب كاهش كارايي بدن مي شود.
وي با بيان اينكه نخوردن صبحانه موجب اختلال در مكانيزم هاي قند خون مي شود گفت: پس از خوابي هشت ساعت هنگام صبح، قند خون دانش آموز پايين مي آيد كه مصرف صبحانه به منظور تنظيم قند خون توصيه مي شود.
به گفته وي، اين مكانيزم هاي قند خون موجب خلق هورمون هايي مي شود كه بر روي حالات رفتاري دانش آموز تاثيرگذار است.
** ساعت هفت بهترين زمان خوردن صبحانه است
وي تصريح كرد: بهترين زمان خوردن صبحانه براي همه افراد به ويژه دانش آموزان، شش و نيم تا هفت صبح بوده و بايد از صبحانه تا ناهار نزديك به پنج ساعت فاصله باشد.
به گفته بابايي، دانش آموزان در ساعت 10 صبح بايد ميان وعده اي همانند صبحانه داشته كه در كنار آن، خوردن مغز گردو، خرماي خشك، كشمش، پسته و بادام بدون نمك توصيه مي شود.
وي با تاكيد بر اثرات زيان بار چيپس و پفك بر رشد و نمو دانش آموز اظهار كرد: زياده روي در مصرف آبميوه به ويژه آبميوه هاي صنعتي يكي از اختلالات رشد در كودكان و نوجوانان است.
7460/8066
كرمانشاه - ايرنا - يك كارشناس تغذيه و رژيم درماني به نقش خوردن صبحانه اي كامل در حالات رفتاري دانش آموزان اشاره كرد و گفت: دانش آموزان با خوردن صبحانه اي كامل مثبت آموز و مثبت انديش مي شوند.