۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۱۱
کد خبر: 81819423
T T
۰ نفر

باران باز هم اهواز را فلج كرد

۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۱۱
کد خبر: 81819423
باران باز هم اهواز را فلج كرد

اهواز- ايرنا- بارندگي در اهواز بازهم آبگرفتگي شديد معابر را به دنبال داشت، اين در حاليست كه فرماندار اهواز عملكرد شهرداري و آب وفاضلاب را در دفع آب هاي سطحي نامطلوب مي داند.

به گزارش ايرنا، باران باز هم اهواز را با چالش روبه رو كرد. بر اساس گزارش هواشناسي در سه روز گذشته (از ششم تا هشتم آبان) 69 ميليمتر باران در اهواز باريده است؛ بارشي كه در سال هاي خشك اخير بي سابقه بوده است. نتيجه آن داستان تكراري آبگرفتگي خيابان ها در بسياري از مناطق اهواز بوده است.
تصاوير آبگرفتگي خيابان ها با آغاز بارندگي در شبكه هاي اجتماعي دست به دست شده است. روايت شهروندان از بارندگي چند روزه نشان مي دهد كه مناطق سياحي، گلدشت، ملاشيه، پرديس، خروسي، كيان آباد و حصيرآباد اهواز در محاصره آب قرار گرفته اند.
يكي از ساكنان منطقه 'باغ شيخ' مي گويد: اين منطقه با كوچكترين بارندگي غرق مي شود و اين مشكل چندين سال است كه گريبان اهالي گرفته است اما مسئولان براي آن چاره انديشي نكرده اند.
يك شهروند ساكن منطقه پاداد نيز از آبگرفتگي خيابان هاي اين منطقه شكايت مي كند و مي گويد: با وجود اينكه منطقه پاداد جزو مناطق برخوردار شهر اهوازبه شمار مي آيد اما همچنان شاهد آبگرفتگي خيابان هاي اين منطقه هستيم.
وي مي افزايد: آب هاي ناشي از ساخت زيرگذر در منطقه پاداد نيز به آبهاي بارندگي اضافه كرده است.
شهردار اهواز با اشاره به بارندگي شديد در سه روز گذشته در اين شهر، مي گويد: با توجه به هشدارهاي هواشناسي و اطلاع از بارندگي، نيروهاي خدماتي شهرداري در آمادگي كامل بودند و با هماهنگي شركت آب و فاضلاب اهواز توانستند تمام ايستگاه هاي پمپاژ و تخليه آب هاي سطحي و فاضلاب را فعال كنند.
سيدخلف موسوي با بيان اينكه باران بيش از 20 ميليمتر اهواز را دچار مشكل آبگرفتگي مي كند، مي افزايد: مناطق كمپلو، كوي علوي، سه راه خرمشهر، زيتون، عامري، مركز شهر و باغ شيخ بيش از ديگر مناطق دچار آبگرفتگي شدند.
وي اضافه مي كند: آبگرفتگي ناشي از بارندگي پنجشنبه شب تا صبح رفع شد اما آبگرفتگي باران جمعه شب تا صبح امروز در بعضي نقاط ادامه داشته كه پيش بيني مي شود تا عصر امروز به طور كامل رفع شود.
موسوي دليل آبگرفتگي معابر اهواز ، پس از بارندگي را اجرا نشدن طرح دفع آب هاي سطحي اين كلان شهر عنوان مي كند و مي افزايد: بر اساس برآورد سال 90 اجراي اين طرح احتياج به 10 هزار ميليارد ريال اعتبار دارد.
وي اظهار مي كند: فاز نخست مطالعات اين طرح انجام شده و فاز دوم مطالعات نيز در حال انجام است كه با توجه به كمبود اعتبارات، اجراي پروژه هاي دفع آب هاي سطحي در نقاط بحراني بر اساس اولويت در حال انجام است.
به گفته وي، طرح اضطراري براي نقاط بحراني در منطقه باهنر انجام شده و در مناطق كوي علوي و كيانپارس در حال اجراست.
موسوي، عملكرد شهرداري اهواز را در دفع آب هاي سطحي قابل قبول مي داند و تاكيد مي كند: حجم بارندگي در اهواز به اندازه اي است كه اگر دفع آب هاي سطحي به درستي انجام نمي شد، اتفاق سال 76 تكرار مي شد و تمام اهواز را آب مي برد اما به دليل آمادگي شهرداري و آبفا اكنون وضعيت شهر بحراني نيست؛ اگر چه در نقاطي هنوز آبگرفتگي وجود دارد.

*فاضلاب بي اعتبار است
پيگيري خبرنگار ايرنا براي گفت وگو با مديرعامل و معاون شركت آب و فاضلاب اهواز بي نتيجه ماند اما معاون اين شركت در آخرين جلسه شوراي سلامت اهواز، دليل عمده مشكلات فاضلاب اين شهر را اجرا نشدن طرح جامع فاضلاب عنوان كرده است.
سعيد دشتي زاده تامين اعتبار طرح جامع فاضلاب را خواستار مي شود و مي گويد: فرسودگي فاضلاب و اجرا نشدن طرح جامع باعث افزايش هزينه هاي هر سال مي شود كه تامين اين مخارج از عهده ما خارج است.
وي مي افزايد: امسال 80 ميليارد ريال در زمينه فاضلاب اعم از خريد پمپ و لايروبي براي اين شركت بدهي ايجاد شده كه اين موضوع در بخش آب ايجاد مشكل خواهد كرد، البته تمام اين اقدامات ضروري بود و بايد انجام مي شد.
دشتي زاده تصريح مي كند: امسال هيچ اعتبار عمراني به شركت آب و فضلاب اهواز اختصاص داده نشده است.

*بي توجهي به هشدار
فرماندار اهواز اما مي گويد: از عملكرد شهرداري و شركت آب و فاضلاب در دفع آب هاي سطحي بارن هاي اخير راضي نيست.
اسماعيل ارزاني بيرگاني معتقد است: اگر اين دستگاه ها به وظايف خود به درستي عمل كرده بودند بسياري از اتفاقات كنوني رخ نمي داد و بسياري از مناطق با آبگرفتگي روبه رو نمي شدند.
وي با بيان اينكه ستاد بحران شهرستان اهواز از مرداد گذشته نسبت به آبگرفتگي و دفع آب هاي سطحي به شركت آب و فاضلاب اهواز و شهرداري هشدار داده است، مي افزايد: اين دستگاه ها آمادگي لازم براي مقابله با آبگرفتگي را نداشتند به طوري كه لايروبي فاضلاب به درستي انجام نشده بود و پمپ ها نيز آماده كار نبودند.
به گفته ارزاني بيرگاني، بارش بيش از 20 ميليمتر اهواز را با مشكل روبه رو مي كند اما اين باران در يك روز نباريده و انتظار بود مديريت بهتري صورت گيرد.
7151/6037