به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر حجت الله شهبازيان روز پنجشنبه در نشست دهمين كنگره سالانه كلينيكال انكولوژي (سرطان شناسي) با اعلام اين خبر اظهار داشت: از آنجا كه انتظار طول عمر ايرانيان حدود 70 سال است، چنانچه همه ما به مرگ طبيعي بميريم، يك سوم از جمعيت كشور به علت بيماري سرطان از دنيا خواهند رفت.
وي به شيوع بالاي بيماري سرطان در جوامع مختلف اشاره كرد و گفت: جمعيت ايران از سال 1390 رو به ميانسالي گذاشته و براي اولين بار در تاريخ پس از انقلاب، آمار افراد بالاي 30 سال بيشتر از افراد كمتر از 30 سال شده است و اين به معناي زنگ خطر جدي براي 20 سال آينده است.
اين متخصص انكولوژي، سن را مهم ترين ريزفاكتور (عامل ايجاد) سرطان در افراد برشمرد و گفت: هرچند عوامل ديگري همچون آلودگي هاي محيطي و هوا، فاكتورهاي تغذيه اي و عوامل ناشناخته كه بر اثر جنگ هاي منطقه بروز مي يابند، مي توانند در ابتلا به سرطان موثر باشند اما بالا رفتن سن، نقش اصلي را در ابتلا به سرطان ايفا مي كند.
وي خاطرنشان كرد: در گذشته به دليل جمعيت جوان كشور و آمار پايين بيماران سرطاني، بخش طب تسكيني در كشور ما كمتر مورد توجه قرار گرفته بود اما با توجه به اينكه افزايش سرطان در سالهاي آينده، امري قطعي است بايد در زمينه خدمات تشخيصي و درماني اين بيماري چاره انديشي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اهواز با بيان اينكه پاسخگويي به نيازهاي بيماران سرطاني در سايه همكاري بخش هاي درماني دولتي و خصوصي محقق مي شود، گفت: درمان هايي كه بر روي مبتلايان به سرطان صورت مي گيرد بعضا داراي تبعات و عوارضي است كه در بخش بستري و شبانه روزي بايد به آنها رسيدگي شود ولي در اين زمينه با ضعف هاي جدي روبه رو هستيم.
وي تصريح كرد: مساله ديگري كه در مساله اي كه در درمان بيماران سرطاني كمتر مورد توجه قرار گرفته، موضوع خدمات بستري است درحاليكه روند درمان بيمار سرطاني بعضا به مرحله اي مي رسد كه قابليت درمان ندارد و نياز به دريافت خدمات بستري و درماني است كه اغلب خانواده ها از ارائه اين خدمات عاجزند و به تنگناهاي زيادي برمي خورند.
اين متخصص سرطان شناسي يادآور شد: شيمي درماني بايد در فواصل منظم به بيمار ارائه شود و شروع آن هم بايد در يك زمان مشخص باشد و كمبود امكانات و قرار گرفتن بيماران در فهرست انتظار، درمان بيماران را با اختلال جدي مواجه خواهد كرد.
وي خطاب به مسوولان كشور گفت: پيام ما از كنفرانس كلينيكال انكولوژي اين است كه نيازهاي ما بيشتر از داشته هاي فعلي است و بايد تا دو دهه آينده، امكانات خود را براي مقابله با سرطان چندبرابر افزايش دهيم.
دهمين همايش سالانه كلينيكال انكولوژي روزهاي 20 تا 22 آبان ماه به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي شيراز برگزار خواهد شد.
علمي**1055 / 1200
تهران - ايرنا - عضو هيات مديره انجمن راديوتراپي انكولوژي ايران گفت: با توجه به بالا رفتن ميانگين سن جمعيت كشور، يك سوم ايراني ها در معرض ابتلا به خطر بيماري انواع سرطان هستند.