۲۶ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۲۸
کد خبر: 81804004
T T
۰ نفر
نخبگان مازندراني مكاني براي انجام فعاليت علمي و پژوهشي ندارند

ساري - ايرنا - رئيس بنياد ملي نخبگان مازندران خروج نخبگان را چالش اساسي اين استان برشمرد و گفت: در اين استان فضا براي انجام فعاليت هاي علمي و پژوهشي نخبگان وجود ندارد.

داود دوميري گنجي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اين كه مازندران در حوزه نخبه پروري رتبه دوم كشور را دارد، افزود: مراكز دانشگاهي يا صنعتي و تحقيقاتي منظم و جامعي براي جذب نخبگان در اين استان وجود ندارد، در حالي كه مازندران در زمينه تحقيق و پژوهشگري بويژه در حوزه فناوري استاني داراي توانمندي ويژه اي است.
وي ادامه داد : اكنون خيلي از نخبگان مازندراني در دانشگاه هاي معتبر داخلي و خارجي تحصيل مي كنند و بسيار شاخص هستند.
رئيس بنياد علمي نخبگان مازندران به مشكل حوزه فناوري در اين بخش نيز اشاره كرد و گفت: در حوزه فناوري كه بحث تجاري سازي مطرح است متاسفانه بازار در دست گروهي است كه براي نخبگان مشكل ايجاد مي كنند، يعني يك نخبه تا بخواهد اختراعش را وارد بازار كند با مشكل مواجه مي شود.
وي با اظهار اين مطلب كه حوزه دانش بنيان يكي از بحث هاي روز كشور است، گفت : مازندران در اين حوزه بسيار توانمند است و خيلي از نخبه ها در اين حوزه ايده هاي جديدي دارند و مي توانند اين ايده ها را تجاري كنند ولي متاسفانه به اين حوزه توجهي نشده است.
او افزود : هرجا كه علم باشد فناوري همراهش است و هر جا كه فناوري باشد قابل تبديل به ثروت است يعني چرخه علم و فناوري و ثروت چرخه حياتي است كه قابل تبديل است.
دوميري گنجي تصريح كرد: اگر بتوانيم علم را به فناوري و فناوري را به ثروت تبديل كنيم و اين چرخه را ادامه دهيم ، مي توانيم مشكل بيكاري جوانان را حل كنيم .
رئيس بنياد نخبگان مازندران اقدامات معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: اين معاونت بحث دانش بنيان، پاركهاي علمي و فناوري، مراكز رشد و پرديس ها را در حوزه فناوري مطرح و ايجاد كرده است و با اين كار توانسته اين چرخه را فعال كند.
وي افزود : آنچه كه در اين ارتباط مهم است اين است كه نخبگان در راس قرار گيرند تا بتوانند اين مجموعه را هميشه در گردش داشته باشند.
دوميري گنجي افراد نخبه را سرامدان جامعه و چراغ هدايت ديگران توصيف كرد و گفت : ضروري است در عرصه هاي تصميم گيري و سياستگذاري از نخبگان استفاده شود ، چرا كه نخبه مي تواند يك جامعه را متحول و يك حركت اجتماعي بزرگي ايجاد كند.
وي تاكيد كرد: دولت تدبير و اميد در اين حوزه تاكنون حمايت و كمك هاي خوبي كرده است، يعني از زمان تاسيس اين بنياد تاكنون ميلياردها تومان در اين حوزه هزينه شده است.
رئيس بنياد ملي نخبگان مازندران گفت : نخبگان بايد به اين بنياد مراجعه كنند و با آيين نامه هاي اين حوزه آشنا شوند تا بتوانند از امتيازات اين بنياد براي پيشبرد اهدافشان بهره مند شوند.
وي به ظرفيت سواحل دريا در مازندران اشاره كرد و افزود : ما مي توانيم از فكر نخبه ها براي پيشبرد توسعه سواحل اين استان بهره مند شويم.
دوميري گنجي با بيان اين كه دولت يك هزار نخبه مازندراني را زير پوشش دارد و مقرري ماهانه به آنان پرداخت مي كند ، خواستار توجه بيشتر تمام اركان جامعه به نخبگان بويژه در استان مازندران شد .
6026/1654/1042
۰ نفر