۲۸ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۴۲
کد خبر: 81806941
T T
۰ نفر
استاندار آذربایجان شرقی: تبریز آماده تامین نیاز دارویی نخجوان است

تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی، آمادگی شركت‌های داروسازی تبریز را برای تامین نیازهای دارویی جمهوری خودمختار نخجوان اعلام كرد.

اسماعیل جبارزاده روز سه شنبه در بازدید از دانشگاه خصوصی نخجوان با رییس این دانشگاه دیدار و در گفت‌وگوهای دوجانبه بر گسترش همكاری‌های علمی و دانشگاهی بین آذربایجان شرقی و نخجوان تاكید كرد.
وی از ساختمان آموزشی، دانشكده زبان‌های خارجی، خوابگاه دانشجویی و سالن‌های همایش این دانشگاه بازدید كرد و با فعالیت‌های علمی و آموزشی آن آشنا شد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین به همراه وزیر بهداشت جمهوری خودمختار نخجوان از انبار دارو بازدید و آمادگی شركت‌های داروسازی تبریز را برای تامین نیازهای دارویی نخجوان اعلام كرد.
وی همچنین در بازدید از مركز فیزیوتراپی دوزداغی در 12 كیلومتری شهر نخجوان، با قابلیت‌های این مركز درمانی آشنا شد.
مركز درمانی و فیزیوتراپی دوزداغ كه در زیر یك كوه نمكی ایجاد شده، از 9 سالن تشكیل شده است كه مبتلایان به بیماری‌های تنفسی و ریوی و روماتیسم و آرتروز طی سه تا چهار روز به شرایط ماندن در زیر زمین عادت می‌كنند.
در طول مدت درمان، مراقبت‌های پزشكی به طور هماهنگ صورت گرفته و میزان استفاده از دارو به تدریج كمتر می‌شود.
غار دوزداغی به دلیل طراحی افقی، نبود ذرات معلق و عوامل آلرژی‌زا در هوا و داشتن تهویه طبیعی كارآمدتر از بقیه مراكز درمانی مشابه است و میزان موفقیت درمان افراد مبتلا به آسم در آن بیشتر از 85 درصد برآورد شده است.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه از دانشگاه علوم پزشكی، بیمارستان دولتی و مركز دیاگنوستیك (تشخیص نارسایی) نخجوان بازدید كرد.
وی در این بازدید بر توسعه همكاری‌های علمی و دانشگاهی و همچنین افزایش مناسبات آذربایجان شرقی و نخجوان در حوزه بهداشت و درمان تاكید كرد.
استاندار آذربایجان شرقی در سفر به جمهوری خودمختار نخجوان از دانشگاه‌های خصوصی و علوم پزشكی نخجوان، بیمارستان دولتی، مركز دیاگنوستیك و انبار دارو و همچنین مركز فیزیوتراپی دوزداغی بازدید كرد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین در مصاحبه با خبرنگار تلویزیون دولتی نخجوان، سفر خود به جمهوری خودمختار نخجوان را رضایت‌بخش توصیف كرد و گفت: امیدوارم این سفر شروع توسعه مناسبات دوجانبه باشد.
جبارزاده با اشاره به برنامه‌های خود در سفر به جمهوری خودمختار نخجوان، گفت: زمینه‌های همكاری زیادی بین آذربایجان شرقی و نخجوان وجود دارد.
وی از توسعه و پیشرفت جمهوری خودمختار نخجوان ابراز خرسندی كرد و گفت: امروز در مقایسه با سال‌های گذشته نخجوان جدیدی را شاهد هستیم.
جبارزاده با تاكید بر افزایش رفت و آمدها بین مردم، فعالان بخش خصوصی، تجار و بازرگانان، صنعتگران و دانشگاهیان آذربایجان شرقی و نخجوان، خاطرنشان كرد: این رفت و آمدها به نفع هر دو طرف است.
استاندار آذربایجان شرقی همكاری‌های علمی و دانشگاهی را از جمله زمینه‌های مهم برای توسعه روابط دانست و گفت: در بحث دانشگاهی ظرفیت‌های خوبی در تبریز و نخجوان وجود دارد و دانشگاه‌ها باید روابط خود را افزایش دهند.
وی انتشار مجلات علمی مشترك را یكی از كارهای مقدماتی برای توسعه روابط دانشگاهی عنوان كرد و گفت: برگزاری كنفرانس‌های علمی مشترك و تبادل تجربیات علمی مورد توجه قرار گیرد.
جبارزاده همچنین با اشاره به فعالیت بیش از 800 واحد تولیدی در جمهوری خودمختار نخجوان، معرفی تولیدات این جمهوری در منطقه آزاد ارس و تبریز را مورد تاكید قرار داد و گفت: تولیدكنندگان آذربایجان شرقی نیز می‌توانند محصولات خود را در نخجوان و همچنین از طریق این جمهوری در بازارهای روسیه و سایر كشورهای منطقه عرضه كنند.
استاندار آذربایجان شرقی روز گذشته در راس هیاتی برای دیدار با مقام های عالی رتبه جمهوری خودمختار نخجوان عازم آن شد.
جمهوری خودمختار نخجوان بخشی از جمهوری آذربایجان و مركز آن شهر نخجوان است؛ شهر نخجوان 12 كیلومتر مربع وسعت دارد و كل جمهوری از 8 شهر، 8 شهرستان و در حدود 203 روستا تشكیل شده‌است.
این جمهوری خودمختار در جنوب قفقاز و شمال رود ارس واقع شده و از شمال و مـشرق مــحدود بــه جــمهوری ارمنستان از جنوب محدود بــه ایران و از غرب محدود به تركیه است.
طول مرزهای این جمهوری با كشورمان در شمال غرب آذربایجان شرقی 163 كیلومتر است. وسعت این جمهوری خودمختار 5500 كیلومتر و جمعیت آن در سال 2001 میلادی بیش از 400 هزار نفر تخمین زده شده‌ است.
518