در این میزگرد دلایل و عوامل ورود و قاچاق میوه های خارجی، اقدامات نظارتی و برنامه ریزیها در زمینه كنترل و جلوگیری از این روند، پیامدهای واردات بی رویه و غیرقانونی و نیز راهكارهای ساماندهی وضع موجود با حضور دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی، رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، جانشین ناظر گمركات خراسان رضوی، مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی، رئیس اداره توسعه تجارت همین سازمان و نیز رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد به بحث و بررسی گذاشته شد.
* سودجویان در بازار میوه در كمین فرصت مناسب
به رغم ممنوعیت واردات همچنان میوههای خارجی در بازار خودنمایی می كنند و در كنار محصولات داخلی با ضربه زدن به كشاورزان سلامت جامعه و اقتصاد كشور، جای خود را در سبد مصرف خانوار باز می كنند.
در این میان سودجویان بازار میوه با نیازشناسی از مصرف كنندگان، رصد بازار و تحرك به موقع اقدام به واردات و توزیع میوه های خارجی آن هم اقلامی می كنند كه در داخل كشور به وفور تولید می شود و به این طریق ضربات مهلك و جبران ناپذیری بر پیكره اقتصاد كشاورزی و تولیدكنندگان محصولات باغی وارد می كنند.
ضرباتی كه نه تنها جبران نمی شود بلكه روز به روز با تداوم واردات نابسامان میوه و نبود برنامه ریزی هدفمند برای آن بیش از گذشته تكرار می شود.
برای بررسی این مسئله نگاهی جامع از زوایای مختلف لازم است كه در آن نیاز و خواست مصرف كننده، مسائل بهداشتی، بیماریها و آفاتی كه با واردات قاچاق میوه سلامت جامعه و مزارع كشاورزی را تهدید می كند، ضعف نظارت و فقدان برنامه جامع، یكپارچه و هدفمند در مبارزه با قاچاق میوه در جهت حمایت از تولید داخل باید به خوبی مورد كنكاش و بررسی قرار گیرد.
یك سال پیش وزارت جهاد كشاورزی مسئولیت صدور مجوز واردات مواد غذایی، كالاهای اساسی و كشاورزی را بر عهده گرفت و از اواخر پارسال و اوایل امسال واردات هرگونه میوه و مركبات را ممنوع اعلام و تصریح كرد حجم تولید میوه های مختلف در داخل كشور كافی است و تقاضای داخلی را تامین می كند بنابراین نیازی به واردات نیست.
به نظر می رسد این ممنوعیت قانونی ظاهرا نتوانسته جلوی ورود میوه به كشور را بگیرد بطوری كه هم اكنون انواع و اقسام میوه های خارجی در بازار موجود است و بدون هیچ مشكلی خرید و فروش می شود.
هم اینك عمده ترین اقلام میوه خارجی موجود در بازار مشهد غیر از میوه های گرم سیری مانند موز، نارگیل، آناناس و انبه كه در كشور تولید نمی شود و واردات آن ممنوعیت ندارد شامل سیب فرانسوی، انگور چینی، سیب چینی، پرتقال مصری، نارنگی پاكستانی، انگور مكزیكی و گلابی چینی است.
* میوه قاچاق تیر خلاص بر سلامت مردم
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی با اشاره به اینكه میوه جزو كالاهای سلامت محور است گفت: در حوزه میوه دو مبحث قاچاق و سلامت مهمترین مسائل هستند كه در سیاستگذاری و برنامه ریزی مد نظر قرار می گیرد.
محمدابراهیم افشاری در میزگرد ایرنا افزود: میوه یك كالای سلامت محور است و از همین دیدگاه مبارزه با هرگونه واردات غیرمجاز آن از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی ادامه داد: تمام میوه هایی كه از مبادی قانونی وارد می شوند دارای شرایط خاصی هستند زیرا دوره قرنطینه را طی كرده و با تائیدیه سلامت جواز توزیع در بازار را دریافت می كنند.
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی گفت: این در حالی است كه میوه قاچاق بدون طی هیچیك از مسیرهای كنترل وارد شده و در بین مردم توزیع و مصرف می شود.
وی افزود: علاوه بر بحث سلامت مردم و ضرورت گذراندن مدت قرنطینه،سازمان حفظ نباتات در زمینه ورود میوه قاچاق حساسیت دیگری دارد و آن احتمال ورود آفات به داخل كشور است.
افشاری ادامه داد: بر این اساس حتی ورود یك آفت می تواند خسارات جبران ناپذیری به مزارع و باغها وارد كند.
وی گفت: در مورد میوه و مبارزه با واردات غیرقانونی آن از ابتدای امسال عزم جدی شكل گرفته لذا هم اینك قاچاق و واردات غیرمجاز میوه از مرزهای خراسان رضوی اتفاق نمی افتد لذا آنچه وارد این استان می شود از سایر استانهای همجوار است.
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی افزود: مقدار بسیار كمی میوه غیرمجاز همراه مسافر از افغانستان به این استان وارد می شود كه بیشتر شامل انگور آن هم در حجم بسیار محدود است.
وی ادامه داد: هم اینك مهمترین مسئله ورود میوه از استانهای جنوبی، غربی و سیستان و بلوچستان و از طریق جاده های مواصلاتی است.
افشاری گفت: از ابتدای امسال هیچ مجوز رسمی برای واردات مركبات به خراسان نداشته ایم، اما هم اینك در بازار چند قلم مانند پرتقال، نارنگی، سیب و سیر دیده می شود.
وی افزود: تنها مواردی كه دارای مجوز است و به صورت قانونی وارد خراسان می شود شامل میوه های گرمسیری است كه صرفا با مجوز خاص پیله وری و تعاونی مرزنشینان به صورت كاملا قانونی وارد می شوند.
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی ادامه داد: مدیریت مهار قاچاق میوه به منظور جلوگیری از صدمه اقتصادی به كشاورزان و باغداران اهمیت دارد لذا سیاست این كمیسیون در كشف و مبارزه با قاچاق میوه بر این است كه به كمك اتحادیه بارفروشان و میوه فروشان ضمن اطلاع رسانی به افراد
در صورت كشف میوه قاچاق بدون هیچ اغماضی محموله امحاء شود.
رئیس اداره توسعه تجارت سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: آفات وارداتی همراه با میوه های قاچاق بسیار خطرناك و جدی است.
فرهاد فرخ منش افزود: برای مثال سالها است كه باغها به آفت كرم گلوگاه انار مبتلا شده اند اما هنوز نتوانسته ایم آن را به خوبی مهار كنیم بنابراین هرگونه ورود آفت به میوه های داخلی می تواند آثار جبران ناپذیری بر جای گذارد.
وی گفت: در حوزه قرنطینه و رعایت قوانین مربوط به آن پروتكلهای بین المللی وجود دارد كه نمی توان خارج از آن رفتار كرد.
* امحاء محموله های قاچاق میوه
رئیس اتحادیه بارفروشان شهر مشهد در ادامه میزگرد ایرنا گفت: در سایه اجرای تصمیم امحای محموله های مكشوفه میوه جلوی بسیاری از تخلفات در زمینه قاچاق میوه گرفته شده است.
حیدر ساكن افزود: سلامت جامعه مهمترین دغدغه مسئولان و فعالان عرصه توزیع میوه است لذا با پیگیریهای انجام شده در چند ماه گذشته و نیز ارشادات و اطلاع رسانی در میادین میوه و تره بار شاهد مهار مطلوب قاچاق میوه هستیم.
وی ادامه داد: پیش از این در صورت كشف كالای قاچاق، طی روند قضایی واردكنندگان حتی مجوز توزیع را هم دریافت و در تناژ بالا اقدام به توزیع می كردند.
رئیس اتحادیه بارفروشان شهر مشهد گفت: در استعلام انجام شده از یكی از استانهای مركزی میوه های خارجی به رغم ممنوعیت واردات دارای نرخ رسمی اعلام شده از سوی اتحادیه مربوطه بود و این روند رسمی نرخگذاری حكایت از طبیعی بودن واردات غیرمجاز دارد حال آنكه در خراسان رضوی به هیچوجه شرایط به این شكل نیست.
وی افزود: از مشكلات موجود در خراسان رضوی میوه قاچاق در پوشش كالای داخلی است.
ساكن ادامه داد: از روشهای دیگر قاچاق میوه این است كه در كشورهای همجوار هنگام بارگیری در بخش جلوی كامیونهای یخچالدار كه قابل كنترل نیست میوه قاچاق جاسازی می شود و به عنوان پوشش از میوه هایی مانند موز كه واردات آن آزاد است برای پر كردن فضای بیرونی استفاده می شود.
وی گفت: در حوزه تعاونیهای مرزنشین و شبكه توزیع میوه نیز مشكلاتی را شاهدیم زیرا وقتی كالایی در پوشش بسته بندی داخلی عرضه می شود پیگیری و برخورد با متخلفان مشكل می شود.
* واردات آزاد چهار میوه گرمسیری
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی در ادامه میزگرد ایرنا گفت: وزارت جهاد كشاورزی بر اساس قانون تمركز وظایف و اختیارات واگذار شده تمامی مراحل تولید تا بازرگانی بخش كشاورزی را بر عهده دارد و در این راستا قاچاق میوه از معضلات مهم و نیازمند برنامه ریزی است.
سید حمیدرضا جوادی افزود: واردات هرگونه میوه به كشور ممنوع است، صرفا واردات چهار میوه گرمسیری شامل موز، آناناس، انبه و نارگیل به دلیل فقدان تولید داخلی از جمله محصولاتی هستند كه واردات آنها آزاد اعلام شده است.
وی ادامه داد: واردات بدون نیاز به اخذ مجوز این محصولات با هدف ایجاد فضای رقابتی و آزاد در این حوزه صورت می گیرد.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: قاچاق میوه ضربات جبران ناپذیری به بخش كشاورزی وارد می كند و مهمترین مطالبه باغداران در این زمینه مدیریت و برنامه ریزی اجرایی به منظور توقف كامل واردات میوه است.
* گام نخست مبارزه، تقویت تولید داخلی و افزایش قدرت رقابتی
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در ادامه میزگرد ایرنا گفت: سه عامل مهم در قاچاق میوه باید مورد توجه موثر در برنامه ریزیها باشد كه مهمترین آن نیاز مصرف كننده و چاره اندایشی برای پاسخ به آن است.
علی باخرد افزود: برخی میوه های وارداتی به رغم اینكه از مسافتی بسیار طولانی به كشور وارد می شوند به خوبی توان رقابت با تولیدات مشابه داخلی را دارند كه برای نمونه می توان به پرتقال مصری اشاره كرد.
وی ادامه داد: به رغم اینكه این میوه از آن طرف دنیا به كشور وارد می شود اما با قیمت پایین تر از تولیدات داخلی در اختیار مردم قرار می گیرد كه قطعا به دلیل ظاهر مطلوبتر و نیز ماندگاری بالا برای مصرف كننده جذابیت و مطلوبیت بالایی ایجاد و انگیزه خرید را در فرد ایجاد می كند.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در خرده فروشیها میوه های خارجی چشم نوازتر از انواع ایرانی هستند، همین امر در كنار ارزانتر بودن انگیزه خوبی برای تقویت قاچاق و در عین حال ظرفیت پذیرش در بازار توزیع دارد.
* واردات میوه از مبادی رسمی خراسان رضوی صفر است
جانشین ناظر گمركات خراسان رضوی نیز می گوید واردات میوه به این استان از مبادی رسمی صرفا شامل واردات میوه های گرمسیری از محل سهمیه و دارای معافیت از پرداخت حق ورودی گمركی است.
علی اشرفی افزود: خارج از این چارچوب به هیچوجه واردات میوه از مبادی رسمی خراسان رضوی نداریم و آنچه در بازار مشاهده می شود از ورودیهای غیر رسمی هستند.
وی ادامه داد: نیمه نخست امسال مرزنشینان خراسانی حدود دو هزار و 646 تن انبه وارد كرده اند كه از محل سهمیه رسمی واردات میوه های گرمسیری این بخش رقم خورده است.
جانشین ناظر گمركات خراسان رضوی گفت: واردات میوه های گرمسیری بطور كلی معاف از پرداخت ورودی و سهمیه گمرك است و به همین دلیل خروج این میوه ها از استان غیرقانونی و قاچاق تلقی می شود و در صورت كشف و ضبط خروج این محصولات از استان به دیگر مقاصد پرونده قاچاق تشكیل و محموله ضبط می شود.
وی افزود: همچنین در این مدت میوه آناناس از محل همین سهمیه معادل 4900 تن وارد خراسان رضوی شده است.
اشرفی ادامه داد: ترخیص محموله واردات میوه از گمرك مستلزم اخذ تاییدیه های لازم از سازمان ذیربط مانند سازمان حفظ نباتات، بهداشت و غیره است.
وی گفت: با بهره برداری از سامانه جامع گمرك ایران از 29 مرداد ماه گذشته، حذف پروانه سبز گمركی و جایگزینی كد پیگیری جلوی هرگونه تخلف و سوء استفاده گرفته شده است.
* مدیریت رقابت میان قیمت میوه داخلی و خارجی
رییس اداره توسعه تجارت سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی در ادامه میزگرد ایرنا در مشهد گفت: از جمله امتیازهای میوه های قاچاق موضوع قیمت پایین آنها است كه در این مورد سعی می شود با هدایت و حمایت سازمان به نوعی عرضه میوه داخلی ساماندهی شود كه در قالب آن رقابت قیمت را مدیریت كنیم.
فرهاد فرخ منش افزود: قیمت پایین میوه های خارجی وجه رقابتی است كه در برابر میوه های داخل دارد و در صورتی كه میوه داخل بر اساس رصد قیمتی و با همان ویژگی وارد بازار شود قابل رقابت است و این مسئله دقیقا به معنای مدیریت واسطه ها است.
وی ادامه داد: بحث قیمت و كیفیت دو عامل موثر در ممانعت از خرید میوه های خارجی است، البته نمی توان تقاضای موجود در شهرهای بزرگ را برای استفاده و خرید میوه های خارجی نادیده گرفت.
* نیاز به تولید میوه های صنعتی
رئیس اداره توسعه تجارت سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت تولید میوه های صنعتی به معنای میوه های قابل استفاده در صنایع غذایی گفت: برخی میوه های تولید داخل صنعتی نیستند در حالی كه برای مثال نارنگی پاكستانی می تواند به صنایع ارسال و تبدیل به آب میوه شود اما محصولات داخلی این امكان و قابلیت را ندارند.
وی افزود: با تولید میوه های صنعتی علاوه بر سودآوری می توان از واردات غیر قانونی محصولات مشابه جلوگیری كرد.
رئیس اداره توسعه تجارت سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی
ادامه داد: طی سالهای گذشته در زمینه وجه سلامت میوه های قاچاق اطلاع رسانی لازم و جامع صورت نگرفته بطوری كه در رصد انجام شده توسط دستگاههای آزمایش اكثر میوه های خارجی دارای سموم و فلزات سنگین بوده و به نوعی تهدیدی برای امنیت سلامت غذایی جامعه محسوب می شود.
* 85 درصد انبه وارداتی در شرایط سالم قرار ندارد
رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در ادامه میزگرد ایرنا گفت: 90 درصد حجم انبه وارداتی از پاكستان به خراسان بدون طی روندهای كنترلی صورت می گیرد.
ساكن افزود: در پی سختگیری نسبت به واردات انبه تنها در یك مورد 18 دستگاه كامیون حامل این نوع میوه از پاكستان در یك روز به دلیل مسائل سلامتی از مرز مرجوع شد.
وی ادامه داد: روند سم كشی انبه در قرنطینه شامل دو ساعت و نیم توقف آن در دمای 45 درجه است، پس از آن فریز میوه در سردخانه و حمل آن صرفا با كامیون یخچالدار از مهمترین مراحلی است كه برای سم زدایی انبه باید لحاظ شود.
رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد گفت: با توجه به اعمال نشدن شرایط صحیح قرنطینه در میوه انبه به جرات می توان گفت در صورت بررسی مشخص می شود كه 85 درصد انبه وارداتی به استان مشكل دار است.
وی همچنین اظهار كرد: بعضا مشاهده می شود كامیونهای ترانزیت میوه از كشورهای همجوار اقدام به توزیع میوه در داخل كشور هم می كنند.
ساكن افزود: اصفهان و شیراز از جمله شهرهایی هستند كه پایگاه توزیع چنین مواردی محسوب می شوند.
جانشین ناظر گمركات خراسان رضوی نیز در این خصوص گفت: آزادسازی محموله های مجاز میوه صرفا پس از تایید سازمانهای متولی انجام می شود، نمونه برداری، آزمایش و قرنطینه از اقداماتی است كه سازمانهای مسئول نسبت به تایید سلامت میوه وارداتی انجام می هند.
اشرفی افزود: امسال به تقویت امر صادرات بیش از گذشته توجه و ظرفیتهای خوبی در این زمینه تدارك دیده شده كه از جمله آن خالی بودن 70 درصد ظرفیت پروازهای چارتر برای صادرات اقلام سریع الفساد است.
* تمیهداتی برای ممانعت از قاچاق
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی گفت: گروهی جدید در دولت یازدهم برای شناسایی منابع قاچاق فعال شده و در این راستا 70 درصد كار ما تلاش در جهت پیشگیری از وقوع قاچاق است.
افشاری برخورد با خرده فروشان را نیز مفید توصیف و بیان كرد: افرادی كه دارای غرفه های میلیاردی در میدان بار هستند در صورت مشاهده برخورد قاطع و قانونی با متخلفان فروش میوه قاچاق، به هیچوجه اقدام به فعالیت در این عرصه نمی كنند.
وی افزود: خراسان رضوی از استانهای سرآمد در برخورد و مبارزه با قاچاق میوه است بطوری كه هرگونه فروش میوه خارجی به صورت محدود انجام می شود.
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی ادامه داد: از ابتدای امسال دو محموله میوه قاچاق از زنجان و یزد به این استان كشف و امحاء و همین اقدام موجب كاهش فعالیتها در این عرصه شده است.
وی گفت: در این زمینه نیازمند ایجاد همدلی و مشاركت همه بخشها با یكدیگر هستیم.
* فقدان سند راهبردی برای مبارزه با قاچاق میوه
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی در ادامه میزگرد ایرنا در مشهد گفت: هیچ سند و راهبرد روشن و واحدی برای مبارزه با قاچاق میوه وجود ندارد.
جوادی افزود: اخیرا وزیر جهاد كشاورزی در نامه ای به وزیر كشور خواستار برخورد جدی با بحث قاچاق میوه شده است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده برای افزایش كیفیت محصولات داخلی نیز گفت: یكی از اقداماتی كه به جد در خصوص آن فعالیت می شود شناسایی بازار هدف برای محصولات خاص مانند انار است كه البته در این زمینه جهاد كشاورزی به تنهایی نمی تواند عمل كند.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی افزود: سورتینگ میوه به معنای درجه بندی محصول بر اساس سایز نیز از مباحثی است كه پیگیری می كنیم تا بتوان بازاریابی بهتری در داخل و خارج برای میوه های تولید داخل داشت.
* میزان مصرف میوه در ایران دو برابر میانگین جهان
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی می گوید سرانه مصرف میوه در ایران بیش از دو برابر میزان مصرف جهانی است.
وی افزود: میانگین سرانه مصرف میوه در جهان 73 كیلوگرم و در ایران 151 كیلوگرم است.
باخرد سرانه مصرف میوه در اروپا را 93 كیلوگرم ذكر و بیان كرد: میزان مصرف میوه در ایران یك و نیم برابر اروپا است اما آیا میزان سمومی كه در تولید محصولات استفاده می شود و در پی مصرف وارد بدن می شود نیز یكسان است؟
وی گفت: مصرف سم در تولید محصولات باغی و كشاورزی در كشور ما چندین برابراستانداردهای جهانی است حال آنكه مجموع 93 كیلوگرم میوه مصرفی در اروپا برای یك فرد در طول سال هیچگونه سمی در خود ندارد.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: در گذشته واردات میوه به صورت كانتینری بود اما طی چند ماه اخیر حتی یك مورد ورود كانتینر حامل میوه قاچاق به این استان نداشته ایم و دلیل آن نیز پیگیری جدی مبارزه با قاچاق میوه بوده است.
وی ادامه داد: عمده میوه قاچاق به صورت اتوبوسی و خرده به پایانه می آید و سپس با وانت بار به سمت سردخانه برای دپو منتقل می شود بنابراین دیگر قاچاق كانتینری نداریم.
باخرد با اشاره به سختگیری و كنترل شدید در میادین میوه و تره بار گفت: با افزایش كنترلها حداقل میزان توزیع میوه قاچاق در سه میدان بار مشهد اتفاق می افتد.
وی در خصوص برخورد با خرده فروشان میوه های خارجی نیز گفت: با این افراد برخورد می كنیم اما سیاست كمیسیون مبارزه با قاچاق میوه بیشتر در حوزه پیشگیری است.
باخرد افزود: طی سه ماه گذشته نزدیك به 300 مورد بازرسی از خرده فروشان میوه در مشهد ثبت شده است.
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی نیز گفت: 151 كیلوگرم میانگین مصرف میوه در كشور ما بسیار بیشتر از واقعیت است.
افشاری افزود: 20 تا 25 درصد از حجم تولید میوه در خراسان رضوی در مراحل مختلف دور ریز و تبدیل به ضایعات می شود.
وی ادامه داد: مرزهای زمینی خراسان رضوی با حدود هزار كیلومتر طول كاملا كنترل شده است و قاچاق میوه از طریق هوایی و مرز غیرمجاز نیز صرفه اقتصادی ندارد بنابراین میوه خارجی موجود در خراسان بیشتر از طریق سایر استانها با جاسازی حمل و نقل می شود.
دبیر كمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوی گفت:
میوه های وارداتی مستقیم به سردخانه ها می روند و در زمان مناسب اقدام به توزیع آنها می شود.
*راهكارهای پیشنهادی
حیدر ساكن رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در میزگرد ایرنا گفت: ایجاد كارگروه مشترك میان متولیان در بخش تولید، توزیع، واردات و نظارت می تواند راهكاری موثر و در جهت ایجاد هماهنگی و هم جهت نمودن برنامه های مبارزه با قاچاق میوه باشد.
مدیر تنظیم بازار جهاد كشاورزی خراسان رضوی نیز تاكید كرد: برخورد خشن و سخت به تنهایی در مبارزه با قاچاق میوه موثر نیست بلكه باید رویكرد پیشگیرانه با تقویت توان داخلی در این زمینه صورت بگیرد.
سیدحمیدرضا جوادی گفت: در برخورد با خرده فروشان میوه های خارجی با نصب پرده ای مبنی بر اعلام علت تعطیلی و تاكید بر توزیع میوه ناسالم و غیر بهداشتی می توان در عین حال به مردم اطلاع رسانی صحیح كرد تا خود مردم خرید میوه های خارجی را تحریم كنند.
وی پیشنهاد تنظیم سندی به منظور تعیین وظایف هر دستگاه را در برخورد با قاچاق میوه ارائه داد و بر ضرورت سورتینگ میوه تاكید كرد.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز معتقد است اطلاع رسانی رادیویی و تلویزیونی به مردم، افزایش بازرسی و نظارت بر سردخانه ها، كشف مراكز دپوی میوه و نیز كمك تمامی دستگاههای دخیل در اطلاع رسانی به فروشندگان از جمله اقداماتی است كه می توان در این زمینه انجام داد.
علی باخرد افزود: همچنین باید در تعرفه میوه ها تجدیدنظر و میوه مورد نیاز و خواست مردم تولید شود.
وی گفت: علاوه بر این موارد ذخیره سازی مناسب میوه بگونه ای كه گردش میوه در بازار تنظیم و میوه خاص مردم هم موجود باشد نه تنها موجب جلوگیری از قاچاق می شود بلكه با شناسایی خلاء بازار این كمبودها پر می شود.ك/4
7496/1858
در میزگرد ایرنا بررسی شد؛
واردات میوه و تاثیر آن بر بازار محصولات داخلی و سلامت مردم
۵ آبان ۱۳۹۴، ۹:۴۰
کد خبر:
81813616
مشهد- ایرنا- واردات بی رویه و قاچاق میوه و تاثیر آن بر بازار فروش محصولات داخلی، خسارات وارده به كشاورزان و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن با حضور مسئولان و رئیسان ادارات و دستگاههای مرتبط در میزگرد تخصصی ایرنا در مشهد بررسی شد.