نیاز امروز رسانه ها دركشورهای اسلامی تبادل مستقیم اطلاعات برای دوری از سوءتفاهم هاست

تهران-ایرنا-مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به ضرورت ارتباط نزدیك خبرنگاران در كشورهای اسلامی با یكدیگر گفت: اهالی رسانه باید اطلاعات خود را مستقیم و نه با واسطه بگیرند زیرا تنها از طریق اینگونه ارتباط هاست كه فهم و درك درست حقایق از یك سو و از سوی دیگر منجر به رفع سوء تفاهمها در كشورهای اسلامی می شود .

محمد خدادی روز شنبه در دیدار هیات سردبیران رسانه های كشورهای عربی در محل ایرنا با طرح این سوال كه چرا ما ارتباط نزدیكتر و بهتری با هم نداریم، گفت: ارتباط نزدیك و مستقیم اهالی رسانه در كشورهای منطقه با هم یك ضرورت نیست بلكه یك تكلیف است زیرا این كار باعث می شود حقایق موجود بدون دخل و تصرف دیگران و به صورت درست منتقل شود .
مدیر عامل ایرنا با تاكید بر منافع مشترك و مشتركات بسیار كشورهای اسلامی ، اضافه كرد: ما علی رغم تفاوت در دیدگاه ها باید كنار هم بوده و از ظرفیت رسانه برای ثبات و امنیت منطقه بهره ببریم.
وی افزود : تفاوت در دیدگاه امری طبیعی است زیرا در داخل یك خانواده نیز ممكن است اعضای خانواده دیدگاه های متفاوتی با هم داشته باشند ما باید بدانیم كه مشتركاتمان بسیار بیشتر از اختلاف ها و تفاوت های ماست .
خدادی در ادامه گفت: دیگران بیش از خود ما ، در باره ما سخن می گویند و متاسفانه در كشورهای ما ، اخبار كشورهای منطقه از منابع خارجی و فرامنطقه ای گرفته می شود و این یك معضل بزرگ است زیرا آن طرف های خارجی هر یك در صدد القای مطالب خاصی به مخاطبان خود هستند و در نتیجه حقایق موجود به صورت درست در رسانه ها منعكس نمی شود .
مدیر عامل ایرنا خاطر نشان كرد این یك ضرورت است كه اخبار هر كشوری از رسانه های خود آن كشور گرفته و منتشر شود و به همین دلیل خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تلاش می كند از منابع كشورهای منطقه اخبارآن كشورها را دریافت و منتشر كند و نه اخباری كه با غرض ورزی های خاص توسط رسانه های فرامنطقه ای در مورد كشورهای منطقه منتشر می شود .
مدیر عامل ایرنا همچنین بی ثباتی ، ناامنی ، جنگ و كشتار مسلمانان بدست افراطیون را دردناك خواند و گفت : ما باید یكدیگر را باور داشته باشیم و حتی اگر دو كشور اسلامی روابط دیپلماتیك هم با هم نداشته باشند، اهالی رسانه می توانند با ایفای نقش حرفه ای رسانه ای و به عنوان تكلیف دینی به فهم بهتر حقایق كمك كنند و حتی بر سیاستمداران نیز تاثیر بگذارند .
خدادی در ادامه با اشاره به وضعیت خطرناك ، ناامن و بحرانی منطقه گفت: متاسفانه می بینیم آشوب و ناامنی در كشورهای اسلامی افزایش یافته است و در این میان این مسلمانان فارغ از مذهب و نژادشان است كه در جریان درگیری ها كشته می شوند ، وظیفه رسانه ایجاد همبستگی در مسیر صلح و دوستی براساس تعالیم اسلامی است .
مدیران و سردبیران روزنامه های معتبرعربی نیز با تشكر از ایجاد چنین فرصت هایی برای آشنایی بیشتر اهالی رسانه با هم ، تاكید كردند كه تنها راه انتقال اخبار صحیح كشورهای منطقه ، ارتباط نزدیك آن ها با هم به ویژه اهالی رسانه با یكدیگر در این كشورها است .
صبح امروز ایرنا میزبان هیات رسانه ای عربی متشكل از مدیران ، سردبیران و تحلیلگران روزنامه های مشهور عربی و همچنین شماری از مدیران خبرگزاری های داخلی مانند خبرگزاری ایسنا ، تسنیم و مهر بود و آن ها در جوی صمیمی به بیان دیدگاه های خود درخصوص تحولات منطقه و ارتباط رسانه ها با هم پرداختند .
روزنامه نگاران عرب در ادامه با تاكید بر ادامه چنین ارتباط هایی در كشورهای اسلامی خواستار گفت و گوی اهالی رسانه در این كشورها برای بیشتر آشنا شدن با هم و در نتیجه انتقال صحیح اطلاعات در جهان اسلام شدند .
هیات رسانه ای عربی متشكل از هشت روزنامه نگار و فعال رسانه ای به نام های احمد السید نجار رییس هیات مدیره موسسه مطبوعاتی الاهرام مصر، سركیس نعوم مدیر بین الملل و نویسنده سرشناس روزنامه النهار لبنان ، ماجد یوسف احمد محمد العلی سردبیر روزنامه الرأی كویت، سیف بن سعود المحروقی سردبیر روزنامه عمان ، مؤید عزیز جاسم اللامی سردبیر روزنامه الزوراء عراق و رییس اتحادیه روزنامه نگاران عراق ، عبدالرحمن تیغان سردبیر روزنامه المساء الجزایر ، علی قاسم سردبیر روزنامه الثوره سوریه و محمد سلامه سردبیر روزنامه الدیار اردن به دعوت روزنامه الوفاق برای بیشتر آشنا شدن با رسانه های ایران و چگونگی تولید اخبار به تهران سفر كرده و قرار است با برخی مقام های عالی رتبه ایرانی دیدار كنند .
خاورم **2041*1586
۰ نفر