مهندس عبد الصاحب قائمي مدير جهاد كشاورزي كازرون چهارشنبه اعلام كرد:سطح زير كشت انار در شهرستان كازرون سه هزار ويكصد و هفتاد هكتار است كه سه هزار هكتار بارور است.
وي در مصاحبه با ايرنا گفت: ارقام انار توليدي در كازرون رباب، شيرين، بريت،ني ريزي است كه رقم رباب مرغوب ترين آنها است .
مهندس مهرداد بازيار كارشناس باغباني جهاد كشاورزي كازرون هم گفت: از ميزان توليد انار در شهرستان كازرون 30 در صد به مصرف داخلي شهرستان 40 درصد به ساير نقاط كشور و 30 در صد به كشورهاي حاشيه خليج فارس و كشورهاي اروپايي وآسياي ميانه صادرمي شود.
وي افزود: بخشي از انار توليد شده در باغ با روش خس نگهداري مي شود وپس از مدت حدود سه ماه بطور تازه به بازار عرضه مي شود . بازيار گفت: خس يا سردخانه طبيعي روشي براي نگهداري انار است كه كشاورزان حوضچه هايي به ابعاد دو متر در سه متر به عمق 60 سانتيمتر حفر مي كنند و در داخل آن از سنگه اي رودخانه چيده مي شود و انار برداشتي را روي سنگ ها مي چينند و روي آن ها را با شاخه درخت چنار مي پوشانند و تا مدت ها انار حفظ مي شود.
چيدن سنگ رودخانه كف واطراف حوضچه به اين دليل است كه انار با سطح زمين ارتباط پيدا نكند وپوشاندن روي انار با برگ چنار بخاطر اين است كه اگر غير از چنار باشد رنگ برگ ها به انار منتقل مي شود و انار تغيير رنگ مي دهد.
وقتي باران روي انار مي بارد آب از برگ ها عبور مي كند واز زير انار از سنگ ها خارج مي شود.
تفاوت خس يا سردخانه طبيعي با سردخانه هاي صنعتي در اين است كه اناري كه در سردخانه صنعتي نگه داري مي شود پس از خارج شدن مدت كمي مي توان از آن استفاده كرد ولي انار سردخانه طبيعي مدت بيشتري در بازار بطور تازه نگهداري مي شود.
برداشت انار در كازرون تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.
شهرستان كازرون در 120 كيلومتري غرب شيراز قرار دارد.
7372 / 1876
شيراز- ايرنا- برداشت انار از سه هزار هكتار باغ در كازرون آغاز شد كه مدير جهاد كشاورزي اين شهرستان گفت: پيش بيني مي شود امسال 45 هزارتن انار برداشت شود.