احمد رضا جعفري روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: سال گذشته 222 تن عسل از زنبورستانهاي اين شهرستان برداشت شده بود كه اين ميزان امسال به 291 تن افزايش يافته است.
وي علت افزايش توليد عسل در اين شهرستان را كنترل به موقع بيماريهاي زنبور، كوچ به موقع زنبورداران و غني بودن مراتع در فصل بهار عنوان كرد.
مدير جهاد كشاورزي خمين اظهار كرد: عسل مرغوب اين شهرستان از 22 هزار و820 كلني زنبورعسل با ميانگين توليد 13 كيلوگرم از هر كندو توليد شده است.
جعفري ادامه داد: چهار كارگاه فرآوري عسل و 22 فروشندگي، محصول توليدي اين شهرستان را به بازار مصرف داخلي و خارجي عرضه مي كنند.
مدير جهاد كشاورزي خمين گفت: سالانه 30 درصد ازعسل فراوري شده اين شهرستان به كشورهاي آسياي ميانه و آسياي جنوب شرقي و كشورهاي حوزه خليج فارس صادر مي شود.
جعفري گفت: 196 زنبوردار عضو شركت تعاوني زنبورداران هستند و شاغلين در حرفه زنبورداري شهرستان خمين به 219 نفر مي رسند.
شهرستان خمين يكي از قطبهاي توليد عسل در كشور محسوب مي شود كه از نظر كميت بعد از شهرستان شازند رتبه دوم توليد استان مركزي را دارد، اما از نظر كيفيت در جايگاه نخست استان ايستاده است.
گلوكز عسل توليدي مرغوب شهرستان خمين با اندازه گيري درآزمايشگاههاي واحد هاي فراوري كمتر از 4 درصد است و رطوبت آن نيز كمتر از 18 درصد اندازه گيري شده كه اين ويژگي ها باعث شده كه عسل توليدي شهرستان خمين از كيفيت و مرغوبيت برخوردار و در بازار داخلي و خارجي با برند ويژه عرضه و مورد استقبال قرار گيرد.
52 درصد از جمعيت 110 هزار نفري خمين كشاورز هستند .ك/3
7277/6199/6012
خمين – ايرنا – مدير جهاد كشاورزي خمين از پايان زمان برداشت عسل خبر داد و گفت: توليد اين محصول در اين شهرستان در سال جاري در مقايسه با سال گذشته 22 درصد افزايش يافته است.