۲۵ مهر ۱۳۹۴، ۸:۵۲
کد خبر: 81801876
T T
۰ نفر

پايين آمدن سن ابتلا به كمردرد

۲۵ مهر ۱۳۹۴، ۸:۵۲
کد خبر: 81801876
پايين آمدن سن ابتلا به كمردرد

اراك - ايرنا - متخصص طب فيزيكي و توانبخشي در اراك گفت: پايين آمدن سن ابتلا به كمردرد و دردهاي مزمن در ناحيه ستون فقرات نگران كننده است.

دكتر عباس دقاق زاده روز شنبه به مناسبت روز جهاني كمردرد در گفت و گو با ايرنا افزود: بخش بزرگي از كمردردها ناشي از سبك زندگي نادرست و پايين بودن سطح اطلاعات مردم در خصوص رفتارهاي صحيح نشستن و خوابيدن، جابه جايي اجسام ، تحرك جسماني كم و تغذيه نادرست است.
وي گفت: در گذشته اغلب بيماراني كه ازدردهاي كمر شكايت داشتند در سنين ميانسالي به بالا بودند اما امروز با زندگي مدرن، جوانان و نوجوانان نيز به جرگه تجربه كنندگان دردهاي كمر پيوسته اند.
وي توضيح داد: حدود 80 درصد مردم در طول زندگي احساس درد در كمر را تجربه مي كنند و در صورت آگاهي رفتاري و اصلاح سبك زندگي مي توان اين آسيب ها و فشارها را كاهش داد.
اين متخصص طب فيزيكي و توانبخشي گفت: يكي از عادت هاي غلط مردم كه منجر به دردهاي ناگهاني در ناحيه كمر و پا مي شود ايستادن و نشستن هاي هاي طولاني در طول روز بدون رعايت استانداردها است كه به شدت بر عضلات ناحيه كمر فشار مي آورد و مي تواند منشاء كمردرد ناگهاني باشد.
دكتر دقاق زاده، استفاده از تشك هاي كهنه و غيراستاندارد، بلند كردن اجسام سنگين در وضعيت نامناسب، كار در ساعات طولاني با لپ تاب، تلفن همراه و حتي حركات تكراري طولاني از عواملي است كه ابتلا به كمردردها را به دنبال دارد.
وي توضيح داد: تحرك جسماني كم موجب مي شود كه عضله هاي بدن به ويژه در ناحيه كمر، پاها و گردن شل و غيرمقاوم باشد و بار فشار ناگهاني به طور مستقيم به ستون فقرات وارد شود و صدمات و اسپاسم ها و در صورت سنگين بودن فشار بيرون زدگي ديسك و بيماري هاي مزمن كمر را ايجاد كند.
متخصص طب فيزيكي و توانبخشي گفت: اگرچه آمار دقيقي از ميزان ابتلا به بيماري كمردرد در استان مركزي موجود نيست اما بخشي از بيماراني كه التهاب ناحيه كمر دارند را دختران و زنان جوان شامل مي شوند كه استفاده از كفش هاي نامناسب از دلايل جدي بروز آن است.
دكتر دقاق زاده خاطرنشان كرد: تغذيعه نامناسب كه منجر به چاقي و اضافه وزن مي شود يكي از دغدغه هاي جدي بهداشتي در جامعه است كه به كمردردها دامن مي زند و نياز است با كمك رسانه ها و نهادهاي آموزشي و مردمي اصلاح الگوي تغذيه به عنوان يك اولويت در طيف هاي جامعه برجسته سازي شود.
وي توضيح داد: كمبود ويتامين دي ناشي از تماس محدود با منبع نور خورشيد از مشكلات جدي مردم در زندگي آپارتمان نشيني است كه موجب شده ميزان كلسيم دريافتي از مواد غذايي كارآيي لازم را در بدن نداشته باشد و روند بيماري هاي استخواني از جمله مشكلات در ستون فقرات افزايش يابد.
وي عنوان كرد: استرس و اضطراب، مصرف سيگار، الكل و مخدرها به بروز كمردرد و تشديد آن كمك مي كند و يكي از عوامل خطر جدي در دردهاي عضلاني ناحيه كمر و پاهاست.
اين متخصص طب فيزيكي و توانبخشي توضيح داد: جدي گرفتن سلامت اسكلتي يكي از سرمايه هاي اصلي در زندگي هر فرد است چرا كه دردهاي ناحيه كمر مي تواند به شدت بر كيفيت زندگي اثرگذار باشد و حركت را در فرد محدود كند.
دكتر دقاق زاده اضافه كرد: رعايت نكات ساده بهداشتي و حركتي و اصلاح برخي مشكلات در سبك زندگي با كاهش آسيب هاي كمر ارتباط مستقيم دارد و اين مهم براي دختران و زنان جوان كه وظيفه زادآوري و مديريت خانه را برعهده دارند از اهميت دوچنداني برخوردار است.
وي توصيه كرد: مردم براي درمان كمردردهاي ناگهاني و مزمن بايد تنها به روش هاي پزشكي و رعايت دستورهاي پزشك معالج توجه كنند و از انجام هراقدامي كه افراد غيرمتخصص توصيه مي كنند، بپرهيزند.
25 مهر ماه به عنوان روز جهاني كمردرد نامگذاري شده است.ك/3
6013/6012