۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۶:۳۴
کد خبر: 81814443
T T
۰ نفر
ركاب زنی از كرانه های ارس تا سواحل قشم به عشق كودكان سرطانی

قشم- ایرنا- داریوش فیاضی دوچرخه سواری است كه بیش از سه هزار و 500 كیلومتر مسیر پر فراز و نشیب از كرانه های رود ارس در شمالی ترین نقطه تا سواحل جزیره قشم در جنوبی ترین نقطه ایران را در حمایت از كودكان سرطانی و جهانی كردن نام ژئو پارك قشم ركاب زده است.

با چهره ای محجوب، صورتی آفتاب سوخته و لبخندی كه در طول گفت و گو از لبانش محو نمی شود، سخنانش را با نام تك موزون طبیعت آغاز می كند و می گوید كه این اصطلاح حاصل تاملی است كه در مسیر ارس تا قشم بدان دست یافته و وجود خداوند متعال را در تك تك لحظه ها درك كرده است.
خود را متولد تیر 62 در شهرستان سرعین استان اردبیل و فرزند كوه سبلان معرفی می كند و با لهجه شیرین تركی آذری می گوید كه لبخندها لهجه ندارند و در زمینی كه دهكده جهانی است باید تلاش كرد كه همگان طعم شیرین لبخند را بچشند.
او از علاقه قدیمی خود به دوچرخه سواری، كوهنوردی، جهانگردی و جمع آوری اشیای قدیمی سخن به میان می آورد و می گوید كه چگونه این گرایش ها موجب دوستی با انسان های بزرگی همچون عظیم قیچی ساز كوهنورد مشهور كشورمان شده است و به قول وی این انسان های پاك و مصمم مسیر زندگیش را به عنوان یك كارشناس ارشد زمین شناسی، به سمت دوچرخه سواری و اداره یك مغازه كوچك به سبك روستایی در سرعین هدایت و حس حمایت از كودكان سرطانی را در وی بیدار كرده است.
فیاضی نخستین سفر طولانی خود با دوچرخه را سفر به دور آذربایجان در سال 86 اعلام می كند و می گوید كه در این سفر از جنگل های بكر ارسباران عبور كرده و در ادامه در سال 92 به یاد دوست خود مرحوم علی اسدی كوهنورد اردبیلی كه در صعود زمستانی به كوه های روسیه فوت كرد، مسیر اردبیل - مشهد را به طول یكهزار و 400 كیلومتر در مدت 9 روز به همراه حامد و حمید قربانی ركاب زده است.
وی با جملاتی ساده اما شیوا ادامه می دهد كه یكی از چالش های زندگیش این بوده كه پس از مرگ سرنوشت وسایل ارزشمندی كه با خون دل و تحمل هزاران مشقت در دوران دانشجویی و كار از سمساری های پایین شهر تهران خریداری كرده است، چه می شود؛ و وقتی به این جمله می رسد با لحنی مهربانانه می افزاید كه خواست خدا و آشنایی با دوستانی كه به قول سهراب سپهری بهتر از آب روان هستند، موجب شد كه با بخشش قسمتی از اموال خود، در راه حمایت از كودكان سرطانی گام بردارد و تلاش كند با بهره گیری از توان جسمی و ركاب زدن در مسیرهای طولانی، مسیر گسترش فرهنگ حمایت از كودكان سرطانی هموار شود.
فیاضی با بیان اینكه سفر خود از مرز بازرگان را چهارم مهر امسال تحت عنوان «از آراز (ارس) تا نگین خلیج همیشه فارس»آغاز كرده است و با حضور در قشم قصد دارد كه از ژئوسایت های این جزیره نیز بازدید كند و خود را حامل پیام حمایت از كودكان سرطانی و جهانی كردن نام ژئوپارك قشم به عنوان سرآمد چشم اندازهای گردشگری كشور معرفی می كند.
به اعتقاد این دوچرخه سوار هدف اصلی توسعه گردشگری، حمایت از اقتصاد مردم بومی مناطق مختلف جهان است و قشم به دلیل گستره جغرافیایی خاص و ظرفیت های بكر و بی نظیری كه در حوزه ژئوسایت ها دارد باید به عنوان تریبون گردشگری ایران و یكی از مقاصد اصلی گردشگری كشورمان به جهانیان معرفی شود.
این دوچرخه سوار كه به همراه حمید و حامد قربانی سفر سه هزار و 500 كیلومتری خود را از مرز بازرگان آغاز كرده بودند و در یزد همراهانش به دلیل نداشتن زمان كافی برای ادامه مسیر از وی جدا شدند، بهترین و ارزشمندترین خاطره خود در این سفر را دیدار با كودكان سرطانی بیمارستان كسایی اصفهان اعلام می كند.
وی می گوید بهرنگ كوفگر یكی از اساتید برجسته تار و سه تار كشورمان كه زندگی و كار خود را وقف كودكان سرطانی می كند نیز در این دیدار وی را همراهی كرده است.
فیاضی با تقدیر از تلاش های حمیدرضا محسن پور سرپرست مدیریت ژئوپارك قشم و اسدالله منفرد یكی از دوستانش كه به گفته وی نقشی مهم و كلیدی در برنامه ریزی، ساماندهی و شكل گیری این سفر ایفا كرده اند، از حمایت های مجتمع هتل و آبدرمانی ارشاد و آبگرم مدرن 'پهنلوی' سرعین نیز تقدیر می كند و می گوید كه در صورت ادامه این حمایت ها قصد دارد در یك سفر تیمی با شعار انسان هایی با قلب «پانجه آ» (Pangea) كه در اصطلاح زمین شناسی اشاره به اتحاد قاره ها دارد، نام و پرچم ایران را به عنوان كشوری حامی فرهنگ بخشش و كمك كردن در ویترین یونیسف ثبت كند.
این ركاب زن طولانی ترین و سخت ترین مسیری كه در یك روز ركاب زده است را 185 كیلومتر حد فاصل شیراز - جهرم و در جهت مخالف باد اعلام می كند و می گوید كه در این مسیر بود كه برای نخستین بار اهمیت آب را حس كردم و در نخستین توقفم در پلیس راه جهرم یك دل سیر آب خنك نوشیدم .
وی در حالی كه هنوز لبخند بر لبانش نقش بسته است، تلخ ترین خاطره سفرش را پرتاب كردن یك سیب از طرف سرنشینان یك خودرو اعلام می كند و می گوید كه این سیب از پشت، به پای چپش خورده و پایش از ركاب رها شده و خواست خدا بوده است كه توانسته تعادل دوچرخه را حفظ كند.
فیاضی با بیان اینكه این اتفاق در یك مسیر بیابانی رخ داد، می گوید كه بر اثر فشاری كه بر روی پاهایم بود ابتدا تصور كردم كه حیوانی وحشی پایم را كشیده و قطع كرده است و پای چپم تا دقایقی بی حس بود.
این ركاب زن با اخلاق كشورمان با بیان اینكه حضور در جمع كودكان سرطانی و نشاندن یك لبخند بر لب های این عزیزان را نمی توان با هیچ لذتی در جهان مقایسه كرد، اجرای برنامه های نمادین همچون ركاب زدن از ارس تا قشم را رویكردی موثر در جهت جذب بیشتر حمایت های مردمی و گسترش فرهنگ ایثار، بخشش و كمك كردن دانست.
وی معتقد است كه رسانه ای كردن اینگونه اقدامات نه برای كسب شهرت؛ بلكه با این هدف است كه مردم نیز نسبت به برخی موضوع های اجتماعی حساس شوند و حضور و مشاركت در انجام كارهای خیرخواهانه افزایش یابد.
از سعید زارع كندجانی
2090/