۲ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۲۲
کد خبر: 81810739
T T
۰ نفر

فرياد يا حسين (ع) در هندوستان طنين انداز شد

۲ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۲۲
کد خبر: 81810739
فرياد يا حسين (ع) در هندوستان طنين انداز شد

دهلي نو - ايرنا - همزمان با عاشوراي حسيني مراسم پرشور عزاداري با حضور ميليون ها نفر از شيعيان و عاشقان اباعبدالله الحسين (ع ) در حسينيه ها و امام باره هاي هندوستان برگزار و نداي يا حسين(ع) در اين كشور طنين انداز شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا؛ شهرهاي دهلي، لكنو، حيدرآباد، بمبئي، عليگر، كشمير، امروهه، بنگلور، ميسور، مظفرنگر و چندين شهر ديگر هندوستان از جمله شهرهايي بودند كه عزاداري حسيني از اول محرم در آنها برگزار شد و امروز (شنبه) در روز عاشورا اين سوگواري ها به اوج خود رسيد.
شيعيان ساكن دهلي نو پايتخت هند نيز امروز همگام با ديگر شهرهاي اين كشور در دهمين روز محرم با راه اندازي دسته هاي سينه زني و زنجيرزني در مسجد شيعيان و خيابان هاي اطراف آن در كشميرگيت ياد سرور آزادگان جهان را گرامي داشتند.
حدود 30 درصد از جمعيت 200 ميليون نفري مسلمانان در هند را شيعيان تشكيل مي دهند و اين كشور بعد از ايران دومين قطب تجمع شيعيان محسوب مي شود.
شركت اهل سنت، هندوها و پيروان اديان ديگر در عزاداري امام حسين (ع) از ويژگي هاي منحصربفرد عزاداري ايام ماه محرم در هندوستان است.
همچنين تعدادي از آنها نيز همانند شيعيان اقدام به توزيع غذاهاي نذري ، شير و شربت مي كنند.

** امام حسين الگوي بشريت
'سيد افروز مجتبي نقوي ' يكي از علماي شهر امروهه درخصوص عزاداري ماه محرم مي گويد: شيعيان ، اهل سنت ، سيك ها و مسيحيان در آيين عزاداري امام حسين (ع ) شركت مي كنند.امام حسين (ع) نه تنها براي مسلمانان بلكه براي همه بشريت الگو است.
به گفته وي ؛ بسياري از هندوها به هنگام برگزاري مراسم عزاداري به استقبال علم حضرت عباس(ع) مي آيند و با گل و شيريني از آن استقبال مي كنند.

**عزاداري ايرانيان مقيم دهلي
ايرانيان مقيم هندوستان نيز از اول ماه محرم تا روز عاشورا همچون ديگر شيعيان و عاشقان اباعبدالله الحسين(ع) در شهرهاي مختلف اين كشور با حضور در محافل و مراسم عزاداري، شوري حسيني برپا كردند و به سينه زني و سوگواري پرداختند.
در مراسمي كه روز شنبه همزمان با روز عاشوراي حسيني با حضور جمع زيادي از ايرانيان مقيم هندوستان در خانه فرهنگ جمهوري اسلامي در دهلي نو برگزار شد، شور عزاي حسيني به اوج خود رسيد و عزاداران در فضايي معنوي و روحاني به ياد سرور و سالار شهيدان كربلا و ٧٢ تن از يارانش به عزاداري و سينه زني پرداختند.
در آغاز اين مراسم كه حجت الاسلام مهدي مهدوي پور نماينده ولي فقيه، غلامرضا انصاري سفير ايران، مسوولان نهادهاي ايراني مستقر در هندوستان و جمع زيادي از خانواده ها و دانشجويان ايراني حضور داشتند، زيارت پر فيض عاشورا در فضايي معنوي و روحاني قرائت شد و مراسم با تلاوت آياتي چند از كلام الله مجيد ادامه يافت.
حجت الاسلام محمد رضا سالك نماينده جامعه المصطفي در هندوستان با تشريح وقايع روز عاشورا و نحوه به شهادت رسيدن امام حسين (ع) و فرزندان و يارانش و به اسارت گرفته شدن خانواده آن حضرت، اظهار كرد: عاشورا هم روز حزن و اندوه و هم روز پيروزي خون بر شمشير است، همچنين روز فداكاري و ايثار و شهادت و از خودگذشتگي مي باشد.
وي افزود: نهضت حسيني نهضتي بود كه درس آزادگي را به انسان ها آموخت و بسياري از نهضت ها و حركت هاي مردمي و آزادي خواهانه در جهان از اين نهضت الهام گرفته و انقلاب اسلامي نمونه اي از اين حركت هاي مردمي است كه با الهام از نهضت حسيني آغاز شد و به پيروزي رسيد.
حجت الاسلام سالك گفت: شب و روز عاشورا از حيث زمان كوتاه بود اما حوادث آن به بلنداي تاريخ عظمت داشت و لحظه لحظه هاي آن براي بشريت درس و عبرت بود.
وي اظهاركرد: تاكنون هزاران جلد كتاب در تشريح و تبيين ابعاد مختلف اين روز بزرگ نگاشته شده و به رشته تحرير درآمده است، كه بيانگر عمق و عظمت بالاي عاشورا و نهضت حسيني است.
رييس جامعه المصطفي در هند با تشريح سخنراني هاي امام حسين(ع) در شب و روز عاشورا، تاكيد كرد: امام حسين(ع) در اين سخنراني ها با همه اتمام حجت كرد و لذا قيام كربلا و عاشورا و نهضت حسيني براي همه اتمام حجت مي باشد.
همزمان با ظهر عاشورا ؛ عزاداران حسيني نماز ظهر عاشورا را به امامت نماينده ولي فقيه در هندوستان اقامه كردند.
چنين مراسمي در خانه هاي فرهنگ و انجمن هاي اسلامي دانشجويان ايراني در شهرهاي مختلف هندوستان از جمله بمبئي، حيدر آباد، پونا، بنگلور، ميسور و عليگر با حضور ايرانيان مقيم اين كشور برگزار شد.
*آساق*1600** 3404