به گزارش ایرنا، علی همتی چهارشنبه در میزگرد 'پسابرجام و فرصت های توسعه استان فارس' در خبرگزاری جمهوری اسلامی مركز استان در شیراز، تلاش های كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان برای گره گشایی از مشكلات صنایع در شرایط تحریم را یادآورشد و افزود: با توجه به مشكلات فراروی واحدهای صنعتی فارس كه بخش عمده آن در زمینه كمبود نقدینگی است، می توان از فرصت رفع تحریم ها برای گره گشایی از مشكلات واحدهای صنعتی و ارتقای تولید در استان به خوبی بهره گرفت.
وی اظهار كرد: تحریم ها به گونه ای بر اقتصاد كشور اثر گذاشتند كه بخشی از صنعتگران را از فرایند تولید به مجموعه فعالیت های غیرشفاف، غیرتولیدی، ناكارآمد و غیرپاسخگو سوق داد و متاسفانه دست سودجویان را برای ضربه به واحدهای تولیدی باز گذاشت تا حدی كه امروز بخش قابل توجهی از واحدهای تولیدی در كشور و استان فارس یا نیمه تعطیل هستند یا با ظرفیت كوچكی به تولید مشغول هستند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: این وضعیت گرفتاری ها و مشكلات جدی در بخش اشتغال ایجاد كرده است و سبب شده كه در هر خانواده ای جوانان بیكار و جویای كار ازشغل بی بهره باشند؛ از این رو در فضای پسا تحریم باید به دنبال احیای فرصت های شغلی از دست رفته باشیم.
همتی ادامه داد: در چنین فضایی، كارخانه های بزرگی در استان فارس كه هفت یا هشت سال قبل برای هزار، دو هزار و حتی سه هزار نفر اشتغال ایجاد كرده بودند با موانع و مشكلات زیادی روبرو شدند به گونه ای كه امروز شمار واحدهای صنعتی استان كه بیش از یك هزار نیروی شاغل دارند به تعداد انگشتان دست نیست و حال آن كه این كارخانه ها در شرایطی كه تحریمی علیه كشور تصویب نمی شد می توانستند سطح تولید خود را ارتقا دهند اما آثار تحریم ها به گونه ای پیش رفت كه جرات و جسارت فعالیت را از برخی واحدها گرفت.
وی گفت: تحریم ها در حوزه های معدنی نیز اثرگذار بود و سبب شد كه معادن كشور از ماشین آلات مجهز به فناوری روز دنیا كمتر نصیب برند و بدین گونه واحدهای معدنی در سال های گذشته نتوانستند اشتغال پایدار داشته باشند و به خاطر ناتوانی در عرضه محصولات بروز، توان صادرات را نیز از دست دادند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اظهار كرد: این استان از ظرفیت های بزرگ در حوزه معادن سنگ های تزیینی، آهن، مس، نیكل، گچ و خاك نسوز برخوردار است كه برداشته شدن تحریم ها می تواند زمینه ساز سرمایه گذاری در این عرصه و بهره گیری بیشتر از ظرفیت معادن در رشد اقتصادی و توسعه منطقه و كشور باشد.
همتی گفت: اگر كشور در شرایط تحریم قرار نمی گرفت و تولیدكنندگان و فعالان اقتصادی قادر به مبادله تجاری و پولی با كشورهای دیگر بودند، هزینه های تولید در كشور اینچنین افزایش نمی یافت و قدرت رقابت را از تولیدكنندگان ایرانی با دیگر رقبا در سطح جهان نمی گرفت.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به وجود معادن بزرگ سنگ های تزیینی و مرمریت در شمال استان گفت: مردم دو شهرستان برخوردار از این معادن در گذشته به دنبال فعالیت این معادن و صادرات محصولات آنها كمتر پیش می آمد كه مشكل معیشتی داشته باشند و به دنبال فعالیت این معادن، چندین واحد سنگ بری و فرآوری زیرمجموعه های این معادن نیز فعال بود اما این ظرفیت ها از ظرفیت های خوب در سطح ملی بود كه در روند تحریم ها آسیب جدی متحمل شد.
وی اظهار كرد: با این وجود، برداشته شدن تحریم ها می تواند زمینه اثرگذاری معادن مس و نیكل در بوانات، سنگ چینی در نی ریز و ... در رشد اقتصادی استان و كشور نقش داشته باشد.
همتی گفت:بهره گیری از ظرفیت بزرگترین ذخایر خاك نسوز كشور در شهرستان آباده و استقرار صنایع پایین دستی می تواند بسیاری از مشكلات اشتغال و معیشتی را در منطقه شمال استان مرتفع كند.
وی با اشاره به وجود ذخایر دولومیت در جنوب استان فارس به ویژه در شهرستان های لامرد و مُهر اظهار كرد: این ذخایر می تواند در تولید شمش منیزیوم كاربرد داشته باشد و با استقرار ماشین آلات بروز در فضای پسابرجام می توان از این ظرفیت به شكل بهتری بهره گرفت.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در ادامه با بیان این كه این استان تامین كننده 13 درصد سیمان مورد نیاز كشور است، گفت: بروز پاره ای ناامنی ها در كشورهای همسایه كه مقاصد صادراتی محصول سیمان استان بودند و از طرفی ركود بخش مسكن و ساخت و ساز به این واحدهای تولیدی آسیب زده است.
وی اظهار كرد: در فضای پساتحریم و با توجه به مبادلات كهن تجاری كشور و به ویژه استان فارس با كشورهای حاشیه خلیج فارس، این استان می تواند نیازهای این كشورها به محصولات لبنی، كاشی و سرامیك و ... را پاسخگو باشد.
همتی گفت: با توجه به امنیت و فضای آرامش در ایران در منطقه پرالتهاب خاورمیانه، فرصتی تاریخی فراروی ایران است تا فرصت های از دست رفته در ده سال گذشته كه نتیجه عملكرد دولت های نهم و دهم بوده است را احیا و به نفع كشور بهره برداری كند.
در این میزگرد، معاون امور صنایع و جانشین معاونت امور معادن و اكتشافات معدنی، مسوولان روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فرس نیز حضور داشتند. ك/2
2027 / 1876
میزگرد ایرنا درباره شرایط پسابرجام
امیدبه حل مشكلات صنعت فارس پس ازرفع تحریم ها
۲۹ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۱۸
کد خبر:
81808347
شیراز- ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس تحریم ها علیه كشورمان را عامل بالا بردن هزینه های بخش تولید و خروج ایران از گردونه رقابت در بازارهای جهانی خواند و گفت: امید است بسیاری از تنگناهای صنعت كشور و استان فارس را در فضای پس از اجرایی شدن برجام و از میان برداشته شدن تحریم ها حل و فصل شود.