به گزارش ایرنا، استاندار آذربایجان شرقی برای حمایت تمام قد از تولید، ۲ روز هفته را به بررسی مشکلات فعالان اقتصادی اختصاص داده است و انتظار می رود با تصمیمات راهبردی شاهد کاهش موانع و تسهیل فعالیت تولیدکنندگان باشیم.
بهرام سرمست که از ابتدای آغاز به کار خود به عنوان نماینده عالی دولت وفاق در آذربایجان شرقی با صراحت تمام اعلام کرد: «در دعوای بین بخش خصوصی و نهادهای دولتی طرف تولیدکنندگان است» علاوه بر «سه شنبه های اقتصادی»، روز تعطیل آخر هفته را نیز به بررسی و رفع مشکلات حوزه تولید اختصاص داده است.
اختصاص حداقل ۲ روز از ایام هفته به واکاوی مسایل حوزه تولید با حضور تولیدکنندگان به عنوان ذینفعان اصلی این بخش ثروت آفرین و اشتغالزا، نشان می دهد که استاندار آذربایجان شرقی، رفع مشکلات مبتلا به این خطه در عرصه های مختلف را بر بستر رونق و جهش تولید امکان پذیر می داند.
از سوی دیگر حضور صمیمی و پرتعداد تولیدکنندگان استان در «جمعه های کاری» استاندار آذربایجان شرقی، دال بر اعتماد آنان به سرمست برای هموار کردن مسیر پر فراز و نشیب حوزه تولید و صنعت در دولت «وفاق ملی» است.
تعطیلی واحدهای تولیدی خط قرمز است
استاندار آذربایجان شرقی تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکاری حتی یک کارگر را خط قرمز خود دانسته و از نهادهای مسئول خواسته است برای احیای واحدهای راکد برنامه زمانبندی ارائه کنند.
سرمست در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان شرقی در شهرک صنعتی عالینسب بستان آباد تاکید کرد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان آمار دقیق واحدهای راکد یا نیمه راکد را احصا و یک برنامه زمانبندی برای احیای آنها تدوین کند.
استاندار آذربایجان شرقی بانکها را نیز مکلف کرد واحدهای تولیدی تحت تملک خود را با کمک دستگاه قضایی تعیین تکلیف کرده و برای آنها برنامه عملیاتی دهند، زیرا که این واحدها ظرفیت معطل بوده و باید به مدار تولید بازگردند.
سرمست خاطرنشان کرد: یکی از معیارهای ارزیابی من برای عملکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان، احیای واحدهای راکد و نیمه راکد و تعیین تکلیف آنهاست.
فرمانداران شهرستانها باید با مشارکت صنعتگران و تولیدکنندگان و دستگاههای خدماترسان، نیازها و خدمات مورد نیاز شهرکهای صنعتی را احصا کنند.
استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: فرمانداران شهرستانها باید با مشارکت صنعتگران و تولیدکنندگان و دستگاههای خدماترسان، نیازها و خدمات مورد نیاز شهرکهای صنعتی را احصا کنند.
ضرورت راه اندازی سکوهای تامین مالی بومی آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه یکی از مسایل اصلی حوزه تولید در استان، تامین مالی است، بر ضرورت راه اندازی سکوهای تامین مالی بومی استان برای رفع این مشکل تاکید کرد.
وی یکی از اهداف اصلی «سه شنبه های اقتصادی» را ترویج فرهنگ احترام به سرمایه گذار و سرمایه گذاری به عنوان پایه و اساس رونق و جهش تولید و اشتغالزایی عنوان و تاکید کرده است: نباید پیش پای سرمایهگذاران و تولیدکنندگان ایجاد مانع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه وجود شهرک سرمایهگذاری خارجی یک امتیاز ویژه برای آذربایجان شرقی است، گفت: این شهرک که نخستین شهرک سرمایهگذاری کشور است، باید دارای یک سری مشوقها و وجه تمایز برای سرمایهگذاران و واحدهای تولیدی باشد تا بتوانیم سرمایهگذاران را جذب کنیم.
سرمست از همکاری کم بانکهای خصوصی با کارگروه تسهیل انتقاد کرد و گفت: شورای هماهنگی بانکهای استان از عملکرد بانکها و همکاری آنها با این کارگروه یک گزارش ارزیابی ارائه کند.
رفع ناترازی برق پیش نیاز رونق تولید است
استاندار آذربایجان شرقی در نشستی با تولیدکننده های شهرک صنعتی شهید آیت الله آل هاشم به موضوع ناترازی برق اشاره کرد و گفت: در جبهه های مختلف باید برای مدیریت برق تلاش کنیم.
وی با بیان این نکته که تولید موضوع مهمی است و قطعی برق در این حوزه باید تعدیل شود، گفت: جدول زمان بندی قطعی احتمالی برق با هماهنگی اتاق بازرگانی و خانه صمت، تدوین و به اطلاع صنایع برسد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر لزوم هماهنگی حداکثری دستگاه های متولی حوزه برق و گاز برای قطعی های برنامه ریزی شده به منظور جلوگیری از متضرر شدن و توقف فعالیت بخش تولید تاکید کرد.
وی افزود: تولید برق توسط واحدهای صنعتی جزو اولویت های استان است و از همه واحدها انتظار می رود که در این زمینه برای ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر پیشقدم شده و برای تخصیص زمین و اخذ مجوزهای قانونی برای احداث نیروگاه های خورشیدی وارد عمل شوند.
سرمست ادامه داد: پنل های خورشیدی یک پروژه زیست محیطی است و موانع احداث پنج نیروگاه خورشیدی که مصوب شده باید رفع شوند.
قوانین و مقررات دستوپاگیر تولید در استان احصا میشود
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه قوانین و مقررات دست و پاگیر تولید در استان توسط هیات مقررات زدایی احصا می شود، گفت: تمام دستگاههای حاکمیتی و خدماترسان باید با رویکرد مثبت و تسهیلگری به حل مطالبات و مشکلات واحدهای صنعتی بپردازند و ملزم به اجرای مصوبات کارگروه و ارائه نتایج به دبیرخانه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هستند.
جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی در سال های اخیر خالی بوده است و این وضعیت باید جبران شود.
سرمست با تاکید بر اینکه باید از منابع اعتباری صندوق توسعه ملی برای توسعه استان متناسب با سهم آن از اقتصاد کشور جذب شود، اضافه کرد: جای صندوق توسعه ملی در آذربایجان شرقی در سال های اخیر خالی بوده است و این وضعیت باید جبران شود.
وی همچنین با تاکید بر لزوم هم افزایی و همکاری حداکثری سازمان های مسوول برای صیانت از فرصت های اشتغال استان و ارتقای آن، بر حضور میدانی مدیران در واحدهای تولیدی تاکید کرد و گفت: برای اینکه مشکلات واحدهای تولیدی را درک کنیم باید مدیریت به صورت میدانی بوده و کارگروه تسهیل در کف میدان حضور داشته باشد تا مشکلات را کاملا درک کند.
شرکت های دانش بنیان به واحدهای تحقیق و توسعه شرکت های بزرگ متصل شوند
استاندار آذربایجان شرقی حمایت از جوانان کارآفرین را از اهداف اصلی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید عنوان کرد و گفت: تمهیداتی انجام شود تا تولیدات و محصولات شرکتهای دانشبنیان به جامعه هدف معرفی و ارائه شود.
سرمست با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان دارای خلاقیت و دانش مورد نیاز هستند، افزود: خلاء اصلی این شرکتها، بحث مالی است و اگر دستگاههای مسئول از آنها حمایت کنند شرکتهای دانشبنیان کوچک نیز رشد خواهند کرد.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه طرح های برتر شرکتهای دانشبنیان باید به اشتراک گذاشته شود تا معرفی شوند و تحت حمایت قرار گیرند، گفت: اگر بخواهیم شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری رشد کنند باید آنها را به واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای بزرگ متصل کنیم .
واحدهای صنعتی نیازهای مهارتی خود را اعلام کنند
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به کمبود نیروی کار در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات واحدهای صنعتی، کمبود نیروی کار ماهر است که به دانشگاه نیز برمیگردد، چرا که ورودی و خروجی دانشگاه ها در راستای تربیت نیروی انسانی برای بازار کار نیست و فارغ التحصیلان هیچ نسبتی با صنعت و بازار کار ندارند.
وی تاکید کرد: واحدهای صنعتی نیازهای خود به مهارت را اعلام کنند و دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های صنعتی نیز تامین نیروی کار ماهر برای واحدهای صنعتی را در جذب دانشجو مد نظر قرار دهند.
به گزارش ایرنا در نشست های رفع موانع تولید در شهرستان ها و شهرک های صنعتی استان، مسایل مبتلا به واحدهای تولیدی احصا و برای رفع مشکلات که به طور عمده نبود سرمایه در گردش، ناتوانی در اعائده تسهیلات و مشکلات مربوط به تامین انرژی است اقدام می شود.
به گزارش ایرنا، بیش از چهار هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند.
نظر شما