۲۶ مهر ۱۳۹۴، ۱۵:۳۶
کد خبر: 81804132
T T
۰ نفر
سامانه هوشمند مديريت و نگهداري راه ها در كردستان راه اندازي شد

سنندج- ايرنا- مدير راهداري اداره كل راه و شهرسازي كردستان از راه اندازي سامانه هوشمند مديريت و نگهداري راه ها (pms) در سطح شبكه راه هاي شرياني استان با همكاري مركز تحقيقات وزات راه، مسكن و شهرسازي خبر داد.

به گزارش ايرنا و به نقل از روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي كردستان، محمدراشد مدرس گرجي گفت: حدود 34 هزار كيلومتر راه شرياني در كشور وجود دارد كه با راه هاي اصلي، فرعي و روستايي كشور بيش از 215 هزار كيلومتر راه مي‌شود كه همه اين شبكه راه نياز به مديريت و نگهداري دارد كه با راه‌اندازي اين سامانه توسط وزارت راه و شهرسازي نگهداري‌ها مداوم و در يك سيستم هوشمند مديريت مي شود.
وي افزود: اين سامانه كه بيشتر جنبه شناسايي و نرم‌افزاري دارد، به توزيع عادلانه و بهينه اعتبارات نگهداري شبكه راه هاي كشور و پيش‌بيني آينده پروژه‌ها كمك مي كند.
وي گفت: در اوايل سال 94 مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي به عنوان متولي اين امر مشخص گرديد و در اين راستا، استان كردستان به عنوان استان پايلوت در سطح كشور در نظر گرفته شد.
مدرس گرجي با اشاره به انتخاب كردستان به عنوان پايلوت، دلايل اين انتخاب را اقدامات مناسب و متنوعي كه حوزه راهداري اداره كل راه و شهرسازي كردستان در چند سال اخير (از سال 1391) در زمينه اجراي روكش‌هاي حفاظتي ،ماسه آسفالتي، بازيافت سرد، آسفالت اليافي و پليمري در سطح شبكه راه هاي شرياني اجرا شده، عنوان كرد.
او گفت: اين اقدامات موجب ايجاد سطح سرويس مناسب داراي پارامترهاي كيفي لازم و مورد قبول براي كاربران راه گرديد.
مدير راهداري اداره كل راه و شهرسازي كردستان در ادامه افزود: از اواسط مهر ماه عمليات مذكور در هزار و 100كيلومتر از راه هاي شرياني استان با برداشت، شاخص‌هاي ناهمواري IRI و شيار افتادگي، شاخص‌هاي خرابي‌هاي سطحي و شاخص PCI، تصويربرداري و اطلاعات هندسي آغاز شد.
مدرس گرجي اظهار كرد: وضعيت روسازي كل شبكه راه‌هاي شرياني استان بر اساس اين شاخص‌ها مشخص و قطعه‌بندي، اولويت‌بندي و گزينه گذاري شده كه در نهايت منجر به تأمين اعتبار مورد نياز براي سال آينده خواهد شد كه بايد هر ساله اين اطلاعات به روز شود تا يك دوره‌ پنج ساله به هدف نهايي برسيم.
وي ضمن تشكر از همكاري و مساعدت مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي اظهار اميدواري كرد كه اين اقدامات منجر به ايجاد رضايت‌مندي بيشتر براي كاربران راه بشود.
استان كردستان هفت هزار و 850كيلومتر راه اصلي، فرعي و روستايي دارد كه شش هزار كيلومتر آن راه روستايي است.ك/3
3033/1904