۲۴ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۰۳
کد خبر: 81801083
T T
۰ نفر
حتي فكر كردن سران عرب به خريد سلاح هاي اسرائيلي گناهي نابخشودني است

تهران - ايرنا - «عبدالباري عطوان» تحليلگر مشهور عرب با اشاره به اخبار منتشر شده در رسانه هاي آمريكايي، انگليسي و صهيونيستي مبني بر تصميم سران كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس براي خريد سامانه موشكي صهيونيستي گنبد آهنين گفت: حتي فكر كردن به اين مساله نيز گناهي نابخشودني است.

عطوان در مقاله اي در روزنامه فرامنطقه اي رأي اليوم نوشت: اخيرا خبرهايي در برخي شبكه هاي خبري غربي مانند اسكاي نيوز و فاكس نيوز مبني بر تصميم سران كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس براي خريد سامانه موشكي صهيونيستي گنبد آهنين از طريق شركت هاي واسطه آمريكايي و از جمله شركت رايثن منتشر شد كه اگر اين اخبار صحت داشته باشد ،اين بدين معنا است كه سران كشورهاي عربي از همه خطوط قرمز اخلاقي و ديني گذشته اند و اين باعث تهديد امنيت داخلي و خارجي آن ها مي شود .
وي تاكيد كرد: چنين اقدامي نوعي خودكشي اخلاقي و سياسي و همچنين گناه نابخشودني بزرگي است .
اين تحليلگر ساكن لندن افزود: كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس اين روزها دچار نوعي هراس جنون آميز شده اند و البته هر كشوري حق دارد براي دفاع از خود تجهيزات لازم را خريداري كند اما اين به معناي جايزبودن خريد سلاح از اسراييل نيست.
عطوان با اشاره به ناكارآمدي سامانه دفاع موشكي گنبد آهنين رژيم صهيونيستي نوشت: اگر گنبد آهنين واقعا عملكرد موفقي داشته است ، چرا نتوانست در سال 2006ميلادي موشك هاي حزب الله را ردگيري و منهدم كند و چرا نتوانست مانع اصابت موشك هاي بسيار ساده و ابتدايي حماس طي جنگ غزه در سال 2014 ميلادي به اراضي اشغالي شود زيرا آن زمان كار به جايي رسيد كه رزمندگان فلسطيني به وسيله همين موشك هاي ابتدايي فرودگاه تل آويو را نيز هدف قرار دادند و بيش از سه ميليون صهيونيست ناچار شدند به مدت 51 روز در پناهگاه ها به سر برند .
اين تحليلگر مشهور در ادامه مقاله خود نوشت: 'فكر كردن به خريد چنين سلاح هايي نيز گناهي نابخشودني است، زيرا از يك سو ميلياردها دلار براي خريد سامانه دفاع موشكي اي هزينه مي شود كه كارايي ندارد و از يك سو مبالغ زيادي به جيب اين اشغالگر خونخوار مي ريزد، اشغالگري كه نيروهاي آن هر روز به مسجد الاقصي حمله مي كنند و فلسطيني هاي بي دفاع را در خيابان ها اعدام مي كنند.
' اين كشورها در شرايطي مي خواهند اين سلاح ها را خريداري كنند كه به دليل كاهش شديد قيمت نفت، برنامه رياضت اقتصادي در پيش گرفته اند '.
عطوان افزود: 'بعيد نيست اين اخبار صحيح باشد چون اخيرا اين كشورها و از جمله عربستان تماس هايي با رژيم صهيونيستي داشته اند، عربستان روابط خود را با رژيم صهيونيستي كم كم علني مي كند و نتانياهو بارها بر عميق بودن روابط با عربستان تاكيد كرده و كسي هم آن را تكذيب نكرده است.
' از سوي ديگر ژنرال انور عشقي عربستاني از قدس اشغالي ديدار و جلساتي با مقام هاي صهيونيست برگزار كرد و سياست هاي نتانياهو و دولتش را ستود. همچنين شيمون پرز رييس سابق اسراييل سه سال پيش ميهمان عزير يكي از كنفرانس هاي امنيتي در كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس بود و وي آن زمان در خصوص مشتركات اسراييل با كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس سخن گفت'.
عطوان در ادامه مقاله خود نوشت: 'نمي دانيم چرا سران كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس به خريد چنين موشك هايي از رژيم صهيونيستي مي انديشند ، آن ها مگر موشك هاي پاترويت در اختيار ندارند و چرا سراغ موشك هاي پيشرفته اروپايي و آمريكايي نمي روند ؟
'‌عربستان و ديگر كشورهاي عربي منطقه صدها ميليارد دلار به شركت هاي غربي براي بهبود چهره خود در آمريكا و اروپا مي دهند اما اين كار اشتباه است زيرا آنها ابتدا بايد چهره موجهي در داخل و براي مردم خود و همچنين در جهان عرب و جهان اسلام داشته باشند و نخستين گام در اين مسير نيز اين است كه از اسرائيل، سلاح ها، رسانه ها و مقام هاي آن دور شوند زيرا اين روزها همه در حال تحريم صهيونيست ها هستند، صهيونيست هايي كه خون جوانان بي دفاع را در سرزمين هاي اشغالي فلسطين مي ريزند، جواناني كه در پي حفاظت از مسجد الاقصي هستند'.
خاورم**2041**1663**1479