به گزارش روز یك شنبه روزنامه ژاپن تایمز، فومیو كیشیدا وزیر خارجه ژاپن و وانگ یی همتای چینی وی در سئول توافق كردند كه برای رسیدن به روابط حسنه دوجانبه و تقویت آن تلاش كنند.
در این دیدار كه پیش از نشست مشترك شینزو آبه نخست وزیر ژاپن با لی كه چیانگ نخست وزیر چین صورت گرفت بر ادامه روابط دیپلماتیك دو كشور نیز تاكید شد.
وانگ پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: راه های بهبود روابط دو كشور در این دیدار بررسی شد.
یك دیپلمات ژاپنی نیز كه در این دیدار حضور داشت گفت: وزیران خارجه دو كشور در این دیدار بر اهمیت اراده سیاسی رهبران دو كشور در بهبود و توسعه روابط دو جانبه تاكید داشتند.
وی كه خواست نامش فاش نشود افزود: البته بحث اصلی این دیدار فراهم كردن زمینه دیدار نخست وزیران دو كشور بود.
براساس گزارش این روزنامه، اختلافات ارضی و تاریخی دو كشور همكاری های دو غول اقتصادی آسیا را در زمینه های مختلف متوقف كرده و انتظار می رود دیدار سران دو كشور ، این موانع را از سر راه بردارد و مبادلات دو كشور افزایش یابد.
دیدار كیشیدا با وانگ ششمین دور از دیدارهای وزیران خارجه دو كشور چین و ژاپن از سال 2012 است.
نخست وزیران ژاپن و چین و رئیس جمهوری كره جنوبی نشست سه جانبه ای را فردا دوشنبه در سئول برگزار می كنند تا در خصوص حل و فصل اختلافات تاریخی و ارضی و همچنین صلح و ثبات در منطقه گفت و گو كنند.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن قبل از ترك توكیو به مقصد سئول به خبرنگاران گفت: امیدوارم مذاكرات معنی داری با طرف های چینی و كره ای داشته باشیم و در مورد اختلافات منطقه ای و مسائل جهانی مبادله نظر كنیم.
وی به دیدارش با رئیس جمهوری كره جنوبی پارك گئون هی در این سفر اشاره كرد و افزود: این دیدار نقطه عطفی در پنجاهمین سالگرد عادی سازی روابط دو كشور است و امیدوارم مذاكرات پرباری داشته باشیم.
نشست سه جانبه چین، ژاپن و كره جنوبی از ماه مه 2012 به دلیل سردشدن روابط ژاپن و كره به حالت تعلیق درآمده است.
كره جنوبی خواستار عذرخواهی ژاپن از سوء استفاده نظامیان این كشور در طول سال های 1910 تا 1945 از زنان كره ای است.
چین نیز خواستار برخورد و رفتار صادقانه ژاپن در مورد مسائل جنگ جهانی دوم است.
ژاپن نیز نگرانی هایی در مورد افزایش فعالیت های دریایی چین و جزیره سازی این كشور در دریای جنوبی چین دارد و خواستار تغییر موضع چین و احترام این كشور به آزادی تردد كشتی ها و رعایت قوانین بین المللی است.
نیروی دریایی آمریكا به تازگی یك ناوشكن مجهز به رهگیری و هدایت موشك در نزدیكی یكی از جزایر مصنوعی در مجمع الجزایر اسپراتلی در دریای جنوبی چین مستقر كرده كه با هشدار چین همراه شد.
واشنگتن بر آزادی ناوبری در آب های این دریا و رعایت قوانین بین المللی در این زمینه تاكید دارد.
براساس نوشته روزنامه ژاپن تایمز، چین مدعی حاكمیت بر كل دریای جنوبی چین است كه یكی از شلوغ ترین خطوط حمل و نقل در جهان است و هدف از ساخت جزایر مصنوعی در این دریا را غیر نظامی عنوان می كند.
با این حال، ناظران معتقدند كه در ساخت و سازهای صورت گرفته باندهای پرواز با قابلیت استفاده نظامی به چشم می خورد.
چین بارها خواستار حل اختلافات با مدعیان از جمله فیلیپین و ویتنام از طریق خود این كشورها شده و آمریكا و ژاپن را از دخالت در این امر برحذر داشته است.
البته شینزو آبه در این دیدار موضوع توسعه یك جانبه میدان گازی در دریای شرقی از سوی چین را نیز مطرح خواهد كرد كه در نزدیكی خط میانی مرزی این دریا درحال انجام است.
توكیو در پی تشویق پكن برای بازگشت به پای میز مذاكره و امضا پیمان همكاری برای توسعه مشترك میدان گازی در دریای شرقی چین است.
آساق**3077 **1446
تهران - ایرنا - وزیران خارجه ژاپن و چین بر بهبود روابط دوجانبه و نقش و اهمیت اراده سیاسی در روابط دو كشور تاكید كردند.