۱۳ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۳۸
کد خبر: 81824900
T T
۰ نفر
رییس جمهور مصر خواهان مداخله انگلیس و ناتو در لیبی شد

لندن - ایرنا - 'عبدالفتاح السیسی' رییس‌جمهور مصر در آستانه دیدار روز چهارشنبه‌اش با دیوید كامرون در لندن ضمن هشدار نسبت به تهدید آمیز بودن شرایط لیبی، خواستار مداخله انگلیس و ناتو به منظور كمك به حل بحران این كشور شد.

به گزارش ایرنا، السیسی در گفت‌وگو با روزنامه دیلی تلگراف كه امروز( چهارشنبه ) منتشر شد، گفت: دولت انگلیس بایستی 'مأموریتش' را در لیبی پیش از آنكه این كشور تحت كنترل افراط‌گرایان درآید، كامل كند.
فروپاشی دولت لیبی و هرج‌ومرج حاكم در این كشور، پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال 2011 میلادی به دنبال مداخله كشورهای غربی از جمله انگلیس صورت گرفته است.
لیبی از زمان سقوط رژیم معمر قذافی، دوران سیاسی پرتنش و پرتلاطمی را به خود دیده و درحالی‌كه حاضر شاهد یك حاكمیت دوگانه است.
رییس‌جمهور مصر هشدار داد كه كشور لیبی با ادامه این روند می‌تواند به 'تهدیدی خطرناك ' برای همه تبدیل شود.
عبدالفتاح السیسی افزود: انگلیس و دیگر اعضای سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) باید به مردم و اقتصاد لیبی كمك كنند و جلوی سرازیر شدن پول و سلاح برای افراط‌گراها را بگیرند.
وی عنوان كرد: انگلیس و دیگر اعضای ناتو همان‌طور كه حمله نظامی برای سرنگونی معمر قذافی صورت دادند، بایستی برای بازسازی این كشور و جلوگیری از مبدل شدن آن به یك سوریه دیگر مشاركت كنند.
السیسی در این گفت‌وگو از آنچه اقدامات 'محدود نظامی' غرب علیه گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه خواند ، انتقاد كرد و گفت: 'نقشه (حضور) افراط‌گرایان در حال گسترش و نه محدود شدن است و ما نیاز داریم كه در اولویت‌هایمان تجدیدنظر كنیم.'
وی همچنین با رد ادعاهای صورت گرفته در این مورد كه اقدام تروریستی ( بمب‌گذاری و یا شلیك موشك )عامل سقوط هواپیمای مسافربری روسی بر فراز سینا بوده است، گفت: این ادعاها براساس 'حدس و گمان‌های بی‌اساس ' صورت گرفته و هرگونه اظهارات بیشتر بر روی این حادثه (پیش از اعلام بررسی‌ها) ناپخته و فاقد مبنا است.
بر اساس بیانیه‌ای كه در آستانه سفر رئیس جمهور مصر به انگلیس انتشار یافت، عبدالفتاح السیسی و دیوید كامرون تصریح كردند كه نباید در باره نتایج تحقیقات مربوط به سقوط روز شنبه گذشته هواپیمای خطوط هوایی روسیه در صحرای سینای مصر پیش‌داوری كرد، اما با توجه به فرضیه‌هایی كه در باره این سانحه وجود دارد، سران دو كشور، به عنوان اقدامی پیشگیرانه، بر لزوم تشدید تدابیر امنیتی در فرودگاه شرم الشیخ توافق دارند.
چند ساعت پس از سقوط هواپیمای خطوط هوایی روسیه در صحرای سینا، شاخه گروه تروریستی داعش در مصر مسئولیت این حادثه را برعهده گرفت، اگرچه مقامات روسی و مصری این ادعا را كردند.
فرودگاه شرم الشیخ مصر در حاشیه دریای سرخ هر روز پذیرای هزاران گردشگری است كه بیشتر آنها از روسیه می‌آیند.
در همین حال، 'السیسی' در گفت وگو با شبكه 'بی بی سی' كه روز چهارشنبه منتشر شد، با ادعای اینكه مصر در مسیر دمكراسی قرار دارد، گفت، كشورش با تهدیدات ناشی از افراط گرایان و بی ثباتی همسایگانش مواجه بوده است.
السیسی ضمن دفاع از بركناری محمد مرسی رییس جمهور منتخب مصر در سال 2012 میلادی، عنوان كرد شرایط كشورش متفاوت از كشورهای اروپایی است.
منابع انگلیسی به نقل از 'علاء یوسف' سخنگوی ریاست جمهور مصر گزارش دادند، عبدالفتاح السیسی در سفر سه روزه اش به انگلیس (4 تا 6 نوامبر) قرار است روز چهارشنبه با دیوید كامرون در مورد آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی و مسایل موردعلاقه دو كشور و زمینه های گسترش روابط و همكاری دوجانبه در موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، امنیتی و مبارزه با تروریسم گفت وگو كند.
به گفته، علاء یوسف، سفر السیسی به لندن در چارچوب تمایل انگلیس و مصر برای ادامه همكاری و همگرایی دو كشور برای ارتقای سطح روابط دوجانبه در بخش های مختلف صورت می گیرد.
براساس گزارش های منتشر شده، عبدالفتاح السیسی در جریان سفرش به لندن قرار است با 'مایكل فالون' وزیر دفاع انگلیس نیز دیدار و با وی درباره راه های تقویت همكاری نظامی، امنیتی و هماهنگی مشترك دو كشور به ویژه در زمینهٔ تهدیدهای گروه های تروریستی گفت وگو كند.
در همین حال به گفته 'جان كاسون' سفیر انگلیس در مصر، كامرون در جریان دیدارش با السیسی قرار است حمایت خودش را از رییس جمهور مصر و اقدامات اصلاحی اش اعلام كند.
وی در یادداشتی كه بر روی صفحه فیس بوك سفارت انگلیس در قاهره منتشر كرد، گفته است: كامرون درهمین حال خواهان توسعه بیشتر اصلاحات سیاسی در مصر كه پایه ای برای ثبات طولانی مدت این كشور خواهد بود، است.
سفیر انگلیس افزود: سه سرفصل كلی در مذاكرات دوجانبه قاهره و لندن قرار دارند كه شامل مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در مصر و منطقه، ارایه كمك به مصر به منظور ثبات بیشتر و تقویت پایه های دمكراسی در این كشور و نیز تقویت پیوندهای اقتصادی، تجاری و آموزشی میان دو طرف است.
درهمین حال سفیر انگلیس در قاهره گفته است كه مصر به عنوان یك كشور مسلمان و عرب، ضمن نبرد با افراط گرایی، در حال ایفای یك نقش بزرگ در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه است .
به گفته جان كاسون، مصر یك نقش مهم راهبردی و سیاسی در حمایت از ثبات منطقه، مبارزه با تهدیدات فزاینده گروه های تروریستی و نیز در حل سیاسی بحران های منطقه ایفا می كند.
ییس جمهوری مصر رسما در هفدهم ژوئن گذشته و یك روز بعد از آنكه محمد مرسی رییس جمهوری بركنار شده این كشور از سوی دادگاه مصر به مرگ محكوم شد، از سوی كامرون برای سفر به لندن دعوت شده است.
فعالان كمپین مخالف سفر السیسی گفته اند كه درصدد برگزاری یك تجمع اعتراضی در روز چهارم نوامبر( چهارشنبه ) در برابر ساختمان نخست وزیری انگلیس ( داونینگ استریت ) در لندن هستند. آنها ادعا می كنند از زمان به قدرت رسیدن السیسی، تعداد زندانیان سیاسی در مصر به 40 هزار نفر رسیده است.
نیروهای نظامی مصر تحت فرماندهی عبدالفتاح السیسی ( رییس جمهوری كنونی) در سوم ژوئیه 2013 میلادی ، محمد مرسی را كه مردم این كشور در تاریخ 17 ژوئن 2012 میلادی و در اولین انتخابات دمكراتیك پس از وقوع انقلاب 2011 میلادی و بركناری حسنی مبارك ، به عنوان رییس جمهور برگزیده بودند، بركنار كرد.
سركوب و فشار علیه گروه اخوان المسلمین و حامیان مرسی از سوی دولت 'السیسی'، تاكنون صدها كشته برجای گذاشته است و هزاران نفر نیز در جریان آن به زندان افتاده اند.
همچنین صدها نفر از اعضا و هواداران اخوان المسلمین نیز در جریان محاكمات شتاب زده كه سازمان ملل آن را در تاریخ معاصر بی سابقه توصیف كرده است، به مرگ محكوم شده اند.
اروپام**4**1552