به گزارش خبرنگار ایرنا سردار غلامرضا جلالی روز پنجشنبه در حاشیه نشست قرارگاه ستاد فرماندهی و هدایت رزمایش پدافند پرتوی استان تهران در جمع خبرنگاران افزود: طراحی و برنامه ریزی رزمایش های پدافند پرتوی توسط كارشناسان داخلی و براساس تجارب كسب شده صورت می گیرد كه به طور طبیعی در گام های اولیه با ناهماهنگی ها و مشكلاتی همراه است.
وی هدف از برگزاری این رزمایش را ایجاد آمادگی و ارزیابی حدود وظایف دستگاه های اجرایی مرتبط ذكر كرد و گفت: این رزمایش مقدماتی بود و امیدوار هستیم با تكرار آن در طول سال هرگونه ضعف احتمالی برطرف شود.
فرمانده قرارگاه پدافند پرتوی كشور با بیان اینكه این رزمایش چهارمین رزمایش پدافند پرتوی برگزار شده در خارج از سایت های هسته ای كشور بود تصریح كرد: در این حوزه دو نوع رزمایش برگزار می شود كه در شیوه اول این رزمایش ها داخل سایت های هسته ای به صورت مدام از سوی سازمان انرژی اتمی انجام می شود.
سردار جلالی افزود: شیوه دیگر رزمایش ها كه مربوط به خارج از سایت های هسته ای است برای ایجاد آمادگی به منظور كنترل حوادث پرتوی احتمالی رخ داده برای مردم از سوی سازمان پدافند غیرعامل برگزار می شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینكه رزمایش پدافند پرتوی استان تهران با وجود برخی مشكلات و ناهماهنگی ها برگزار شد گفت: برای ارزیابی میزان آمادگی دستگاه های اجرایی در این رزمایش زود است و اكنون گروه های ارزیاب در محل در حال ارزیابی هستند.
وی با اشاره به اینكه شروع و خاتمه رزمایش برابر برنامه پیش بینی شده انجام شدخاطرنشان كرد: رزمایش هایی خوب هستند كه اشكالات و نواقص را نشان دهند تا بتوان در آینده آن ها را برطرف كرد.
سردار جلالی تاكید كرد: ارزیابی سطح ناهماهنگی ها دستگاه ها باید پس از بررسی كامل انجام شود.
فرمانده قرارگاه پدافند پرتوی كشور با اشاره به برنامه رزمایش مبنی بر وقوع حادثه برای خودروی حامل رادیوداروهای پرتوزا گفت: این رزمایش براساس برنامه حمل و نقل رادیوداروها كه به طور منظم به مراكز درمانی منتقل می شوند برنامه ریزی شد.
وی افزود: یكی از اهداف برگزاری این رزمایش بررسی خطرات احتمالی بود كه ممكن است برای شهروندان و كاركنان سایر دستگاه های اجرایی عمل كننده در شرایط اضطراری حوادث پرتوی اتفاق بیفتد.
سردار جلالی با تاكید بر اینكه موضوع پدافند پرتوی به تازگی در كشور مطرح شده تصریح كرد: در رزمایش قبلی كه در بوشهر انجام شد و بسیار گسترده تر از رزمایش فعلی بود، تمام سطوح دستگاه های استان بكار گرفته شدند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: در رزمایش بوشهر هم اشكالات و نواقصی كشف شد كه پس از برگزاری رزمایش، ضعف های دیده شده به دستگاه ها گفته شد تا در آینده برطرف شوند.
وی با اشاره به وجود ظرفیت های پنهان در دستگاه های اجرایی كشور برای مقابله با این حوادث خاطرنشان كرد: در صورت وقوع شرایط اضطراری در كشور دستگاه های مرتبط دخالت كرده و هماهنگی های لازم را انجام می دهند.
سردار جلالی تاكید كرد: برای ایجاد هماهنگی های كافی در مدیریت و مقابله با این حوادث هنوز دچار مشكل هستیم و نیاز به تلاش بیشتری داریم.
* مدیریت كلان قرارگاه پدافند پرتوی با استاندار و مدیریت عملیاتی با فرمانده سپاه استانی است
فرمانده قرارگاه پدافند پرتوی كشور با اشاره به تشكیل ساختار لازم برای مدیریت بحران ها در حوزه پدافند پرتوی گفت: شیوه ارتباط نیروهای مسلح و استانداران در شرایط بحران مشخص شده و براساس دستورالعمل صادرشده فرمانده سپاه استان جانشین استاندار در قرارگاه استانی محسوب می شود كه می تواند در صورت لزوم همه ابزارها و تجهیزات نیروهای مسلح را بكار بگیرد.
وی با بیان اینكه در واقع فرماندهی و مسئولیت با دستگاه سیاسی كشور و جانشینی آن با بخش نظامی است تا بتوان از همه دستگاه ها و ابزارهای لازم در شرایط اضطراری استفاده كرد افزود: همین امر قابلیت منحصر بفردی برای قرارگاه ایجاد می كند.
سردار جلالی به تقسیم كار انجام شده در برگزاری رزمایش كنونی با توجه به شرایط خاص شهر تهران اشاره كرد و گفت: فرماندهی ستاد با استاندار، فرماندهی عمیاتی با سپاه و هماهنگی كارگروه های 9 گانه رزمایش با شهرداری تهران بود
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با تاكید بر اینكه كشوری كه در حوزه هسته ای قدم بر می دارد باید مطابق ضوابط آژانس بین المللی انرژی اتمی آمادگی های لازم در برابر حوادث پرتوی را داشته باشد خاطرنشان كرد: باید در این ارتباط طرح مدیریت بحران وجود داشته باشد و همه دستگاه ها از وظایف خود در این ارتباط آگاه باشند.
وی به گسترش كاربرد مواد پرتوزا در صنعت پزشكی و سایر صنایع اشاره كرد و گفت: براین اساس موضوع ایمنی و كنترل باید جدی گرفته شود و ما در این راستا براساس ضوابط مركز نظام ایمنی هسته ای سازمان انرژی اتمی كه مسئولیت تعیین نظامات ایمنی، نظارت و كنترل برحوزه های كاربرد مواد هسته ای و پرتوی را بر عهده دارد، عمل می كنیم.
نخستین رزمایش مقابله با حوادث پرتویی استان تهران با عنوان «حضرت سید الشهدا(ع)» با هدف ارزیابی سطح آمادگی دستگاه های ذی ربط در پایتخت با اعلام رمز آن از سوی استاندار تهران روز پنجشنبه برگزار شد.
در این رزمایش مشترك 300 تن از كاركنان دستگاه های امنیتی، انتظامی و اجرایی استان تهران در قالب 9 كارگروه حضور داشتند.
تهرام**2079**1831
تهران - ایرنا - رئیس سازمان پدافند غیرعامل با تاكید بر اینكه در حوزه پدافند پرتوی در حال كسب تجارب اولیه هستیم گفت: سازمان های جهانی از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمینه انتقال دانش و تجریه در این حوزه كمك خاصی نمی كنند.