۲۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۹:۱۷
کد خبر: 81798078
T T
۰ نفر
90 درصد دانش آموزان كشور يكي از مشكلات دهان و دندان را دارند

مشهد- ايرنا- رييس اداره سلامت دهان و دندان كشور گفت: حدود 90 درصد دانش آموزان كشور يكي از مشكلات و بيماريهاي دهان و دندان را دارند.

دكتر حميد صمدزاده روز سه شنبه در مراسم اجراي طرح تحول نظام سلامت در حوزه دهان و دندان در مشهد افزود: هم اكنون 45 درصد هزينه هاي درماني از جيب مردم مربوط به خدمات دندانپزشكي است.
وي اظهار كرد: خدمات دندانپزشكي گران بوده و از قيمت زياد برخوردار است.
وي گفت: سلامت دهان و دندان بخش مهمي است كه در كيفيت زندگي عمومي افراد جامعه بويژه كودكان نقش مهمي دارد اما به دليل عدم توجه كافي ميزان پوسيدگي دندان در كشور در حال افزايش است.
وي ادامه داد: استفاده از روش هاي پيشگيري مي تواند از هزينه هاي گزاف درمان هاي دندانپزشكي و عواقب از دست دادن دندان شيري و دائمي جلوگيري كند.
وي با اشاره به اجراي طرح تحول نظام سلامت در حوزه دهان و دندان دانش آموزان گفت: اين طرح با همكاري وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش با هدف پيشگيري و كاهش ميزان پوسيدگي دندان از ابتداي سال جاري در حال اجراست.
رييس اداره سلامت دهان و دندان افزود: اين برنامه شامل چند مرحله آموزش، معاينه، تعيين نياز هاي درماني و ارائه خدمات پيشگيري و درماني است و اولين قدم براي ارتقاي سلامت دهان و دندان و تكميل شناسنامه دندانپزشكي دانش آموزان به شمار مي رود.
صمدزاده با بيان اينكه وارنيش فلورايد به ميزان 25 تا 45 درصد از پوسيدگي هاي دندان جلوگيري مي كند افزود: در اجراي اين طرح طبق برنامه ريزي انجام شده وارنيش فلورايد سالي دو بار به طور منظم براي دانش آموزان و با هدف كاهش پوسيدگي هاي دندان ارائه مي شود.
معاون تربيت بدني و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوي نيز گفت: برنامه سلامت دهان و دندان دانش آموزان ابتدايي طبق توافق نامه وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش اجرا مي شود.
جواد پورجاهد افزود: اجراي برنامه سلامت دهان و دندان با هدف توسعه سلامت دانش آموزان يكي از تفاهم نامه هاي آموزش و پرورش با سازمان ها و نهادهاي مختلف است.
وي با بيان اينكه پوسيدگي دندان شايع ترين بيماري مزمن دوران كودكي و نوجواني است گفت: اميد است با اجراي اين برنامه در مدارس ابتدايي بتوانيم اين مشكل را تاحد زياد كنترل كرده و زمينه ساز سلامت دهان و دندان دانش آموزان باشيم.
پور جاهد افزود: در اجراي اين برنامه و با همكاري دانشگاههاي علوم پزشكي 624 هزار دانش آموز مقطع ابتدايي در استان خراسان رضوي زيرپوشش قرار مي گيرند.
وي با اشاره به گزارشي از فعاليت هاي آموزش و پرورش خراسان رضوي در ارتقاي سلامت دانش آموزان گفت: فعاليت تشكل هاي دانش آموزي با عنوان بهداشت ياران سلامت، پيشگامان سلامت، سفيران سلامت و پيام آوران فرهنگي بهداشت و سلامت در اين راستا مي باشد.
3027 / 6053