۱۰ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۴۹
کد خبر: 81820537
T T
۰ نفر
اتخاذ رویكردی مناسب و هم افزا در فضای سایبری ضروری است

تهران - ایرنا- رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور با بیان اینكه رویكرد منطقه پدافند غیرعامل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استفاده از فرصت ها و مراقبت از تهدیدات است، گفت: اتخاذ رویكردی مناسب و هم افزا و تعاملی در فضای سایبری امری ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا جلالی روز شنبه در همایش سراسری پدافند غیرعامل در پایداری حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل وزارت ارتباطات با بیان اینكه تهدیدشناسی یك رسالت انقلابی و وظیفه ای تخصصی در سازمان پدافند غیر عامل است، افزود: اگر كسی تهدید را نشناسد و نتواند در مقابل آن برنامه ریزی مناسب داشته باشد، خسارت جبران ناپذیری به كشور وارد می سازد.
وی تهدیدات را در دو حوزه طبیعی و انسان ساز قلمداد كرد و گفت: مقابله با تهدیدات انسان ساز وظیفه سازمان پدافند غیرعامل كشور است كه در این نوع تهدیدات دشمنی و خصومت و روحیه سلطه جویی نهفته است.
جلالی با اشاره به رشد سریعی كه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات پیدا كرده است، تصریح كرد: این رشد و توسعه هم تهدید و هم فرصت به دنبال داشته است.
رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور با تاكید بر اینكه باید از فناوری های نوین به نفع كشور استفاده كرد تا در این زمینه از جهان عقب نمانیم، گفت: نگاه ما به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نگاه تهدید محور نیست زیرا این نگاه موجب انزوا خواهد بود.
وی با بیان اینكه باید از سرمایه ها در این حوزه حفاظت كرد، افزود: تبدیل سرمایه های فیزیكی به سایبری فضای جدیدی ایجاد كرده كه این امر نیازمند صیانت بیشتر است.
رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور با اشاره به اینكه سرمایه ها به چهار دسته انسانی، فیزیكی، سایبری و معنوی تقسیم می شوند، گفت: در گذشته بیشتر سرمایه های فیزیكی و انسانی مدنظر قرار می گرفتند.
وی با تاكید بر اینكه امروز وارد عرصه سایبری شده ایم، تصریح كرد: بخشی از راه های قدرت در كشورها در حوزه سایبر تعریف می شود و سرمایه های فیزیكی به سرمایه های سایبری تبدیل شده اند كه دراین میان مدل های حفاظت، كنترل و دفاع تغییر پیدا كرده است.
جلالی با اشاره به اثر تهدید بر سرمایه كه اثر اولیه و ثانویه در این زمینه وجود دارد، افزود: نسبت اثرات اولیه به ثانویه یك به پنج است، به عنوان مثال قطع سرویس خدمات سایبری در حوزه پول، با پیامدهای اولیه و ثانویه مواجه است و مستقیماً می تواند امنیت كشور را تحت تاثیر قرار دهد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور گفت: در موضوع پدافند غیرعامل باید اثر تهدیدها در كشور را به صفر برسانیم و با كاهش آسیب پذیری، كاركردهای ضروری را تداوم بخشیم.
وی از ارتباطات به عنوان یكی از كاركردهای حیاتی جامعه بشری نام برد و افزود: تسهیل مدیریت بحران نقش اساسی در حوزه ارتباطات كشور دارد.
جلالی بر ارتقای پایداری ملی در حوزه ارتباطات تاكید كرد و افزود: نقش ارتباطات بی بدیل و قطعی است و میزان اعمال ملاحظات پدافند غیرعامل با این كاركردها رابطه مستقیم دارد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور به آستانه تحمل در حوزه های ارتباطی اشاره و تصریح كرد: كاركردها روز به روز اهمیت شان افزایش پیدا می كند و بدین منظور لازم است، همواره كاركردها را بازنگری كرده و الزامات آن را افزایش دهیم.
وی با اشاره به تغییر در سامانه های ارتباطی و كاركردهای آنها، گفت: امروز شاهد تغییر استراتژی دشمن و دكترین و تاكتیك آن هستیم كه خودش را در حوزه تهدیدشناسی نشان می دهد.
جلالی به توسعه ساختار نظامی در فضای سایبر، توسعه فرماندهی ها و حوزه جدید تهدیدات نظامی و ابعاد آن اشاره كرد و افزود: این فضای تهدید در حوزه فرهنگ، سیاست و اقتصاد به منظور كنترل قدرت ادراك كشورها، ایجاد می شود، به همین دلیل ما تكالیف حكومتی را در حوزه سایبری دنبال می كنیم.
رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور بر آینده پژوهی در مؤلفه های حوزه سایبر تاكید كرد و گفت: درك واحد مسئولین از حوزه سایبر و مؤلفه های آن چالشی ملی است و باید از سوی شورای عالی فضای مجازی حل شود.
وی بر داشتن نقشه راه، تبیین ابعاد و ابزاراین رویكرد تاكید كرد و افزود: حداكثر هماهنگی با هم افزایی در فضای سایبری كشور لازم است و در حوزه ارتباطی موضوع پدافند غیرعامل در اپراتورها و زیرساخت های شبكه ملی اطلاعات، براساس تقسیم كار، نقشه راه و درك واحد معلوم می شود.
اقتصام(3)2078/9132**1558
۰ نفر