۲۲ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۵۷
کد خبر: 81798660
T T
۰ نفر
صدای قدم های ماه عزای اهل بیت(ع) می آید/خیمه ها برافراشته، دلها آكنده از عشق حسین(ع)

قم- ایرنا- با آمدن محرم صدای فریاد و فغان عشاق حسین(ع) در غم شهادت مظلوم ترین شهید تاریخ به آسمان بلند می شود و گویای این است كه راه امام حسین(ع) فقط راه دیروز انسان های آزاده نبوده، بلكه این قیام به درازای تاریخ بشریت ماندگار خواهد بود.

به گزارش ایرنا، عاشورا تنها یك حادثه نیست، بلكه فرهنگ و تاریخی است كه انسان های آزاده را مجذوب خود می كند و در طول تاریخ چنان شور و حركتی ایجاد كرده كه تمام قیام های عدالت طلبانه بر محور آن می چرخد.
حادثه عاشورا گرچه در زمانی كوتاه اتفاق افتاد، اما چنان وسعت و عمقی داشت كه بیش از یك هزار و 400 سال است كه عالم را محو خود كرده؛ عشق حسین(ع) آنچنان در دل و جان های آحاد انسان ها شعله ور است كه می تواند جهانی را دگرگون كند.
این حماسه خونین و این حادثه تلخ به فراخور هر برهه ای از زمان بویژه در عرصه های سیاسی و فرهنگی مكتبی برای انسان هایی است كه می خواهند زندگی عزتمندانه داشته باشند؛ چرا كه امام حسین(ع) مرگ با عزت را برتر از زندگی ذلیلانه دانستند.
با آمدن محرم تمام شهر سیاه پوش می شود و ذكر مصائب كربلا و فریاد یا حسین یا حسین عزادارانی كه به استقبال از این ماه رفته اند نه فقط برای ایجاد شور و احساسات علیه ظلم و ظالم، بلكه زمینه ساز ارتقاء شعور آحاد جامعه بویژه جوانان است، بطوریكه در دیگر ماه های سال چنین فرصت تربیتی و فرهنگ سازی كمتر پیش می آید.
بیان فلسفه قیام امام حسین(ع) توسط خطیبان و واعظان منبرها می تواند تاثیری به مراتب بیشتر از كتاب های درسی داشته باشد و زمینه را برای درك بیشتر و بهتر افراد از این حماسه انسان ساز و قیام حق علیه باطل فراهم كند.
برای شناخت بهتر از این ماه و امام حسین(ع) و پی بردن به هدف آن امام مظلوم باید سراغ كسانی كه عمر خود را با اسلام و مكتب اهل بیت(ع) سر كرده اند، برویم؛ امام خمینی عالمی وارسته و فقیهی زاهد بود كه با توجه به این شناخت عمیق و صحیح توانست قیام كند و بساط ظلم را بر چیند.
ایشان در خصوص ماه محرم و قیام امام حسین(ع) می فرمایند: «این محرم را زنده نگه دارید. ما هر چه داریم از این محرم است و از این مجالس، ما باید به عمق این شهادت و تاثیر این شهادت در عالم برسیم و توجه كنیم كه تاثیر او امروز هم هست. اگر این مجالس وعظ و خطابه، عزاداری و اجتماعات سوگواری نبود، كشور ما پیروز نمی‌شد. همه زیر بیرق امام حسین(ع) قیام كردند».
رهبر معظم انقلاب نیز در این زمینه توصیه فرمودند: «این حادثه كربلا، پشتوانه یك نهضت است و باید آبرومند، پر تپش و پر قدرت باقی بماند»،« در ایام محرم و صفر، ملت عزیز ما باید روح حماسه را، روح عاشورایي را، روح نترسیدن از دشمن را، روح توكل به خدا را، روح مجاهدت فداكارانه در راه خدا را، در خودشان تقویت كنند و از امام حسین(ع) مدد بگیرند».
این روزها از هر كوچه و خیابانی كه می گذریم پرچم های عزا منقوش به اشعار شاعران دل سوخته بر سر در منازل، مغازه ها، مساجد و اماكن مختلف برافراشته شده و فرارسیدن ماه عزا و ماتم اهل بیت(ع) را اعلام می دارد.
شهر قم به ویژه حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمكران و بیوت مراجع سراسر سیاه پوش و عزادار شده است تا امسال پرشورتر از سال های گذشته پیام مكتب انسان ساز امام حسین(ع) را بار دیگر به تمام عالم برساند.
این شهر كه مشعل دار اندیشه، تفكر ناب شیعی و سرآغاز قیام انقلابی است كه با الهام از قیام امام حسین(ع) آغاز شد، با حضور جوانان و آحاد مردم و مداحی و سخنرانی وعاظ برجسته آماده برگزاری آیین های ویژه به مناسبت ماه محرم است.
مردم متدین قم طی روزهای گذشته تمام تلاش خود را به كار گرفته اند كه امسال عاشورایی تر از سال های گذشته، ایام غمبار شهادت امام حسین (ع) و 72 تن از یاران باوفایش را به سوگ بنشینند و درس های عاشورایی را بار دیگر بازخوانی كنند.
این روزها درهر كوچه و برزنی كه نگاه می كنی، جوانان پرشوری را می بینی كه پرچم های مشكی را برافراشته و سیاهپوش كردن مساجد، حسینیه ها و خیمه های عزاداری را دنبال می كنند گویی ندای آسمانی هل من ناصرا ینصرنی مولا و مقتدایشان را با گوش جان شنیده اند و لبیك یا حسین(ع) نیز با خود زمزمه می كنند.

* برنامه های حرم مطهر حضرت معصومه(س) در دهه اول ماه محرم
برنامه های حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در دهه اول محرم شامل آیین تعویض پرچم گنبد مطهر حضرت معصومه(س)، مجالس سخنرانی وعزاداری در دو نوبت صبح و عصر، برنامه زمزم معرفت، قرائت زیارت ناحیه مقدسه، محفل عزاداری ویژه نوجوانان، ویژه برنامه های شیر خواران حسینی، مقتل خوانی، مراسم ویژه زائران غیرایرانی، سوگواره نوجوانان احلی من العسل و مراسم احیای شب عاشورا است.
مجالس سخنرانی و عزاداری ویژه محرم در نوبت صبح با ویژه برنامه های قرائت زیارت پرفیض عاشورا، سخنرانی آیت الله استادی در پنج روز اول و حجت الاسلام والمسلمین رزاقی در پنج روز باقیمانده با مداحی مداحان اهل بیت(ع) در دهه اول محرم ساعت 10 صبح در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر برگزار می شود.
همچنین مجالس سخنرانی و عزاداری در دهه اول محرم هر شب بعد از نماز مغرب و عشا با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رفیعی و مداحی حاج سید مهدی میرداماد، حاج عباس حیدزاده و حاج سید علی حسینی نژاد برگزار خواهد شد.

* برنامه های مسجد مقدس جمكران در دهه اول ماه محرم
از روز سه شنبه هفته جاری مراسم عزاداری حسینی به مدت 11 شب در شبستان امام علی(ع) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقا تهرانی و مداحی حاج مهدی سلحشور و كربلایی محمد جواد احمدی برگزار می شود.
از پنجشنبه هفته جاری نیز مراسم زیارت عاشورا هر صبح به مدت 10 روز در این مسجد قرائت و مراسم مقتل خوانی ظهر عاشورا با حضور حجت الاسلام آقا تهرانی، بعد از نماز ظهر در مسجد مقدس جمكران برگزار می شود.
همچنین آیین های عزاداری نیز هر ساله با حضور علما، فضلا و مردم عاشورایی در بیوت مراجع و بقاع متبركه برگزار می شود.ك/4
2085/ 6133/
گزارش از: سمیه حیدری