۱۰ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۰۸
کد خبر: 81820336
T T
۰ نفر

راه هاي پيشگيري از مسموميت غذايي را بشناسيم

۱۰ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۰۸
کد خبر: 81820336
راه هاي پيشگيري از مسموميت غذايي را بشناسيم

اهواز - ايرنا - مسموميت غذايي از جمله عارضه هايي است كه در نتيجه مصرف مصرف غذاهاي آلوده ايجاد مي شود، پس آشنايي با راه هاي پيشگيري از آن ضروري به نظر مي رسد.

يك كارشناس مواد غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: باكتري ها، ويروس ها، برخي انگل ها، فلزات خاص و مواد پرتوزا از جمله عوامل مسموميت زا هستند كه اين موارد مي توانند عامل ايجاد بيماري عفوني در انسان باشند و يا اينكه فقط تحت تاثير سموم مترشحه آنها مسموميت ايجاد كنند.
حسين عبدالعزيزي افزود: بيشتر مسموميت هاي غذايي به دليل رعايت نكردن بهداشت در هنگام تهيه غذا و يا نپختن كافي غذا ايجاد مي شود.
وي ادامه داد: به عنوان مثال، آشپزهايي كه پس از اجابت مزاج، دست هاي خود را به خوبي نمي شويند، عامل انتقال ميكروب هاي روده اي و يا هپاتيت A به ساير افراد مي شوند.
عبدالعزيزي با اشاره به اينكه مسموميت با دو نوع باكتري استافيلوكوك و سالمونلا شايع است گفت:با گذشت دو يا شش ساعت پس از خوردن غذاي حاوي ميكروب استافيلوكوك، نشانه هاي مسموميت از جمله تهوع، استفراغ، اسهال، شكم درد و سردرد و حتي شوك ظاهر مي شود.
استافيلوكوك‌ها، جنس مهمي از باكتري‌هاي گرم مثبت هستند و بسياري از گونه‌هاي اين نوع باكتري، بي آزار هستند و در سطح پوست و مخاط بدن انسان و ساير جانوران زندگي مي‌كنند.
اين كارشناس مواد غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: علائم مسوميت با سالمونلا پس از يك تا دو روز خود را نشان مي دهد و علائمي مشابه باكتري استافيلوكوك بروز مي كند.
سالمونلا باكتري گرم منفي است كه معمولا در جوجه‌ها و تخم‌مرغ‌ها وجود دارد و عامل يكي از شايع‌ترين مسموميت‌هاي غذايي است.
وي اضافه كرد: بيشتر مسموميت هاي غذايي پس از دو يا سه روز خود به خود بهبود مي يابند.
عبدالعزيزي در خصوص چگونگي آلوده شدن مواد غذايي اظهار كرد: اگر پخت و پز مواد غذايي به طور كامل انجام نشود، غذا در دماي كمتر از پنج درجه سرد نشود و مواد غذايي پخته شده در دماي گرم، بيشتر از حد باقي بماند از جمله عوامل آلوده شدن مواد غذايي است.
اين كارشناس مواد غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز در زمينه راه هاي پيشگيري از مسوميت هاي غذايي گفت: رعايت بهداشت شخصي، ظروف و وسايل آشپزخانه و دادن حرارت لازم به مواد غذايي در هنگام پخت از جمله اين راه ها است.
وي ادامه داد: هرگز ماهي يا مواد سرخ كردني را در روغن مانده از قبل سرخ نكنيد و مواد غذايي را بسته به نوع نياز و ميزان مصرف در يخچال يا فريزر نگهداري كنيد.
عبدالعزيزي افزود: مواد گوشتي نپخته در صورت ماندن بيش از يك يا دو روز در يخچال، قابل استفاده نيست و بايد در صورت داشتن بو يا مزه غير عادي از مصرف آن خودداري شود.
وي گفت: پس از مسموميت، آب بدن به دليل اسهال و استفراغ از دست مي رود، بنابراين بايد مايعات بيشتر مصرف شود.
وي اظهار كرد: افراد مسموم از خوردن نوشابه هاي محرك ديواره معده و محصولات لبني تشديد كننده اسهال، غذاهاي چرب، تند، شيريني و قهوه اجتناب كنند.
عبدالعزيزي گفت: بيشتر مسموميت ها با مراقبت هاي ويژه زير نظر پزشك در مدت 12 تا 48 ساعت برطرف مي شود مگر اينكه مسموميت در اثر باكتري هاي حاد و قوي باشد.
3004/ 6037