۱۹ مهر ۱۳۹۴، ۱۱:۳۶
کد خبر: 81794131
T T
۰ نفر
ولایتی: 75 درصد مبتلایان به سل درمان را ناقص رها می كنند

تهران - ایرنا - رییس بیمارستان شهید مسیح دانشوری گفت، 75 درصد مبتلایان به سل، درمان خود را ناقص رها می كنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علی اكبر ولایتی روز یكشنبه در نشست خبری هفتمین كنگره بین المللی بیماری های ریوی، مراقبت های ویژه و سل در بیمارستان مسیح دانشوری افزود: میزان شیوع سل پس از انقلاب در كشور نصف شده و از 40 مبتلا در یكصد هزار نفر، به 20 نفر كاهش یافته است.
وی افزود: بیش از 90 درصد مردم دنیا میكروب سل را در بدن خود دارند اما فقط افرادی كه زمینه بروز بیماری و ضعف ایمنی دارند به آن مبتلا می شوند و بقیه افراد به طور طبیعی از ابتلا به بیماری سن مصون هستند.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به پرسش ایرنا درباره میزان شیوع سل گفت: حدود 40 نفر به ازای هر 100 هزار نفر در دنیا به بیماری سل مبتلا می‌شوند كه این میزان در كشور ما با اقدامات بهداشتی و بهبود كیفیت درمان به 20 نفر در 100 هزار نفر كاهش یافته است.
ولایتی گفت: به طور كلی حدود دو میلیون نفر در دنیا به سل مبتلا هستند كه سالانه 10 درصد آنها فوت می كنند.
وی افزود: با وجود كاهش نسبی بیماری سل در كشور، هنوز این بیماری در برخی كشورهای همسایه مانند افغانستان، پاكستان و حتی عراق شیوع بالایی دارد و قرار گرفتن ایران در بین این كشورها خطر افزایش این بیماری را بیشتر می كند.
ولایتی اضافه كرد: مهمترین مشكل در مورد بیماری سل، رها كردن درمان توسط بیمار است به طوری كه 75 درصد بیماران مصرف دارو را رها می كنند و پس از مدتی این بیماری به صورت سل مقاوم به درمان عود می كند.
وی گفت: با توجه به افزایش سل مقاوم به درمان و دارو (آنتی بیوتیك) در دنیا،چشم انداز روشنی برای كنترل و حذف این بیماری وجود ندارد.
وی افزود: با این وجود برای كاهش بروز موارد سل مقاوم به درمان در دنیا برنامه DOTS یا مراقبت مستقیم از بیماران سل اجرا می شود. در كشور ما نیز این برنامه در شبكه بهداشتی-درمانی كشور اجرا شده و كادر بهداشتی به طور مستقیم دارو را به بیماران می‌دهند و از قطع مصرف دارو جلوگیری می‌كنند.

**شیوع 20 درصدی وقفه تنفسی در خواب
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری در بخش دیگری از سخنان خود به شیوع بالای بیماری وقفه تنفسی در خواب اشاره كرد و گفت: به طور كلی حدود 20 درصد مردم به اختلال تنفس در خواب مبتلا هستند. این اختلال قابل درمان است اما اگر درمان نشود، عوارض مختلفی مانند فشار خون، مشكلات و سكته قلبی و مغزی، آریتمی قلب، اختلال حافظه و حتی مرگ را در پی دارد.
وی گفت: آمارها نشان می دهد 20 درصد تصادفات رانندگی به علت ضعف هوشیاری ناشی از اختلال خواب است به همین علت در بسیاری از كشورها برای دادن گواهینامه پایه یك، افراد را از نظر بیماری اختلال خواب بررسی می كنند.

** 300درصد مبتلایان به HIV سل دارند
ولایتی ادامه داد: مسئله مهم دیگر همزمانی ابتلای برخی بیماران به سل و ایدز است.آمارها نشان می دهد حدود 30 درصد مبتلایان به عفونت HIV همزمان به بیماری سل نیز مبتلا هستند و همزمانی این دو بیماری درمان را سخت می كند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره بیماری آسم نیز گفت: بیماری آسم جزو بیماری های شایع است و شیوع آن در جوامع امروزی به حدود 20 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: بیماری شبه آسم نیز در بین نوزادان و شیرخواران افزایش یافته است و اگر این بیماری در همان دوران و تا دو سالگی درمان نشود، در آینده و بزرگسالی به آسم تبدیل می شود.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری افزود: تنگی نفس،خس خس، تنگی نفس هنگام بازدم
از علایم بیماری شبه آسم در شیرخواران است.
ولایتی گفت: بیمارستان مسیح دانشوری تنها بیمارستان فوق تخصص ریه در كشور است كه در آن عمل پیوند ریه انجام می شود. تاكنون 80 عمل پیوند ریه و 180 مورد پیوند قلب در این بیمارستان انجام شده است.
وی افزود: در یك مورد دختر 12 ساله ای به علت بیماری ریوی دچار بیماری قلبی شده بود كه همزمان قلب و ریه وی در این بیمارستان پیوند شد اما بعد از مدتی این بیمار به علت دیگری كه عفونت بود، فوت كرد.
وی گفت: بیمارانی كه پیوند می شوند باید تا آخر عمر داروی ضد پس زدن پیوند مصرف كنند در غیر این صورت عضو پیوندی پس می زند و حیات فرد به خطر می‌افتد.
ولایتی با اشاره به توسعه بیمارستان مسیح دانشوری گفت: این بیمارستان مركز ارجاعی بیماران ریوی از سراسر كشور است، تا دو سال پیش فقط 12 تخت اورژانس در این بیمارستان بود كه اكنون به 40 تخت اورژانس افزایش یافته است.
وی گفت: تعداد پذیرش بیمار در این بیمارستان سه برابر شده است و با راه اندازی ساختمان جدید این بیمارستان تعداد تختهای بستری از 300 تخت به 500 تخت افزایش می یابد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت دستگاه پت اسكن در بیمارستان مسیح دانشوری گفت: اولین دستگاه تشخیصی و درمانی(سرطان) پت اسكن از سه سال پیش در این بیمارستان راه اندازی شده است، تا چندی پیش هزینه هر بار خدمات این دستگاه برای بیماران پنج میلیون تومان هزینه داشت كه با همكاری وزارت بهداشت و خیرین این میزان اكنون به 3.5 میلیون تومان كاهش یافته است.
ولایتی گفت: البته هزینه 3.5 میلیون تومانی برای خدمات تشخیصی و درمانی دستگاه پت اسكن برای اكثر بیماران زیاد است و امیدواریم با پوشش بیمه ای خدمات این دستگاه،‌هزینه این خدمت برای بیماران كاهش یابد.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی افزود: برخی دلالان بیماران نیازمند خدمات تشخیصی و درمانی با دستگاه پت اسكن را به كشورهای تركیه یا دوبی می برند و از آنان بیش از 20 میلیون تومان مطالبه می كنند بنابراین اگر مراكز این خدمت در كشور افزایش یابد به نفع سلامت مردم كشور است.
وی همچنین از درمان سرطان ریه بدون جراحی و با استفاده از اشعه لیزر در بیمارستان مسیح دانشوری خبر داد.
حمیدرضا جماعتی، فوق تخصص ریه نیز در این نشست خبری به استفاده از دستگاه ریه مصنوعی در بیمارستان مسیح دانشوری اشاره كرد و گفت:‌ این دستگاه به نام اكمو در مواردی كه ریه فرد امكان اكسیژن رسانی به طور موقت بین 3 روز تا یك هفته كار ریه را برای فرد انجام می دهد تا درمان كامل شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی همچنین به شیوع بالای بیماری انسداد ریه یا COPD اشاره كرد و گفت: بیش از 30 درصد مردم به این بیماری مبتلا هستند و آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد تا سه سال آینده این بیماری رتبه سوم بار بیماری های جهان را خواهد داشت.
وی گفت: مصرف دخانیات، آلودگی هوا، ریزگردها و استعداد ژنتیكی از عوامل بروز بیماری COPD است.
وی افزود: آمار دقیقی از شیوع این بیماری در كشور نداریم اما قرار مركز تحقیقات بیماریهای ریوی بیمارستان مسیح دانشوری با انجام تحقیقات تا دو سال آینده آمار دقیق شیوع این بیماری را در كشور به دست آورد.
وی اضافه كرد: هفتمین كنگره بین المللی هفتمین كنگره بیماری های ریوی ، مراقبت های ویژه و سل با همكاری وزارت بهداشت برگزار می شود و طی آن 40 استاد از كشورهای آمریكا،هلند،بلژیك،لبنان، اردن،هند، عربستان، تركیه، مالزی، افغانستان سخنرانی می كنند.
هفتمین كنگره بیماری های ریوی ، مراقبت های ویژه و سل از فردا (20 مهر) تا 23 مهر به مدت 3 روز در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برگزار می شود.
مراقبتهای ویژه از بیماران ریوی، وقفه تنفسی در خواب، آسم، مشكلات قلبی و مغزی بیماران ریوی، عفونتهای ریوی، نقص ایمنی از جمله محورهای این كنگره است.
این كنگره هر دو سال یكبار برگزار می شود.
اجتمام ** 3063 ** 3053** 1071
۰ نفر