خليل عليرضايي روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در مورد نظارت بر توزيع غذا در هيات ها ، مساجد و تكايا اظهار داشت : پيش از فرا رسيدن محرم نشست هايي را با دبير و مسئولان هيات ها داشتيم و تمامي موارد بهداشتي براي پخت غذاي نذري را به آنها متذكر شديم.
وي افزود : به دليل اهميت موضوع سلامت مردم، ضمن تاكيد بر دريافت گواهي تندرستي براي افرادي كه در زمينه تهيه و طبخ غذاي نذري فعال هستند حدود 25 دستور العمل را به هيات ها متذكر شديم .
اين مسئول در مركز توسعه سلامت كيش افزود:هرگونه پخت و پز بايد در مكاني داراي حداقل شرايط بهداشتي صورت گيرد ومديران هيات ها موظف به معرفي محل طبخ و تهيه غذا به مركز بهداشت و در خواست بازديد و اخذ مشاوره و تاييديه بهداشتي هستند .
وي گفت : ورود و خروج به محل طبخ غذا و دخالت افراد متفرقه درامرتهيه و توزيع غذا و چاي و غيره ممنوع است و تمامي افراد مرتبط بايستي با دادن آزمايش انگلي و اطمينان از سلامت آنها كارت گواهي تندرستي دريافت كنند.
عليرضايي تاكيد كرد : مسئولان تهيه مواد اوليه بايد از سالم و بهداشتي بودن مواد اوليه مصرفي اطمينان داشته باشند و آنها را از مراكز و افراد معتبر خريداري كنند.
وي با بيان اينكه مديران هيات ها ، مساجد و تكيه ها از قبول غذاي نذري از افراد ناشناس تا اطمينان يافتن از سلامت غذا خود داري كنند افزود : آنها بايد در قبول نذورات بصورت غذاي آماده دقت لازم را داشته باشند .
عليرضايي گفت:هيات ها بايد در تهيه فرآورده هاي دامي بويژه گوشت دقت كنند تا كشتار دام ها با نظارت ناظران دامپزشكي در محل هاي مجاز انجام شده باشد ، همچنين از ذخيره سازي مواد پروتئيني خام و پخته در مجاورت هم خودداري كنند.
مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت بر شست و شو و ضدعفوني سبزي هاي تازه تاكيد كرد و به ايرنا گفت: مركز توسعه سلامت كيش امادگي دارد تا در مورد روش هاي ساده ضدعفوني كردن سبزي به هيات ها مشاوره دهد .
وي استفاده از ابزاركار مناسب ، تميز و بهداشتي در آشپزخانه را بسيار مهم دانست و گفت : ظروف و ابزار كار قبل از استفاده بايد تميز و ضدعفوني شوند .
عليرضايي تاكيد كرد : از نگهداري غذاي پخته و آماده در دماي محيط و يا روي شعله ملايم بيش از دو ساعت بايد خود داري شود و در صورت ضرورت بايد غذاي آماده را دردماي زيرچهاردرجه يا بالاي 60 درجه سانتي گراد نگهداري كرد .
وي با بيان اينكه غذاي تهيه شده گرم بايد دركوتاه ترين زمان ممكن پس از پخته شدن توزيع شود افزود: رعايت نكات ساده بهداشتي در تامين سلامت مواد غذايي و سلامت عمومي بسيار موثر است وكوچكترين سهل انگاري و بي توجهي مي تواند منجر به بروزمسموميت گروهي وهمچنين مسئوليت وجداني و قانوني براي مديران و دست اندر كاران مراسم شود.
مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت در مورد توزيع غذا در ظروف يكبار مصرف پلاستيكي و خطرهاي ناشي از توليد مواد سرطان زا بر اساس گرماي حاصل از مواد غذايي گرم گفت : برخي از هيات ها از اين ظروف استفاده مي كنند وبرخي ديگر از ظروف آلومينيومي و گياهي ، البته در نامه اي به مسئولان هيات ها اين نقص بهداشتي را متذكر شده ايم كه بايد رعايت شود.
وي تاكيد كرد : آب آشاميدني بايستي بهداشتي وازشبكه توزيع عمومي باشد،همچنين ازسفره هاي يكبار مصرف استفاده و از راه رفتن روي آن هنگام پذيرايي بايد خودداري شود.
عليرضايي در مورد نظارت بر هيات ها و دريافت گزارشي مبني بر آلودگي غذايي گفت: روزانه چند اكيپ صبح وعصرازمراكز تهيه و طبخ غذا بازديد مي كنند و گزارشي تا كنون از آلودگي و يا مسموميت ناشي از مصرف غذا دريافت نكرده ايم .
مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت كيش در مورد قرباني كردن احشام در جلو هيات هاي عزاداري به ايرنا گفت: ذبح و قرباني احشام در مقابل هيات هاي عزاداري و مسجد هاي در محل هاي تعيين شده صورت گيرد تا از پخش خونابه و فضولات حيواني جلوگيري شود .
وي با تاكيد برشست و شوي مستمر سرويس هاي بهداشتي گفت : به منظوررعايت بهداشت فردي نصب لوله كشي مايع صابون در هيات ها و مساجد ضروري است .
عليرضايي در پايان از هيات ها و عزاداران خواست تا نسبت به جمع آوري زباله هاي توليد شده اقدام و از ريختن ظروف يكبار مصرف در معابر و خيابان ها به منظور حفظ زيبايي شهر و رعايت بهداشت عمومي خود داري كنند.
با توجه به گوناگوني اقوام 44 هيات مذهبي در كيش فعال است .
1630**1641 /6048
مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت كيش :
هيات ها از سالم و بهداشتي بودن مواد اوليه مصرفي درغذاهاي نذري اطمينان حاصل كنند
۲۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۳۶
کد خبر:
81804893
كيش - ايرنا - مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت كيش با تاكيد بر رعايت بهداشت فردي و محيط هنگام پخت غذا گفت : هيات ها از سالم و بهداشتي بودن مواد اوليه مصرفي در غذاهاي نذري به طور كامل اطمينان حاصل كنند.