۱۲ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۰۳
کد خبر: 81823800
T T
۰ نفر
بيش از 20 هزار مورد بيماري تب مالت در كشور گزارش شده است

بوشهر- ايرنا- رئيس اداره زئونوز مركز مديريت بيماري هاي واگير كشور گفت: بيش از 20 هزار مورد بيماري تب مالت در كشور گزارش شده است.

به گزارش ايرنا، دكتر محمد رضا شيرزادي روز سه شنبه در گردهمايي دو روزه كارشناسان زئونوز و مديران گروه بيماري هاي دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور در بوشهر افزود: براساس آمارها ميزان ابتلا به بيماري تب مالت كه از بيماري هاي مشترك انسان و دام است در پنج سال گذشته 70 درصد افزايش يافته است.
وي تصريح كرد: استانهاي غربي كشور به دليل وجود دامداري هاي متعدد بيشتر در معرض ابتلا به بيماري تب مالت هستند.
شيرزادي افزود: جمع شدن فضولات حيواني در روستاها، كشتار و عرضه غيربهداشتي دام، نزديك بودن محل زندگي انسان و دام و استفاده از لبنيات سنتي و غيرپاستوريزه از عوامل شيوع بيماري تب مالت در كشور است.
وي ناكافي بودن اقدامات كنترلي بيماري در دام، ضعف هماهنگي بين بخشي، توسعه صنايع دامپروري بدون استفاده از روش هاي علمي و مدرن و گسترش عادت هاي غذايي غيرمرسوم را از ديگر عوامل اصلي افزايش تب مالت در كشور ذكر كرد.
شيرزادي افزود: همچنين ناكافي بودن آگاهي در بهداشت فردي و محيط به خصوص در روستاها، جابه جايي و حمل و نقل حيوانات و عرضه و تبليغ استفاده از فراورده هاي لبني غير بهداشتي نيز از عوامل اصلي افزايش تب مالت در كشور است.
وي در خصوص بيماري سالك نيز گفت: هم اكنون 18 استان كشور به صورت بالقوه به اين بيماري آلوده هستند.
شيرزادي با بيان اينكه كانون بيماري سالك بيشتر در روستاها است افزود: مسافرت و عبور از اين مناطق نيازمند انجام اقدامات پيشگيرانه است.
وي تصريح كرد: مخزن بيماري سالك در موش هاي صحرايي و بياباني است و پشه خاكي و انگلهايي كه از موش ها خونخواري مي كنند در خون خواري مجدد از انسان موجب انتقال بيماري سالك به انسان مي شود.
شيرزادي تغييرات آب و هوايي و گرم شدن هوا، ناكافي بودن اقدامات بهداشتي، جمع شدن زباله ها و نخاله هاي ساختماني، تغييرات زيست محيطي و ناكافي بودن آگاهي مردم در مورد بيماري سالك را از جمله عوامل اين بيماري ذكر كرد.
وي تصريح كرد: در سال 92، 16هزار نفر و در سال 93، 22 هزار نفر در كشور به بيماري سالك مبتلا شده اند.
شيرزادي گفت: هرچند عوامل اين بيماري در همه استانهاي كشور وجود دارد ولي بيشترين موارد ابتلا به بيماري سالك در استانهاي ايلام، خوزستان و فارس گزارش شده است.
وي حيوان گزيدگي را از ديگر بيماري هاي مهم مشترك انسان و دام در كشور ذكر كرد و گفت: بيش از160 هزار مورد حيوان گزيدگي در كشور گزارش شده است.
شيرزادي اظهار كرد: به دليل وجود بيش از 700 مركز درمان و پيشگيري هاري در كشور و ارائه خدمات 24ساعته به افراد، موارد ابتلا به بيماري هاري در كشور بسيار پايين است.
وي يادآور شد: حيوان گزيدگي دراستانهاي شمالي از جمله گلستان و اردبيل كه بيشترحيوان نگه مي دارند وجود دارد و همه افرادي كه دچار حيوان گزيدگي مي شوند بايد به مراكز درمان و پيشگيري از هاري مراجعه كنند.
وي در خصوص تب خونريزي دهنده كريمه كنگو نيز گفت: شيوع اين بيماري در استانهاي ساحلي كشور بيشتر است و بيشتربه دليل كشتار غيرمجاز وغيربهداشتي دام ها به وجود مي آيد.
شيرزادي افزود: بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو نوعي بيماري ويروسي است كه ازطريق كنه بين دام ها منتقل مي شود.
وي يادآور شد: با توجه به فعاليت كنه ها در فصل گرم، اين موجودات مي توانند ويروس را مستقيم و يا از طريق دامي كه به صورت غيربهداشتي كشتار شود به انسان انتقال دهند.
شيرازدي گفت: تب خونريزي دهنده كريمه كنگو در استانهاي شرقي به خصوص استان سيستان و بلوچستان ديده شده ولي تعداد اين بيماري در كشور كمتر از 100 مورد است.
وي افزود: نوسان اين بيماري به قيمت گوشت در كشور و ميزان واردات آن بستگي دارد.
6047/1656