۴ آبان ۱۳۹۴، ۹:۴۴
کد خبر: 81812328
T T
۰ نفر
وقتي كه نعمت بارندگي براي روستاهاي نوشهر نقمت مي شود

نوشهر- ايرنا - يكي از ويژگي آب و هوايي شهرهاي شمالي استان مازندران، بارش باران در اكثر فصول سال است ولي اهالي تعدادي از روستاهاي زيبا و سرسبز بخش مركزي شهرستان نوشهر بر عكس همه مردم، به خاطر گل آلود شدن آب آشاميدني آنان به هنگام تغييرات جوي دعا مي كنند تا باران نبارد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، بيش از سه هزار مشترك روستاهاي انارور ، حمزده سفلي ، حمزده عليا ، سنگسرا و ملكار در بخش مركزي شهرستان گردشگر پذير نوشهر سالهاست پس از هر بارندگي از مشكل گل آلود بودن آب آشاميدني منطقه خود رنج مي برند.
آلودگي آب اين روستاها در فصل بارندگي بخصوص پاييز كه بارش زيادي در اين منطقه رخ مي دهد ، باعث مشقت ساكنان بخصوص افراد سالخورده مي شود.
آب آشاميدني اين روستاها به هنگام آلودگي به آب هاي مزارع زراعي شبيه است و يا به قول ساكنان اين روستاها بيشتر به نوشابه زرد شباهت دارد كه پس از هر بارندگي حداقل تا يك هفته غير قابل شرب است و مسئولان آب و فاضلاب روستايي نيز براي رفع اين مشكل، هرازگاهي با تانكر براي آنان آبرساني مي كنند.
يكي از اهالي روستاي سنگسرا در اين باره گفت : با اين كه بارها اين موضوع به اطلاع مسئولان ذيربط بويژه بخشداري ، فرمانداري و مديريت شبكه بهداشت و درمان شهرستان رسانده شد ، اما تاكنون اين مشكل حل نشده است.
ابوالقاسم سليماني در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : اگرچه عده اي از اهالي براي پيشگيري از ابتلا به برخي از بيماري ها ناشي از نوشيدن اين آب ناگزيرند آب معدني خريداري كنند و بنوشيد اما غالب آن ها آب آشاميدني خود را از چاه و يا آبي كه در شبكه هاي قديمي آن هم فقط شماري از اهالي روستا از آن بهره مند ، تامين مي كنند.
وي ادامه داد : عده اي نيز به علت بضاعت اندك مالي ناگزيرند اين آب را بجوشند و بنوشند هرچند بنا به اظهارنظر پزشكان و متخصصان افرادي كه به برخي بيماري مبتلا مي شوند ، ناشي از نوشيدن آب ناسالم است و از سويي ديگر برخي از روستاييان منطقه در آينده دچار بيماري شوند اتفاقي دور از انتظار نيست .
سليماني كه خود را دهيار پيشين اين روستا معرفي كرد ، گفت : اكنون رنگ آبي كه گل آلود مي شود بيشتر شبيه نوشابه هاي زرد است و حتي نمونه اي از آن را براي ديدن برخي از مسئولان ذيربط به فرمانداري ، بخشداري ، شركت آب و فاضلاب و شبكه بهداشت و درمان شهرستان فرستاده شد.
وي افزود : هرچند با ساخت مجتمع آبرساني اهالي اين روستا ديگر دغدغه كمبود آب ندارند اما گل آلودگي آب در زمان بارندگي سبب شده است تا آن ها مشكلات دوره هاي گذشته ناشي از كمبود و قطع پيوسته آب آشاميدني را بر وضعيت موجود ترجيح دهند.
اين روستايي گفت : نكته مهم تر اين است با اين كه مسئولان مي دانند كه در زمان بارندگي آب آشاميدني اين روستا گل آلود مي شود حتي از فرستادن آب با تانكر جهت توزيع در ميان روستاييان اين منطقه نيز دريغ مي كنند.
يكي ديگر از اهالي روستاي انارور نيز با ابراز نگراني از وضعيت آب آشاميدني اين روستا از مديران ادارات ذيربط بويژه شركت آب و فاضلاب روستايي خواست تا نسبت به حل آن چاره اي بينديشند.
غلامعلي خوجوي نيا گفت : شايد بيشتر روستائيان اين منطقه تاب و تحمل ديگر مشكلات موجود در منطقه از جمله نداشتن راه روستايي مناسب ، اشتغال ، نبود حمايت هاي لازم از بخش كشاورزي و دامداري را داشته باشند اما ناسالم بودن آب آشاميدني به عنوان معضلي است كه با سلامت مستقيم مردم ارتباط دارد.
وي افزود : اغلب اهالي در روزهاي بارندگي با صرف مبالغي به جاي آب گل آلود، آب معدني مي نوشند اما استحمام كردن با اين آبي كه يك هفته پس از بارندگي نيز گل آلود است از دغدغه هاي جدي آنهاست.
مديرشبكه بهداشت و درمان نوشهر نيز قرار گرفتن اين روستاها زيرپوشش شركت آب وفاضلاب روستايي را به عنوان يكي از راهكارهاي اساسي حل اين معضل دانست.
سيدرحيم سيدپور گفت : در اين زمينه نشست هاي متعددي با مديران دستگاه هاي اجرايي ، اعضاي شوراهاي اسلامي و دهياران اين روستاها برگزارشد ولي به نظر مي رسد كه اعضاي شوراهاي اسلامي آمادگي لازم را براي واگذاري تاسيسات آبرساني اين روستاها به شركت آب و فاضلاب ندارند.
وي وضعيت شبكه آبرساني اين روستا را بسيار اسفبار توصيف كرد و افزود : بخشي از گل آلود بودن آب در اين مناطق ممكن است به علت نفوذ آب هاي زيرزميني به داخل شبكه هاي فرسوده بر اثر شكستگي قسمتي از اين شبكه ها باشد.
مديرشبكه بهداشت و درمان نوشهر نيز گفت : اين شبكه در زمينه سالم و يا ناسالم بودن آب آشاميدني حوزه شهري و روستايي نقش نظارتي دارد البته هشدارهاي بهداشتي مبني بر رعايت نكات بهداشتي به مصرف كنندگان اين منطقه داده مي شود و ازسويي نيز كارهاي كلرسنجي مخزن هاي آبي طبق برنامه در موعد مقرر توسط نيروهاي اين شبكه انجام مي شود .
وي افزود : هم اينك يكي از راه هاي انتقال ويروس و بروز آلودگي هاي متعدد گوارشي درميان افراد جامعه ناشي از نوشيدن آب ناسالم و آلوده است و اگرچه اهالي اين روستاها در نوشيدن آب توجه جدي به توصيه هاي بهداشتي دارند اما اين معضل اكنون دغدغه جدي تمامي مسئولان است و بايد هرچه زودتر رفع شود.
رئيس شركت آب وفاضلاب روستايي نوشهر نيز گفت : آب اين روستاها از چشمه دودگر واقع در مناطق بالا دست جنگلي تامين مي شود و در زمان بحران كم آبي و نباريدن، حفره هاي منابع تغذيه اين چشمه خالي مي شود به نحوي كه پس از اولين بارش پاييزي اين حفره ها مملو از خاكروبه شده و سبب گل آلوده شدن آب آشاميدني روستاييان اين منطقه مي شود.
خليل اسماعيلي افزود : گل آلودگي آب اين روستا ها بيشتر در فصول پاييز رخ مي دهد و آبي كه ازاين چشمه تامين مي شود به علت بكر بودن بسيار سالم است و مشكلي ندارد.
وي ابراز اميدواري كرد كه با نصب دستگاه هاي كدورت زدا در كنار مخزن آب اين چشمه ، درماه جاري مشكل آب آشاميدني اهالي اين روستاها برطرف خواهد شد.
رئيس شركت آب و فاضلاب روستايي نوشهر گفت : در زمان بارندگي نيز به اهالي اين روستاها هشدار داده مي شود تا از اين آب ننوشند و بيشتر از آب معدني ، آب چاه و يا آبي كه به وسيله خودروهاي تانكر درميان آن ها توزيع مي شود ، استفاه كنند.
فرماندار نوشهر نيز بارها در نشست هاي مختلف اداري بر لزوم اتخاذ تدابير ويژه مديران دستگاه هاي اجرايي و ادارات ذيربط نسبت به حل معضل گل آلودگي آب آشاميدني روستاهاي اين منطقه تاكيد كردند.
محمدعلي قمي اويلي در نشست هفته پيش ستاد مديريت بحران شهرستان هم به اعضاي اين ستاد گفته بود تا به وسيله خودروهاي تانكردار آب آشاميدني اهالي اين روستاها را تامين كنند.
از جمعيت 123 هزار نفري شهرستان گردشگرپذير نوشهر واقع درغرب مازندران دست كم 64 هزار نفر در روستاهاي بخش مركزي اين شهرستان گردشگرپذير سكونت دارند.
7078 /1602//1654